Kivituhka

Kivituhka on murskauksessa syntyvää kiviainesta, jonka raekoko on esim. 0-3mm, 0-6mm tai 0-8mm. Siinä on mukana hyvin pienijakoista (raekoko 0 mm) kiviainesta, minkä johdosta se tiivistyy kovaksi ja kantavaksi pinnaksi. Kivituhkan sisältämä hienojakoinen ”pöly” laskeutuu alas maahan sateella tai veden kanssa asennettaessa.

Kivituhka on monikäyttöinen materiaali pihojen rakentamiseen. Tiivistetty kivituhkakerros soveltuu hyvin pihan tai kulkuteiden päällysteeksi. Lisäksi se sopii hyvin pihakivien ja pihalaattojen asennuspohjaksi. Kivituhka sopii luonnonkivien, kuten liuskekivien saumaamiseen. Asennettu kivituhkakerros tiivistyy napakaksi ja se ei läpäise vettä kovin hyvin ja siksi kallistukset on otettava huomioon asennuksessa.


Kivituhka 0-3 mm sekaväri

Hinnat alkaen 28.00 €
Tutustu
 TOIMITUSTARJOUS

Kivituhka 0-6 mm sekaväri

Hinnat alkaen 6.90 €
Tutustu

Kivituhka 0-6 mm kotkanpunainen

Hinnat alkaen 55.00 €
Tutustu

Ykkösmyynnin valikoimasta löydät myös värillisiä kivituhkalaatuja; harmaa-mustan sävyinen ovat mm. mäntsälänmusta ja harmaa-valkoinen kivituhka on hieman hopeansävyinen. Mustalla kivituhkalla on erityinen kyky tiivistyä napakaksi alustaksi.Kotkanpunainen kivituhka on väriltään kaunis ja luonnollisen punainen. Tuote saa nimensä sen mukaan, mistä paikkakunnalta tuote on peräisin, kuten kotkanpunainen kivituhka Kotkasta. Värisävyt vaihtelevat aina hieman, kun kyseessä on luonnontuote. Tämä on syytä huomioida, kun tilataan tuotetta, kannattaa tilata riittävä erä kerralla. Myös valokuvaushetkellä oleva valon ja tuotteen kosteuden määrä vaikuttavat tuotteen värisävyyn kuvan otto hetkellä. Tuotteen tarkka värisävy kannattaa katsoa Ykkösmyynnin näytetelineestä, joita löytyy lähes kaikista jälleenmyyjien pisteistä.

Sekavärinen kivituhka myydään yleensä kohteisiin, missä tuote jää piiloon esim. laattojen alle. Tarjouskuormamme (Irtotavaratoimitukset) ovat sekavärisiä, ja värisävyt vaihtelevat louhittavan kallion mukaan. Mikäli kohteeseen halutaan tarkasti valittu värisävy, kannattaa tutustua näytteisiimme jälleenmyyjien toimipaikoissa tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 010 327 2220 tai asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi.

Pihatuhka & Pihalaattojen asennusohjeita

Betonikivetys ja -laatoitus ladotaan 3-5cm paksulle asennushiekan/kivituhkan kerrokselle. Kivituhkan alle käytetään pihan käyttötarkoituksesta riippuen 30–70 cm kalliomursketta esim. 0-16 mm. Jos maapohja on hyvin savipitoista, täyttöön suositellaan karkeampaa mursketta, esim. 0-32 mm.

Poista laatoitusalueelta maa-aines. Kaivuusyvyyden määrittää laatoitusalueen käyttötarkoitus, päällystetuotteen, asennushiekkakerroksen ja tarvittavan sorakerroksen yhteispaksuus. Täytä kaivettu alue kalliomurskeella sekä tiivistä ja tasoita se vettä apuna käyttäen. Murskekerroksen pinta tasataan noudattamaan lopullisen päällystepinnan muotoa.

Lisää asennushiekka/kivituhka. Asennushiekkakerroksen tasoitus voidaan tehdä esim. oikolautaa apuna käyttäen.

Asennushiekkakerroksen tasauksessa kannattaa olla huolellinen valmiin pinnan tasaisuuden takia. Tasoitetulla asennushiekkakerroksella ei myöskään tule liikkua.

Varaa kivituhkaa myös laatoitusalueen reunoille tukemaan laatta-aluetta, jos laatoitusalue ei pääty seinään, aitaan tms.

Laatoituksen jälkeen saumat täytetään harjaamalla niihin kuivaa hiekkaa. Tämä sitoo laatat toisiinsa ja päällysteen yhtenäiseksi. Jos pihapäällysteellä liikennöidään ajoneuvoilla, tulee laatoitusalue saumata huolellisesti ja tiivistää hyvin esim. täryttimellä.

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä