Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Ykkösmyynnistä 0-3 mm kivituhka

Tuotekoodi: 6430068190094

Kivituhka 0-3mm sopii kaikenlaisten laattojen asennukseen pihaan ja poluille. Tiivistyvän ja kovettuvan ominaisuuksien ansiosta kivituhka eli asennushiekka soveltuu myös erilaisten muurien ja betoniaitojen asennukseen. Käytetään myös pihan ja teiden pinnassa, kasvimaan parantamisessa. Sekaväri.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Saatavilla olevat pakkauskoot:

 • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl
 • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 €/ kpl
 • Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 30 € /m3.
 • Nuppiautotarjous 9m3 270 € (sis. rahdin alue 1)
 • Kasettiautotarjous 26m3 610 € (sis. rahdin alue 1)

  Hintoihin lisätään alueellinen rahti. Tuotteen väri on sekaväri.


  75.00 €
  Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%  Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

  Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

  Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

  Kivituhka 0-3 mm

  Kivituhka on kalliosta murskattua, sivutuotteena saatua hienojakoista kiviainesta. Aikoinaan kivituhkaa pidettiin jätteenä. Luonnon soraharjuista saadulla soratuhkalla ja -murskeella on ollut vankka sija rakentamisessa ennen kivituhkaa. Soraharjujen vähetessä ja niiden suojelun lisääntyessä on kallion murskauksen yhteydessä saadusta kivituhkasta tullut rakentamisen perustuote.

  Kivituhka eri raekoossa

  Kivituhkaa on monessa eri raekoossa. Yleisimpiä raekoko ovat 0-3 mm, 0-6 mm ja 0-8 mm. Kivituhkan raekoko valitaan yleensä käyttötarkoituksen mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että kaikki raekoot sopivat pihan pintamateriaaliksi tai laattojen asennukseen. Pienirakeisuuden johdosta kivituhka 0-3 mm tiivistyy hyvin ja syntyy napakka pohjustus. Pienet kivirakeet painuvat tiiviiseen ”liittoon” kiviainespölyn (0 mm) kanssa.

  Kivituhkan käyttö piharakentamisessa

  Pienirakeista kivituhkaa 0-3 mm käytetään erilaisten laattojen alustus-eli asennustuotteena. Tästä onkin syntynyt nimitys asennushiekka. Asennushiekkaan voi nimen mukaisesti asentaa erilaisia laattoja, betonikiviä, luonnonkiviä, muuriaitaa tai kohokukkapenkkiä. Pienirakeinen kivituhka on helppo työstää ja laattojen asettelu onnistuu tasaisesti. Suosittu ja näyttävä yksityiskohta pihassa on luonnonkivistä ja kivituhkasta tehty pihapolku tai sokkelin lähelle tehty kiviasetelma.

  Myös rinteisiin saa näyttäviä kokonaisuuksia erikokoisilla kiviasetelmilla. Kivien saumaukseen ja upottamiseen sopii hyvin kivituhka 0-3 mm. Asetelman saa napakaksi ja rikkaruohovapaaksi, jos kivituhkan sekaan sekoittaa kuivabetonia.

  Kivituhkaa voi käyttää betonin valmistuksessa. Mitä karkeampi kivituhka, sitä karkeampi lopputulos.

  Kivituhka 0-3 mm käyttökohteita pähkinänkuoressa:

  • erikokoisten laattojen asennukseen
  • mukulakivien asennukseen
  • pihapolut, pihatiet
  • kaikenlaisten muurien, patsaiden asennukseen
  • valmiiden uima-altaiden pohjustukseen ja asennukseen
  • yksittäisten kuoppien täyttöön pihassa, jos pintamateriaalina on jo kivituhka

  Kivituhkan asennus

  Kivituhkaa asennetaan pihan pintaan noin 3-7 cm:n paksuudelta epätasaisuudesta riippuen. Kivituhka tiivistyy itsekseen ajan kuluessa tai sen voi asentaa vesisuihkun ja täryttimen kanssa, jolloin sen tiiviydestä tulee napakka. Laattojen alle kivituhkaa asennetaan 3-5 cm:n paksuudelta.

  Kivituhka 0-3 mm on Ykkösmyynnissä saatavana sekavärisenä tuotteena. Sekavärinen tarkoittaa yleensä harmahtavan-punaista sävyä. Tuote louhitaan ja murskataan kalliosta, joka on luonnontuote. Kallioissa saattaa olla erilaisia värijuovia, joka muuttaa jatkuvasti tuotteen värisävyä. Kun sekaväristä kivituhkaa käytetään pihan pintamateriaalina, tuotetta kannattaa varata kerralla riittävästi värisävyjen vaihteluiden johdosta.

  Värillisten tuotteiden osalta, kuten kotkanpunaisen kivituhkan osalta, tuote louhitaan ja murskataan kalliosta, joka on alueellisesti tietyn väristä. Kotkanpunainen kivituhka louhitaan Kotkassa ja kallioperä on luonnostaan tällä seudulla punasävyistä.

  Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

  Määrälaskuri

  kivituhka  Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

  Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg