Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Kivituhka

Kivituhkat - kaikki yleisimmät raekoot - useita värejä !

Ykkösmyynnin valikoimasta löydät sekaväristen tuotteiden lisäksi myös värillisiä kivituhkalaatuja.

Kivituhkaa on saatavilla 

 •  suursäkkikoot 700 l ja 400 l
 •  irtotavarana kuutioittain
 •  ämpäriin pakattuna 16 kg, kivituhka 0-6 mm sekaväri

Mikäli kohteeseen halutaan tarkasti valittu värisävy, kannattaa tutustua näytteisiimme jälleenmyyjien toimipaikoissa tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 010 327 2220 tai asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi.

Huomoithan, että irtotavara toimituksiin lisätään aina aluekohtainen rahti. (ei koske tarjouskuormia, jotka sisältävät alue 1 rahdin)


 LAATTOJEN ASENNUKSEEN!
 TUMMA VÄRISÄVY!
 KEVÄÄN HUIPPU TUOTE!
 UUTUUSTUOTE!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 IRTOTAVARA!
 UUTUUSTUOTE!
 UUTUUSTUOTE!

Kivituhkat

Kivituhkaksi kutsutaan kalliosta murskauksen avulla saatua sivutuotetta, hienojakoista kiviainesta, jonka yleisimmät raekoot ovat esim. 0-3mm, 0-6mm tai 0-8mm. Kivituhka koostuu siis hienojakoisesta pölystä (raekoko 0 mm) ja pienestä kivirakeesta. Hienojakoisen pölyn johdosta se tiivistyy kovaksi ja kivirae pitää jakeen kantavana pintana. Kun kivituhka on peräisin kallion murskauksesta, tuote on kalliokivituhkaa. Pääkaupunkiseudulla kivituhka on yleensä kalliokivituhkaa, kun taas vastaavasti pohjoisemmissa maakunnissa on myös tarjolla soraharjuista ja kivikosta murskattua ja seulottua sorakivituhkaa. Näiden tuotteiden erona on se, että sorakivituhka sisältää jonkin verran hienojakoista hiesua. Ykkösmyynnin sorajalosteet, kuten kivituhkat, sepelit ja kalliomurskeet ovat kalliosta murskattuja tuotteita.

Kivituhka on monikäyttöinen materiaali pihojen rakentamiseen:

 • tiivistetty kivituhkakerros soveltuu hyvin pihan tai kulkuteiden päällysteeksi
 • lisäksi se sopii hyvin pihakivien ja pihalaattojen asennuspohjaksi
 • kivituhka sopii luonnonkivien, kuten liuskekivien saumaamiseen
 • se soveltuu pihapoluille
 • sopii hyvin kohteisiin, missä halutaan tuoda esiin joku elementti, esimerkiksi kartanotyyppinen sisääntulo talon edessä

Kivituhkan sisältämä hienojakoinen ”pöly” laskeutuu alas maahan sateella tai veden kanssa asennettaessa ja kivirae tulee näkyviin. Asennettu kivituhkakerros tiivistyy napakaksi ja se ei läpäise vettä kovin hyvin ja siksi kallistukset on otettava huomioon asennuksessa.

Ykkösmyynnistä löydät kivituhkat eri väreissä

 • sekavärisenä yleisimmät raekoot 0-3 mm, 0-6 mm
 • mäntsälänmustana, joka tarkoittaa tummanharmaata
 • kotkanpunaisena, väri on kaunis luonnollisen punainen
 • harmaa-valkoisena, hopeanvärinen, asennuksen jälkeen sateella valkoinen kivirae tulee esiin.

Kivituhkan & Pihalaattojen asennusohjeita

Betonikivetys ja -laatoitus ladotaan 3-5cm paksulle asennushiekan/kivituhkan kerrokselle. Kivituhkan alle käytetään pihan käyttötarkoituksesta riippuen 30–70 cm kalliomursketta esim. 0-16 mm. Jos maapohja on hyvin savipitoista, täyttöön suositellaan karkeampaa mursketta, esim. 0-32 mm.

Poista laatoitusalueelta maa-aines. Kaivuusyvyyden määrittää laatoitusalueen käyttötarkoitus, päällystetuotteen, asennushiekkakerroksen ja tarvittavan sorakerroksen yhteispaksuus. Täytä kaivettu alue kalliomurskeella sekä tiivistä ja tasoita se vettä apuna käyttäen. Murskekerroksen pinta tasataan noudattamaan lopullisen päällystepinnan muotoa.

Lisää asennushiekka/kivituhka. Asennushiekkakerroksen tasoitus voidaan tehdä esim. oikolautaa apuna käyttäen.

Asennushiekkakerroksen tasauksessa kannattaa olla huolellinen valmiin pinnan tasaisuuden takia. Tasoitetulla asennushiekkakerroksella ei myöskään tule liikkua.

Varaa kivituhkaa myös laatoitusalueen reunoille tukemaan laatta-aluetta, jos laatoitusalue ei pääty seinään, aitaan tms.

Laatoituksen jälkeen saumat täytetään harjaamalla niihin kuivaa hiekkaa. Tämä sitoo laatat toisiinsa ja päällysteen yhtenäiseksi. Jos pihapäällysteellä liikennöidään ajoneuvoilla, tulee laatoitusalue saumata huolellisesti ja tiivistää hyvin esim. täryttimellä.

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg