Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Tummanpuhuva kivituhka 0-8 mm mäntsälänmusta uhkuu tyylikkyyttä!

Tuotekoodi: 6430068190193

Tumman harmaa on aina tyylikäs ja ajaton !

Tuote poistuu valikoimastamme tulevan kevät-kesäkauden aikana! Tilaa omasi heti, tuotetta saatavilla rajoitetun ajan!

Kivituhka 0-8mm mäntsälänmusta sopii pihan ja teiden pinnalle, sekä laattojen asennukseen tai kasvimaalle. Tummaharmaa kivituhka soveltuu hyvin myös esimerkiksi liuskekivilaattojen saumaukseen.

Värisävy harmaa kuivana ja musta kosteana. Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.


95.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kivituhka 0-8mm mäntsälänmusta- tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    95 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  118 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 57 € /m3. 

Tuotteen väri on mäntsälänmusta. Hintoihin lisää alueellinen rahti.

Kivituhkan perusta on suomalainen kallio

Suomalainen kallio on vahvaa laadultaan ja sitä käytetään erilaisina sorajalosteina Suomessa erilaisissa rakennusteollisuuden ja piharakentamisen kohteissa. Soraharjut katoavat maisemasta, ja kuitenkin rakennusteollisuus tarvitsee materiaalia mm. teiden ja rakennusten pohjustuksiin. Kiviaineksien parissa työskentelee noin 3000 eri alan ammattilaista, joten ihan merkittävästä työllistäjästä on kysymys.

Kalliorakentamisen jäljiltä syntyy rakennusjätettä, jota voidaan hyödyntää infrassa. Kalliorakentamisella tarkoitetaan luolia ja tunneleita. Erilaiset sorajalosteet ovat luonnontuotteita, joita saadaan kalliosta louhimalla ja murskaamalla. Kivituhka jauhetaan ja seulotaan haluttuun raekokoon louhinnan jälkeen.

Kivituhkan käyttö pihan pintamateriaalina on yleistä kautta maan. Pihan pintamateriaalina ovat myös suosittuja laatoitus, asfaltti ja sepeli.

Suomessa eri alueilla on graniittikivellä omaleimainen ja moniulotteinen värisävy kalliossa.  Rannikolla kallio on punasävyistä ja esimerkiksi Mäntsälästä löytyy myös punaista kiveä sekä mustaan menevää kiveä, josta saadaan tummaharmaa, kivituhka mäntsälänmusta 0-8 mm.

Musta eli tummanharmaa kivituhka puhuttelee tummuudellaan. Sen avulla voidaan rakentaa mielenkiintoisia yksityiskohtia:

  • miltä kuulostaisi tumman harmaa kivituhka vaalea liuskekivilaatan kaverina? Reilut saumausvälit ja liuskekivien asennus väljästi tuovat esiin molempien tuotteiden sävyt
  • yhdistä kivituhka 0-8 mm mäntsälänmusta valkoisen kanssa, esimerkiksi valkoinen suihkulähde tummalla kivituhka-alustalla
  • tumma kivituhka pihan pinnassa- stailaus mustavalkoisen kivitalon kera
  • yhdistä kivituhkasta pihapolku tumman harmaan laatoitusalueen jatkeeksi

Kivituhkaa voidaan käyttää kotipuutarhassa. Se käy leikkihiekan ohella nurmikon ilmaukseen ja kasvimaan mullan kuohkeuttamiseen. Kaikkia kivituhkalaatuja voidaan käyttää laattojen asennukseen ja latomiseen. Suosittelemme valitsemaan laattojen alle, piiloon menevän, edullisemman kivituhkan, kuten kivituhka 0-3 mm ja kivituhka 0-6 mm sekavärisenä.

Tumma, mustaan menevä kivituhka 0-8 mm tiivistyy ja kovettuu tiukaksi alustaksi erityisen hyvin. Se johtunee kiviaineksen väripigmenteistä. Saat napakan, lähes asfaltintuntuisen kivituhkapihan suihkuttamalla hienojakoista vesisumua tärytyksen yhteydessä.

Kivituhkan asennusohjeita pihaan

Kivituhkapiha kannattaa perustaa tasaiselle alustalle, mutta myös kivituhkalla voi oikaista pihan pintaa ja korkoa. Ennen asennusta suosittelemme suodatinkankaan laittamista alle. Suodatinkangas pidättää maasta nousevat rikkakasvit paremmin ja pitempään.

Kivituhkaa varataan pintaan 3-5 cm paksuinen kerros. Joskus tuotetta asennetaan enemmän, kerroksen paksuudessa tulee huomioida myös, paljonko on varaa korottaa pihaa tai kohdetta. Tuote asennetaan koneellisesti tai lapiolla sekä haravalla tasoittaen. Tarvittaessa käytetään tärytyslaitetta ja vettä. Tämä vaihe ei ole välttämätön. Kivituhka asentuu itsekseen tiiviiksi ja piukaksi ajan kuluessa luontoäidin hoitaessa sen. Pihan pintamateriaaliksi sopii hyvin kivituhkat, joiden raekoot ovat 0-6 mm tai 0-8 mm. Myös pienimpirakeiset kivituhkat ovat kauniita ja sopivat tähän käyttötarkoitukseen, mutta saattavat kulkeutua kengissä sisälle.

Hoida kivituhkapihaa vuosittain haravoimalla lehdet ja risut ja paikkaamalla syntyneet vesikuopat uudella kivituhkalla. Kivituhkaa voi harata haravalla kuohkeuden lisäämiseksi ja pinnan elävöittämiseksi. Kitke tarvittaessa syntyneet rikkaruohot.

 

 

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 EDULLINEN IRTOTAVARATUOTE!
Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg