Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Hiekoitussepeli ja hiekoitussepeliastiat

Laadukas hiekoitussepeli Ykkösmyynnin verkkokaupasta monessa eri pakkauskoossa.

Voit tilata hiekoitussepeliä meiltä ympäri vuoden.

Talonyhtiön edustajat ja isännöintsijät huom!!

Meiltä nopeasti hiekoitussepeliastioiden täytöt ja suurssäkkitoimitukset, tilaukset kätevästi soittamalla tai sähköpostilla, laskutus onnistuu suoraan taloyhtiölle!


 ILMAKUIVA HIEKOITUSSEPELI!
 TÄYTTÖ SUORAAN ASTIAAN!
 ILMAKUIVA HIEKOITUSSEPELI!
 TYHJÄNÄ TAI TÄYTETTYNÄ!
 TYHJÄNÄ TAI TÄYTETTYNÄ!
 TYHJÄNÄ TAI TÄYTETTYNÄ!
 ISO HIEKOITUSASTIA!

Hiekoitussepeli liukkauden torjunnassa

Käyttöön otettaessa hiekoitussepelin tulee olla kuivaa, koska silloin se pysyy irtonaisena ja se on helposti levitettävissä liukkaalle pinnalle. Suojakelin aikana hiekoitussepeliä ripotellaan sopivasti jääsohjon päälle, jolloin lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle hiekoitussepeli jäätyy jään pinnalle ja antaa pitoa.
Hiekoitussepeliä voidaan levittää erillisellä laitteella, joka voidaan asentaa lava-autoon, traktoriin tai pyöräkuormaajaan. Koneellinen levitys soveltuu hyvin isojen pihojen, kuten koulujen, tehtaiden, liikekeskuspihojen ja muiden laitosten sekä taloyhtiöiden pihapiirien käyttöön.

Raekoko 4-8 mm

Hiekoitussepeli 4-8 mm on kalliosta murskattua ja erilleen seulottua teräväreunaista kiviainesta, jonka raekoko on halkaisijaltaan 4-8 mm. Se ei sisällä hienojakoista hiekkaa (jolle on ominaista kovettua ja tiivistyä), ja lisäksi se soveltuu hyvin hiekoituslaitteisiin, sillä se on ilmakuivattua ja irtonaista.

Hiekoitussepelin käyttö on helppoa: sirottele vaikkapa ämpäristä pienen lapion kanssa. Voit sirotella hiekoitussepeliä pihan liukkauden ja kaltevuuden mukaisesti esimerkiksi 0,5cm-1,5cm paksuudelta.

Hiekoitussepeliastiat

Hiekoitussepeliastiat soveltuvat taloyhtiöiden, omakotitalojen ja yritysten käyttöön. Astian voi asettaa seinustalle tai sijoittaa roskakatokseen. Ykkösmyynnin hiekoitussepeliastioita voi liikutella sopivaan paikkaan haarukkavaunulla tai trukilla. Astioita on saatavana kolmessa koossa; 150 L, 300 L tai 500 L.

Yleistietoa hiekoitussepelistä

Talvikaudella tien ja pihojen pintojen liukkautta voidaan torjua useilla erilaisilla toimenpiteillä: mm hiekoittamalla hiekoitussepelillä, poistamalla lunta ja jäätä tien pinnasta sekä suolaamalla.
Hiekoitussepelin tulee täyttää liukkauden torjunnassa korkeat laatuvaatimukset. Sen tulee olla sopiva raekooltaan eikä saa sisältää hienojakoista maa-ainesta, pölyä tai epäpuhtauksia.

Tietoiskuja:

 • Hiekoitussepeliä saadaan, kun kalliosta räjäytetään kivilouhosta. Kivilouhos murskataan ja seulontaan erilaisiin raekokoihin.
 • Murskatusta kalliosta saatavia tuotteita ovat kivituhka, kalliomurske ja sepeli.
 • Tyypilliset raekoot hiekoitussepelille ovat 3-5 mm, 3-6 mm tai 3-8 mm.
 • Ilmakuivalla sepelillä tarkoitetaan sepeliä, joka on varastoitu kuivassa tilassa.
 • Hiekoitussepeliä kuivataan kuivaimella ennen sen pakkaamista esimerkiksi pienpakkauksiin.
 • Kuivattu hiekoitussepeli pysyy kuivana pakkauksessaan, kun se varastoidaan sateelta suojassa.

Sepeliä käytetään turvallisuuden parantamiseksi

Hiekoitussepeliä käytetään läpi talven liukkauden torjuntaan sääolosuhteiden vaihteluiden mukaan. Kun talvi on ohi ja kevätaurinko on alkanut lämmittämään, katukoneet harjaavat ja pesevät hiekoissepeliä kaduilta.

Piha-alueilla hiekoitetaan yleensä:

 • yleiset parkkipaikat
 • sisääntulo alueet
 • roskakatoksien edustat

Yleisillä kulkuväylillä hiekoitetaan:

 • kävely- ja pyöräilytiet
 • teiden risteysalueet

Hiekoissepelin kierrätystä on kokeiltu eri paikkakunnilla

 • Näissä kokeiluissa hiekoitussepeliä pestään erilaisilla pesulaitteilla.
 • Pestyllä hiekoitussepelillä saavutettaisiin säästöjä ja ehkäistäisiin terveyshaittoja.
 • Pesty ja uudelleen kierrätetty hiekoitussepeli säätää luonnonvaroja ja pois pesty hienojakoinen pöly ei aiheuttaisi hengityselimistön terveyshaittoja.
 • Hiekoitusmateriaalien jatkokäsittely ja kierrätys liittyvät koko talvikunnossapidon ja sen vastuiden uusiin ratkaisuvaihtoehtoihin.

Kierrätettävää hiekoitussepeliä uusiokäytetään erilaisissa täytöissä, kunnallisteknisessä rakentamisessa, ulkoilu- ja liikuntapaikkojen rakentamisessa sekä sorateiden kunnostamisessa.

Hiekoitussepelin muu käyttö

Eri raekoossa olevia hiekoitussepeleitä voidaan käyttää pihan täyttö- ja pinta materiaalina myös muiden sepeliraekokojen mukaisesti sellaisissa kohteissa, joissa tarvitaan veden hyvää läpäisykykyä. Tällaisia kohteita ovat mm. salaojitukset ja sokkelinympärykset sekä pihapolut ja parkkipaikkojen pinnat.
Pienirakeinen sepeli 3-6 mm tai 3-8 mm soveltuu myös isompien laattojen asennukseen, kun laattojen ympärille halutaan näyttävä ja luonnollinen kivirae. Pienirakeinen sepeli sopii hyvin pienten yksityiskohtien koristeluun, esimerkiksi suihkulähteen ympärille.
Hiekoitusepeliä voidaan käyttää myös askartelussa ja sisustamisessa, mm. lasikynttilälyhtyjen, pihalyhtyjen ja akvaarioiden täytöissä.
Hiekotussepelin väri on yleensä sekaväri. Sekaväri tarkoittaa sitä, että kivirakeessa on punaisen, harmaan, musta ja valkoisen erilaisia sävy eroja. Ykkösmyynnistä on saatavilla sekavärisen sepelin 3-6 mm lisäksi läyliäistenharmata sepeliä raekoossa 3-8 mm.

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg