Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Perinteikäs aitaorapihlaja vaihtaa väriä vuodenaikojen mukaan!

Upea ja perinteinen orapihlaja-aita on aina muodissa!

Upea ja vuodenaikojen mukaan väriään muuttava orapihlaja-aita (Grataegus grayana) on helppo istuttaa ja pitää ryhdissään.

Orapihlaja-aitataimia on saavilla Ykkösmyynnin kautta 1,5 l:n ja 3 l:n taimiastioissa. 1,5 litra taimet tulee myyntiin heinäkuun alussa.

Taimien hinnat

 • 1,5 L astiassa 5,50 €/ taimi
 • 3 L astiassa 10 €/ taimi

Taimien minimitoimitusmäärät ovat 5 taimea/kerta. Taimet toimitetaan Ykkösmyynnin nosturiautolla, silloin kun tilaat suursäkkituotteita tai pakurahdilla. Hintaan lisätään alueellinen pakettiautorahti. Valitse taulukosta rahditustapa.


10.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Tilaustuote, toimitusaika noin 1 viikko
Aitaorapihlaja

Pihapiirien aitaklassikko aitaorapihlaja (Grataegus grayana) on takuuvarma menestyjä vaatimattomissakin oloissa. Pitkäpiikkinen ja tiheäkasvuinen aitaorapihlaja on aitataimien klassikko ja sitä löytyykin hyvin usealta pihamaalta aitakasvina. Aitaorapihlajan lehdet ovat liuskahampaiset, marjat punaiset ja sen kukinta valkoinen. Aitaorapihlaja viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla ja se kestää hyvin kuivuutta, sekä tuulta. Aitaorapihlaja on yleinen muotoon leikattava kasvi, se on myös kestävä ja nopeakasvuinen.

Aitaorapihlajan istutukseen sopii loistavasti Ykkösmyynnin yleismulta.

Aitaorapihlajan istutus

 • kaiva aitaorapihlajalle tarpeeksi syvä istutusmonttu. Hyvänkokoinen monttu on n. 50 cm leveä ja 40 cm syvä. Aitataimet istutetaan n. 3 taimea metrille.
 • hyvin savisessa maassa on hyvä johdattaa vedet pois kaivamalla istutukselle salaojitus.
 • käytä istuttaessa esimerkiksi yleispuutarhamultaa. Voit myös sekoittaa puolet savi ja puolet multamaata.
 • istuta taimet noin 30 cm välein ja tiivistä multa taimen ympärille
 • kastele alusta kunnolla ja levitä päälle kuorikatetta. Kuorikatetta laitetaan ohut kerros taimien ympärille, noin 4–5 cm kerrospaksuus riittää
 • istuttaessasi aidat keväällä, tee samalla ensimmäinen leikkaus. Syksyllä istuttaessa voit leikata taimet vasta seuraavana keväänä
 • muista kesän aikana huolellinen kastelu, jotta taimet lähtevät hyvin kasvuun.
 • muista kalkita multa keväisin

Verhoile taimiaita kuorikatteella

Taimet voidaan jättää mullalle tai taimien ympärille voi lisätä ohuelti kuorikatetta. Kuorikatteen tarkoituksena on pitää rikkakasvusto loitolla. Kuorikate pidättää myös hyvin kosteutta, eli taimet pysyvät kosteampana pitempään hellekautena. Pensasryhmistä ja aitakasveista saa kuorikatteiden avulla myös näyttävän näköisen kokonaisuuden. Kuorikatetta voidaan lisätä 4-5 cm:n paksuudelta tai enemmänkin, jos istutukset tehdään rinteeseen tai muuhun kaltevaan pintaan. Biologinen tuote kattamiseen on myös kaakaokuorikate, tutustu tarkemmin!

Orapihlaja-aitataimia on saatavilla

 • 1,5 L astiassa (saatavilla heinäkuun alusta alkaen) 5,50 €/ taimi
 • 3 L astiassa 10 €/ taimi

Taimien minimitoimitusmäärät ovat 5 taimea/kerta.

Orapihlaja

 • menestymisvyöhyke I-VII 
 • kasvupaikan valo-olosuhteet aurinkoinen
 • kasvualustan kosteusolosuhteet kuiva-tuore

Toimitusajat Ykkösmyynnin kautta

Tilatessasi taimia suursäkki toimitusten yhteydessä, toimitetaan taimet rahtivapaasti. Voit siis tilata meiltä multasuursäkit ja muita tuotteita samalla aitataimien kanssa. Valitse taimet toimitettavaksi tällöin suursäkkirahdilla. Erikseen toimitettuna lisätään taimiin alueellinen rahti alkaen 25 €.

Taimien toimitusaika on 1–7 arkivuorokautta.

Tiedustele taimista meiltä lisää, mikäli sinulla on kysyttävää! Autamme sinua puhelimitse p. 010 327 2220 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi

 

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg