Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Kivituhka 0-6 mm laattojen asennukseen

Tuotekoodi: 6430068190650

Monikäyttöinen tuote monessa pakkauskoossa !

Monikäyttöisellä kivituhkalla voidaan asentaa laattoja, muureja ja erilaisia betonikiviä pihaan. Kivituhka 0-6mm sopii hyvin myös pihan ja tien pintaan, sekä kasvimaan ilmaamiseen. Kivituhka tiivistyy ja kovettuu. Sekaväri on usein harmaan punasävyinen. 

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Kivituhka 0-6mm sekaväri on saatavissa

 • 16kg ämpäri                                           7,50 €/kpl
 • 55 x 16 kg ämpäri lavalla                        130 €/lava
 • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 € / kpl
 • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 € / kpl
 • Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 30 € /m3
 • Nuppiautotarjous 9 m3 toimitettuna alue 1 / 270 €
 • Kasettiautotarjous 26 m3 toimitettuna alue 1/ 660 €

Tuotteen väri on sekaväri. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.


7.50 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää
Kivituhkan synty

Kivituhka on yleinen perusaines piharakentamisessa. Kivituhkan valmistus ja käyttö on laaja-alaista pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, sillä luonnonsoran käyttö on vähentynyt huomattavasti soraharjujen kadotessa maisemasta.

Kivituhkaa saadaan kallion louhinnan ja murskauksen sivutuotteena. Kalliota räjäytettäessä kiviaines murskataan ja seulotaan tiettyihin raekokoihin. Yleisimpiä jakeita ovat mm. kivituhkat, sepelit ja kalliomurskeet. Uudenmaan pohjoispuolella, Päijät- ja Kanta-Hämeessä on vielä soraharjuja, joista saadaan sorapohjaista soramursketta, soratuhkaa ja sorasepeliä. Sorapohjaisissa sorajalosteissa on mukana hieman hiesua, joka on hienojakoista maa-ainesta.

Ykkösmyynnin sorajalosteet, kuten kivituhkat, ovat kalliosta. Olemme erikoistuneet pakkaamaan erivärisiä ja kokoisia kivituhkatuotteita. Valikoimistamme löytyvät punainen, harmaa, harmaavalkoinen ja sekavärinen kivituhka. Kivituhkaa 0-6 mm on saatavilla kotkanpunaisena ja sekavärisenä. Tuotteiden raekokoon ja värisävyyn voi tutustua jälleenmyyjien luona olevasta näytetelineestä.

Kivituhkan käyttö

Kivituhkaa voidaan käyttää erilaisissa pihakohteissa. Yleisimmät käyttökohteet ovat mm. pihan pintamateriaalina, laattojen tasaus- ja alustustuotteena ja asennus hiekkana.

Käyttökohteita:

 • kaunis materiaali pihan pinnassa
 • teiden pintaan
 • pihapolut
 • nurmikon alueiden rajaukset
 • laatta-alueen alustusmateriaali
 • isojen laattojen saumaukseen
 • mukulakiviladonnassa asennushiekkana
 • uima-altaiden asennus

Muita luonnollisia käyttökohteita kivituhkalle on nurmikon ilmaaminen, kun nurmikko on sammaloitunut. Kasvimaata voi ilmata ja kuohkeuttaa kivituhkalla ja luonnonhiekkatuoteilla.

Kivituhkasta saa sitovan aineksen, kun sekaan sekoitetaan kuivabetonia. Tätä vaihtoehtoa käytetään usein, kun tehdään erilaisia ladontoja mukulakivien kanssa. Kivituhkaa voi käyttää myös betonin raaka-aineena. Myös muut sorajalosteet käyvät betonin valmistukseen. Tällaisia ovat mm. luonnonhiekka 0-8 mm, leikkihiekka 0-4 mm ja karkeampi betoni syntyy kalliomurskeesta 0-16 mm.

Kivituhkalle on ominaista kovettua ja tiivistyä asennuksen jälkeen. Värisävy ja kivirae tulevat esiin vasta ensimmäisen sateen jälkeen, ellei tuotetta ole asennettu vesisuihkun ja tärytyksen kera.

Kivituhkapihan ylläpitäminen on helppoa. Tuotetta lisätään tarvittaessa, jos kuoppia on syntynyt. Syksyllä lehtien haravointi on nopeaa kivituhkan pinnasta. Kivituhkassa saattaa itää rikkakasveja ajan saatossa. Suodatinkangas kivituhkan alle asennettuna pitää pinnan siistinä jonkin verran pitempään.

Ykkösmyynnistä voi tilata kivituhkaa 0-6 mm sekavärisenä irtotavaratoimituksena 5m3 kuutiosta ylöspäin, pienemmät pakkauskoot ovat ämpäri 16 kg, suursäkit kahdessa koossa 400 l ja 700 l.  Ämpärituote on loistava vaikkapa mökille laattojen korjaamiseen, pienien kohteiden täydentämiseen.

Hyödynnä myös täyden kuorma-auton ja kasettiautotoimituksien tarjouksemme!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 POISTOTUOTE!
Määrälaskuri

kivituhkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg