Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Valmista tulee - siirtonurmella ja kunttapihalla!

Tila näyttävää valmista siirtonurmea tai metsäistä kunttaa pihaasi- nopeasti valmistuva piha!


 UUTUUSTUOTE

Kuntta ja siirtonurmikko

Siirtonurmikko on ollut yleisessä käytössä suomen messualueilla jo vuosikymmeniä. Se on myös löytänyt tiensä ihmisten koti- sekä mökkipihoille. Siirtonurmi on helppo tapa perustaa kaunis ja kestävä nurmialue pihaasi. Siirtonurmen alustustyö kannattaa tehdä huolella.

Hieman harvinaisempi, kuntta, on myös alkanut lähivuosina tekemään tuloaan, niin ihmisten mökki- kuin kotipihoille helppohoitoisuutensa johdosta. Parhaat asennusajat kuntalle sekä siirtonurmelle ovat keväällä sekä syksyllä, johtuen ilmankosteudesta. Siirtonurmen asennus tapahtuu hyvin kalkitun ja lannoitetun paksun multakerroksen päälle, kun taas kuntta asennetaan hiesu- tai hiekkamoreeni pitoiselle happamalle maapohjalle. Siirtonurmen alustana toimii erittäin hyvin Ykkösmyynnin yleismulta ja kunttapohjaksi soveltuu leikkihiekka 0–4 mm.

Yleistietoa kuntasta

Kuntta on yleisesti metsämarjoja, kuten puolukkaa, variksenmarjoja sekä mustikkaa sisältävää metsäsiirrännäistä, jonka seasta löytyy myös yleisesti kanervaa tai jäkälää. Kuntta nostetaan metsähakkuuaukioilta, se leikataan neliön muotoisiksi laatoiksi, tai pidemmiksi rulliksi. Kuntta ikään kuin pelastetaan hakkuiden alta, joka tekee siitä myös erittäin ekologisen valinnan. Kuntta nostetaan isoina paloina ja kerätään heti rullaksi. Kuntta toimitetaan siis lähes tuoreena, kuntta suositellaan myös asennettavaksi melkeinpä heti toimituksen jälkeen kuivumisen ehkäisemiseksi. Parhaimpia nosto- ja asennuskausia kuntalle ovat kevät ja syksy, tällöin ilmankosteus auttaa kunttaa pysymään kosteana, eikä se niin helposti pääse kuivahtamaan. Kunttaa tulee myös kesäkaudella kastella tarvittaessa joka päivä, niin että se tuntuu hieman kostealta pinnalta eikä pääse kuivahtamaan. Keväällä ja kesällä asennettuna, voi kuntasta alkaa jo syksyn myötä syömään metsämarjoja, kuten puolukoita ja mustikoita. Kuntta on myös huoltovapaa, eikä erityisiä korjaustoimia tarvitse. Syksyllä asennettuna kuntta tulee pitää seuraavan kevään ja kesän ajan hyvässä, jokapäiväisessä kastelussa.

Ykkösmyynnistä saa tilattua kunttaa erikokoissa neliömäärissä. Kuntta toimitetaan noin 10 cm paksuisena, rullattuna noin 2,4 x 2,4 m matoiksi. Kuntan myyntihintaan sisältyy rahti, sekä toimituksen yhteydessä annetaan tuote - ja asennusopastus. Ykkösmyynnistä saat myös asennettuna kunttaa, jolloin ammattilaiset hoitavat työn maapohjista loppuun asti. Ykkösmyynnin kuntan toimittajana ja asennustöissä toimii pitkään alalla ollut Piirasen Viherpalvelu Oy.

Yleistietoa siirtonurmesta

Siirtonurmikko on jo pidemmän aikaan toiminut yleisesti näyttelykohteissa esillä, mutta se on myös löytänyt tiensä suomalaisten koti- sekä mökkipihoille. Siirtonurmea on käytetty jo 30-40 vuotta suomalaisessa maisemassa. Siirtonurmen kasvatusaika on vähintään kaksi vuotta, jolloin saadaan varmistettua se, ettei juurakko jää liian kitukasvuiseksi, vaan siitä tulee kestävä ja tiivis. Siirtonurmi on helpompi ja nopeampi vaihtoehto kuin kylvönurmikko.  Kylvönurmikko vaatii enemmän pohjustustyötä ja aikaa, jolloin siirtonurmesta tulee ennen kaikkea vaivattomampi, mutta myös halvempi vaihtoehto pihaan. Siirtonurmella saa myös täydellisen luontaisen pihamaiseman ja täysin varman lopputuloksen pihaan. Siirtonurmi sopii niin koti- kuin mökkipihaankin tai vaikkapa golfkentän päällysteeksi.

Ykkösmyynnistä siirtonurmi on kotimainen valinta! Siirtonurmen kasvatus paikat ovat Joroisissa sekä Siuntiossa ja sen tuottajana toimii Finnurmi oy. Siirtonurmi toimitetaan rullana, toimitukset ovat nurmilavoina (50 kpl rullia, lavalla yht. 50m2).

Annamme mielellämme tarkempia tietoa tuotteista! Tervetuloa ostoksille!

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg