Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta suursäkki

Tuotekoodi: 6430068190117

Tyylikäs värisävy kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta Ykkösmyynnistä !

Upea kivituhka 0 - 4 mm mäntsälänmusta! Sopii täydellisesti tummien laattojen kanssa!

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.


  75.00 €
  Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%  Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

  Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

  Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

  Kivituhka 0-4mm mäntsälänmusta - tuotetiedot

  Saatavilla olevat pakkauskoot:

  400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl

  700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 € / kpl

  Tuotteen väri on mäntsälänmusta. Värin yleisilme on tumma, kivituhkan seassa on aavistus punaiseen menevää väriä. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.

  Kivituhka 0-4 mm mäntsälän musta

  Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta on monikäyttöinen tuote. Kivituhkalla on kyky tiivistyä ja kovettua napakaksi alustaksi pihan ja teiden pintaan. Tumman harmaalla värisävyllä on erityisominaisuutena kyky tiivistyä sekaväristä kivituhkaa napakammin ! Kun se asennetaan hienojakoisen vesisuihkun ja täryttimen kanssa pihan pintaan, saadaan lähes yhtä napakka alusta kuin asfaltilla.

  Sopii myös kasvimaalle sekä laattojen asennukseen. Mäntsälänmustasta kivituhkasta saat tyylikkään kokonaisuuden esimerkiksi mustan liuskekiven kanssa. Tuotteen värisävy saattaa vaihdella, sillä kyseessä on luonnontuote. Mäntsälänmustassa kivituhkassa on hieman punapigmenttistä värisävyä mukana.

  Kivituhkan louhintapaikka ja nimeäminen

  Kivituhkaa saadaan, kun kalliota murskataan, ja siitä erotellaan seulonnan avulla erikokoisia jakeita. Kivituhka on hienojakoisempaa kuin kalliomurske. Kivituhkan raekoot ovat yleensä alle 10 mm ja sitä suuremmat raekoot ovat kalliomurskeita. Kivituhka sisältää 0 mm hienojakoista pölyä ja pientä kiviraetta aina 10 mm saakka raekoosta riippuen. Pölyn tarkoituksena on tiivistää kivirae, ja kivirae toimii kantavana aineksena.

  Kivituhkaa, kuten myös muita kalliosorajalosteita, saadaan eri värisenä eri paikkakunnilta. Suomen rannikoilla esiintyy tyypillisesti punasävyistä kalliota. Mäntsälän seudulta saadaan myös punaista graniittia, joka on hyvin suosittua hautakivissä. Meillä Mäntsälässä on myös mustaan menevää kivituhkaa, joka on käytännössä tummanharmaata. Se mistä tuotetta louhitaan, kertoo tuotteen värin nimen. Kotkanpunainen kivituhka on peräisin Kotkasta ja mäntsälänmusta tulee siis Mäntsälästä.

  Käyttökohteita

  Mäntsälänmustaa kivituhkaa voi käyttää hyvin laaja-alaisesti. Se soveltuu kaikkien laattojen asennukseen, pihakivien, muurien tai pihapatsaiden asennustuotteeksi. Kauniin värin johdosta se on hyvin tyylikäs tumman harmaan liuskekivilaatan rinnalla, sillä liuskekivilaattojen saumausvälit jätetään leveiksi, ja kaunis kivituhkan väri pääsee oikeuksiinsa. Kivituhka tiivistyy hyvin napakaksi, mustalla värillä on erityisominaisuus tulla tiukaksi, ja sen ominaispaino on sekaväristä kivituhkaa suurempi. Kivituhka toimii hyvin vaikkapa reunustamaan nurmikkoaluetta.

  Asiakkaamme käyttävät mäntsälänmustaa 0-4 mm kivituhkaa

  • pihan pintamateriaalina
  • pihapoluilla
  • kukka-asetelmien ympärillä luonnonkivien kera
  • suihkulähteiden ympärillä
  • liuskekivien asennushiekkana
  • laattojen asennuksessa ja saumauksessa

  Kivituhkan asentaminen pihan pintaan

  Kivituhka on louhinnan ja seulonnan jälkeen kuohkeaa. Kivituhka asennetaan koneellisesti tai käsin haraamalla kasalta kivituhka tasaiseksi pinnaksi. Tasauksen voi tehdä hienojakoisen vesisuihkun avulla sekä täryttämällä alusta kovaksi. Tuotteen voi myös jättää tasauksen jälkeen sellaiseksi, ja antaa luonnon hoitaa kivituhkan tiukaksi alustaksi, sillä se ajan myötä kovettuu itsekseen. Kivituhkan värisävy tulee esille ensimmäisen vesisateen jälkeen, kun pöly laskeutuu ja kivirae jää pintaan.

  Kivituhka asettuu hyvin tasaiselle maalle, mutta kaltevissa kohteissa ja rinnetonteissa usein vesi juoksuttaa kivituhkaa pois paikoiltaan. Tällöin tulee asentaa kallistuksiin riittäviä tukia, porrastaa tai valita muu materiaali.

  Kivituhkan alle voidaan asentaa juurimatto tai suodatinkangas, kun tuotetta käytetään pihan pintamateriaalina, jotta rikkakasvusto saadaan pidettyä poissa pitempi aika.

  Kivituhkan siistinä pitäminen on helpompaa kuin sepelin. Kivituhkasta saadaan haravoimalla syksyisin pois lehdet ja pudonneet risut. Kivituhkapihaan voi syntyä kovilla vesisateilla kuoppia, joita voi täyttää lisäämällä uutta kivituhkaa.

  Kivituhka yleinen asennusmäärä pihan pintaan on 3-7 cm riippuen epätasaisuuksista ja siitä, paljonko on vara kohottaa pihaa.

  Autamme mielellämme sopivan tuotteen valinnassa, kysy meiltä p. 010 327 2220 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi

   

   

   

  Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

   LAATTOJEN ASENNUKSEEN!
   KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
   KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
  Määrälaskuri

  kivituhka  Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

  Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg