Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Kalliomurske 0-16 mm kotkanpunainen suursäkki

Tuotekoodi: 6430068190414

Punainen kalliomurske 0-16 mm pihateiden pintamateriaalina !

Kalliomurske 0-16 mm kotkanpunainen kaunis sävy lämmintä tunnelmaa pihallesi.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Nosturiautotoimitukset saatavilla vain ydintoimitusalueellamme!


98.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kalliomurske 0-16mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    98 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  123 € / kpl

Kalliomurskeen punainen väri

Täydellisen kauniin punainen värisävy antaa lämmintä ilmettä pihatielle tai pihan pintaan, silloin kun pihalle halutaan hieman karkeampaa materiaalia! Kotkanpunainen väri on nimestä mukaisesti peräisin kalliosta Kotkasta. Suomessa rannikkoseuduilla tavataan punasävyistä kalliota muuta maata enemmän. Ykkösmyynnin kivituhka 0-6 mm kotkanpunainen ja kalliomurske 0-16 mm on tullut useana vuonna samasta kalliolouhoksesta. Tuotteessa on vuosien varrella ollut hyvin pieniä värisävyeroja, mutta värisävyerot ovat mahdollisia. Suosittelemme aina tarkistamaan värisävyn lähimmällä jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Kalliomurskeen synty

Vielä 1970 luvulla Etelä-Suomessa oli laajalti erikokoisia soramonttuja. Soraharjuista saatiin kaikki rakentamisen jalosteet; sorasepeli, soratuhka ja soramurske. Soramurske ja soratuhka syntyivät, kun soraharjun raakamaata murskattiin ja seulottiin.  Sorasepeli on rakeista soraharjun kivikosta murskattua kiviraetta, joka seulotaan haluttuun raekokoon. Näitä tuotteita on vieläkin saatavana muualla Suomessa. Uudellamaalla soraharjujen vähetessä ja niiden suojelujen ansiosta on rakennusteollisuudelle löydetty uusi tapa tehdä sorajalosteita. Nykyisin sorajalosteet saadaan luolien, tunneleiden ja muiden avolouhosten synnyttämänä raaka-aineena.

Kalliomursketta syntyy, kun kalliota louhitaan ja käsitellään sopiviksi jakeiksi. Louhinnan jälkeen raakamateriaali murskataan ja jauhetaan tietyn kokoisiksi. Kalliomurske sisältää hienojakoista pölyainesta tietyssä suhteessa kivirakeeseen. Kun materiaalissa on sekä hienoa kalliopölyä (0mm) sekä kivijaetta, saadaan sitova ja kantava, routimaton täyttöaines.

Kalliomurskeiden käyttö

Kalliomursketta käytetään laaja-alaisesti monenlaisessa piharakentamisessa. Hienompijakeinen kalliomurske, kuten kalliomurske 0-11 mm sekaväri on sopiva pihan pintamateriaaliksi. Kalliomurskeet aina 0-16 mm raekoosta ylöspäin toimivat hyvin erilaisissa täytöissä. Kotitalouksissa piharakentamisessa murskeita käytetään laattapihan perustuksissa, terassien alustuotteina, pihateiden kantavina materiaaleina sekä omakotitalojen perustuksissa.

Kaikki Ykkösmyynnin toimittamat kalliomurskeet soveltuvat kotitalouksien piharakentamiseen. Kotkanpunainen kalliomurske 0-16 mm soveltuu erityisesti esimerkiksi pihatien pintaan ja isojen pihojen pinta materiaaliksi. Tuote sopii myös erinomaisesti isojen laattojen saumaukseen isoille, laajoille alueille, kun halutaan hieman krouvimpaa, järeämpää murskepihaa. Suosittelemme valitsemaan edullisemman kalliomurskeen 0-16 mm sekavärisenä, silloin kun tuote jää piiloon laattojen alle tai perustuksiin.

Kalliomurskeen asennusohje pihatien rakentamiseen

Pihatie alustus kannattaa aloittaa kantavalla aineksella, kuten kalliomurske 0-90 mm tai 0-55mm mikäli tien päällä liikutaan raskaalla kalustolla. Jos pihatie perustetaan savimaan päälle, alle asennetaan suodatinkangas ja seuraavaksi kerros kalliomursketta 0-90mm/0-55 mm. Kerroksen paksuus on 50-100 cm korotuksesta riippuen. Karkeampi kalliomurskekerros tärytetään tiiviiksi useammassa osassa, esimerkiksi 30-40 cm välein. Seuraava kerros tehdään pintaan tulevasta kalliomurskeesta, esimerkiksi kalliomurske 0-16 mm kotkanpunainen. Pintaan asennetaan tuotetta noin 5-10 cm paksuudelta. Murske voidaan myös täryttää tiukaksi täryttimellä tai antaa sen kovettua ja tiivistyä luonnollisesti ajan kuluessa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

kalliomurskeHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg