Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Kalliomurske 0-11 mm sekaväri

Tuotekoodi: 6430068190377

Mursketta peliin !

Kalliomurske 0-11 mm soveltuu hyvin pihan pintaan, kun halutaan karkeampi vaihtoehto kivituhkalle. 

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme. Värisävy on sekaväri.     

Tuotehintoihin lisätään alueellinen rahti (ei koske alue 1 tarjouskuormia).

Kalliomurske 0-11mm sekavärinen on saatavissa

  • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl
  • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 € / kpl
  • Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 34 € /m3. 
  • Nuppiatotarjous 9 m3 toimitettuna alue 1 / 290 €
  • Kasettiautotarjous 25m3 toimitettuna alue 1 / 710 €


75.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Suomen kalliot ja niistä syntyvät materiaalit

Suomen kallio on kuuluisaa iästään. Se on maailman vanhinta ja erittäin vahvaa kantavuudeltaan. Kalliokivi on pääasiallisesti graniittia ja gneissiä, joskin muitakin kivilajikkeita esiintyy.  Kaikki kalliomurskeet syntyvät kallion louhinnasta. Suomessa kalliota louhitaan erilaisten hankkeiden johdosta, kuten tunnelit, luolat ja tien rakentaminen. Kalliolouhos jauhetaan, seulontaan tiettyihin jakeisiin. Suomen kallioperästä saadaan siis monenlaisia rakennusteollisuuden tuotteita, kuten kivituhkat, sepelit ja kalliomurskeet.

Kalliomurske sisältää kivirakeen lisäksi hienoa kiviainesta, pölyä (0 mm) oikeanlaisessa suhteessa kantavaan kivirakeeseen. Kalliomurskeen yleisimpiä raekokoja kotitalouksien käytössä ovat 0-11mm, 0-16 mm ja 0-32 mm. Myös pienimpirakeisesta, kuten 0-8 mm käytetään nimitystä kalliomurske. Ykkösmyynnissä me käytämme tästä raekoosta nimitystä kivituhka 0-8mm.

Kalliomurskeita käytetään rakentamisessa erilaissa täytöissä. Kalliomurskeelle on ominaista tiivistyminen ja kovettuminen. Kalliomurskeet ovat routimattomia sorajalosteita. Tärkeimpiä käyttökohteita ovat täytöt, kun tehdään mm. laattapihaa tai muita alustuksia.

Kalliomurske 0-11mm sekaväri käyttökohteita

  • pihan pintamateriaalina
  • pihateiden pintamateriaalina
  • pihapolut
  • kevyet mursketäytöt kun maa ei ole kovin routivaa ja savista

Kalliomurske 0-11 m sekaväristä voidaan käyttää hyvin pihan pintamateriaalina. Se tiivistyy ja kovettuu hyvin. Kun halutaan hieman karkeampi tuote pihan pintaan, kalliomurske 0-11mm on hyvä valinta. Hieman isompi kivirae ei kulkeudu kengissä sisään.

Kalliomurskeen asentaminen pihan pintaan

Kalliomursketta asennetaan pihan pintamateriaaliksi noin 4-8 cm:n paksuudelta riippuen pihan korkotasosta ja kaadoista. Murskeen alle asennetaan suodatinkangas, jotta maa-ainekset pysyvät erillään ja rikkakasvusto ei kasva läpi. Kalliomurske 0-11 sekaväri voidaan täryttää tiukaksi täryttimen ja vesisuihkun avulla tai sen voi harata haravalla tasaiseksi ja antaa ajan kuluessa kovettua. Kaadot ja kallistukset tulee huomioida aina poispäin talosta ja muista rakennuksista. Kalliomurskeella voi tasoittaa pihan epätasaisuudet, joten sitä laitetaan paikoittain reilummin. Kalliomurske ei läpäise vettä niin hyvin kuin rakeinen sepeli. Jyrkillä rinnetonteilla kannattaa suunnitella väliporrastuksia tai -tukia, joilla saadaan kalliomurske 0-11 mm tai kivituhka 0-6 mm ysymään paremmin.

Kalliomurskepihan hoitaminen

Kalliomurske päällysteisiä piha-alueita ja pihateitä voi hoitaa syksyisin haravoimalla lehtiä ja risuja. Mikäli pihaan muodostuu vesikuoppia, ne täytetään samalla tuotteella ja tiivistetään.

Kalliomurskeen väri

Ykkösmyynnin kalliomurskeet ovat sekavärisiä ja sen lisäksi myynnissämme on kalliomurske 0-16mm kotkanpunaisena. Sekaväri tarkoittaa usein harmahtavan punaista, sillä se louhitaan kalliosta, jossa saattaa esiintyä useamman värisisiä väriraitoja. Mikäli tuotetta käytetään pihan pintamateriaalina, suosittelemme varaamaan tuotetta reilusti saman värisävyn saamiseksi. Tuotteen värisävyn voi tarkistaa näytetelineestä lähimmän jälleenmyyjän luona. Todellinen värisävy tulee esiin tuotteen kastuessa, sillä kalliomurske on pölyinen ja ”kuohkea” asennettaessa pihan pintaan. Värisävyt saattavat vaihdella kauden aikana.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
Määrälaskuri

kalliomurskeHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg