Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Harmoninen harmaa-valkoinen kivituhka pihan pintaan !

Tuotekoodi: 6430068190179

Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen on uusi tyylikäs värisävy valikoimissamme.

Se sopii täydellisesti pihapoluille, pihan pintamateriaaliksi tai laattojen alle. Tuotetta voi käyttää myös kasvimaan ja nurmikon ilmaukseen. Kivituhka 0-8 mm väri on harmaa-valkoinen. Kun tuotetta asennetaan, kastele vesisuihkulla ja tärytä, ja näin hieno pölyaines (0 mm) painuu alas ja kaunis, valkoinen kivirae (8mm ) jää pintaan.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Tuote-erissä esiintyy värisävyn vaihtelua harmaan ja valkoisen välillä.


95.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kivituhka 0-8mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    95 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  118 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 57 € /m3. 

Tuotteen väri on harmaa-valkoinen. Hintoihin lisää alueellinen rahti.

Suomessa kalliosta saatava kivilouhos murskataan, jauhetaan ja seulotaan haluttuihin raekokoihin. Suomen kallioperä on vahvaa graniittia, joka tunnetaan ympäri maailman. Suomessa on myös muutama kalkkikivilouhos. Kalkkikivi kuuluu sedimenttikivilajeihin. Kalkkikiveä louhitaan laajasti ympäri maailmaa. Kalliosta peräisin oleva kivituhka on routimatonta. Kivituhkalle on ominaista tiivistyminen ja kovettuminen. Hieno pölyaines (0 mm) sitoo kivirakeen. Yleisimmät kiviraekoot ovat 0-3 mm, 0-4 mm, 0-6 mm ja 0-8 mm.

Kalkkikivi on syntynyt kerrostuneista kivilajeista ja kalsiumkarbonaatista, joka on saostunut merivedessä. Kalkkikivi sisältää kalkkisälpää, ja mm. magnesiumkarbonaattia. Kalkkikivelle on ominaista hyvin näyttävä ja vaihteleva värimuoto. Suomessa esiintyvä kalkkikivi on noin 2 miljardia vuotta vanhaa, ja se sisältää elollisten organismien jäänteitä, kuten simpukoiden jäänteitä. Kalkkikivestä jalostetaan monia tuotteita, mm. maatalouden käyttöön. Kalkkikivijauhe on tärkeä raaka-aine maataloudessa maanparannusaineena peltojen pH-arvojen nostoon, sitä käytetään eläinten ruokinnassa ja rakennekalkkia käytetään savimaiden rakenteiden tukemiseen sekä fosforivaluntojen ennaltaehkäisyyn. Puutarhakalkkia käytämme puutarhoissa nurmikon ja mullan kalkitsemiseen.

Ykkösmyynnin valikoimissa oleva kivituhka 0-8 mm harmaavalkoinen sisältää kalkkikiveä ja graniittia. Tuote on yleisilmeeltään kuohkeata ja asentamattomana vaalean ja hopeisen harmaa. Kun tuote asennetaan esimerkiksi pihan pintaan, saadaan värisävy esiin. Tuotteen asennus tapahtuu siten, että kivituhka levitetään 3-5 cm:n paksuisesti käsin haraamalla tai koneellisesti paikoilleen hienojakoisen vesisuihkun ja täryttimen kanssa. Tällöin vaalean harmaa värisävy painuu alas ja kaunis, valkoinen kalkkikivi tulee esiin ja jää pintaan. Tuotteen asennuksen yhteydessä katsotaan pihan kaadot kuntoon, niin että vesi kaataa poispäin rakennuksista. Kaadot kannattaa pitää maltillisena, jotta kivituhka ei huuhtoudu pois veden mukana. Ennen tuotteen levittämistä piha alustetaan suodatinkankaalla, jotta rikkikasvit pysyvät pitempään poissa. Kivituhka myös asentuu pihaan itsekseen levityksen jälkeen luonnon hoitaessa kastelemisen. Kivituhka tiivistyy ja kovettuu ajan kuluessa.

Huom! Harmaa-valkoisen kivituhkan 0-8 mm värisävyssä saattaa esiintyä värilaatueroja, harmaan ja ja valkoisen värisävyn suhteen.

Kuinka käytän kivituhka 0-8 mm harmaavalkoista?

  • pihan pintamateriaalina
  • kun halutaan tuoda erilaisia yksityiskohtia pihassa esiin. Miltä kuulostaisi harmaavalkoinen, hopeansävyinen kivituhkapatja tummanharmaan liuskekiven yhdistelmänä? Molempien värisävyt korostuvat entisestään
  • pihapolkujen pintamateriaalina
  • reunustamaan nurmikkoaluetta

Muita käyttökohteita

Kivituhka 0-8 mm harmaavalkoista voidaan käyttää myös laattojen asennukseen, muurien ja patsaiden asennukseen, nurmikon ilmaukseen ja kasvimaan mullan kuohkeuttamiseen. Tämä tuote tulee parhaiten esiin antamalla sen näkyä isona ilmeenä liuskekivien paksuissa saumoissa tai stailata se saman sävyisen laatan kanssa. Se sopii myös pensasryhmien ympärille, kun pensaiden ja puiden ympärille on asennettu värikästä katetta.

Kivituhkapihan hoito

Kivituhkapihaa kannattaa hieman hoitaa vuosittain. Sen pinnasta on helppo haravoida lehdet ja risut. Pienten vesikuoppien synnyttyä, tuotetta lisätään ja tiivistetään alustaan. Kivituhkaa kannattaa hieman harata haravalla, jotta pinnan saa elävän näköiseksi. Jos tuotetta käytetään pihan pintamateriaalina alueilla, joissa on paljon peltoa ja luonnollisia niittyjä lähellä, lentävät rikkakasvien itiöt saattavat itää kivituhkassa. Tällöin on tärkeätä, että pihan kaato on kunnossa, ettei vesi jää seisomaan kivituhka-alustaan. Rikkakasveja voi torjua esimerkiksi haraamalla tai käsin nyppimällä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 POISTOTUOTE!
Määrälaskuri

kivituhkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg