Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Kunttapiha antaa luonnonrauhaa kotipihallesi!

Metsäinen kuntta - pihasi kaunistus !

Kuntan hinnat alkaen 20,20€ / m2. Katso tarkemmat neliöhinnat alapuolen taulukosta. Kuntan hinta sisältää rahdin Uudellamaalle ja Päijät-Hämeeseen.

Saat kuntan hinnan toimitettuna selville, kun lisäät tuotteen määrä-kohtaan haluamasi neliömäärän ja lisäät postinumeron ostoskorissa.


20.20 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%

Määräalennus

Määrä HInta
50 tai yli 20.20 €/m2
101 tai yli 18.20 €/m2
200 tai yli 17.20 €/m2
300 tai yli 16.20 €/m2Tilaustuote, toimitusaika noin 3 viikkoa
Perustietoa kuntasta

Suureen suosioon noussut kuntta, toiselta nimeltään siirtovarvikko, on löytänyt paikkansa monen omakotitalo- ja mökkirakennuksien pihan pintojen kattamisessa. Kuntalla luot pihaasi helppohoitoisen sekä viihtyisän heti valmiin metsämaiseman, jolle ei vertaista ole. Kuntta luo luonnonmukaisen ja hoitovapaan ratkaisun pihallesi, ekologisuutta unohtamatta. Ykkösmyynnin kunttatoimittajana toimii Piirasen viherpalvelut, ja heillä onkin useiden vuosien kokemus kuntan nostamisesta, toimituksista sekä asennuksista. Kunttaa voi tilata pelkkinä mattoina pihaan tee-se-itse- tyylillä tai valmiiksi asennettuna pohjatöiden kera. Kysy erikseen hinta valmiiksi asennetusta kunttapihasta.

Piiraisen Kuntta®- on metsäpohjamattoa eli metsäsiirrännäinen. Kanervaa, variksenmarjaa, sammaleita ja joskus jäkälääkin sisältävä kuntta on siis täydellinen, kuin myös ekologinen valinta pihamaastoon. Pääosin kuntta on puolukka- ja mustikkavarpuista metsänpohjamattoa.

Kuntan nostopaikat on tarkkaan valittu. Kuntta nostetaan ja kerätään paikoista, jotka ovat metsähakkuualueiksi suunniteltu.  

Kuntan käyttökohteita:

  • metsämaisemointiin pihat, mökkipihat
  • rinnetontit
  • pihapolkujen ympäristöt
  • ranta-alueet
  • pihatiet

 Kuntta mukautumiskyky pihan luontaiseen maisemaan on loistava ja se sopiikin hyvin monenlaiseen kasvuympäristöön.

Kuntan nosto tapahtuu metsähakkuille meneviltä alueilta, jolloin kuntta pelastetaan maastosta. Noin kahdeksan tai kymmenen (2 x 4 m tai 2 x 5 m) neliön paloissa nostettavan kuntan toimitus tapahtuu suoraan metsästä pihamaalle. Kuntta on noin 10 cm paksua ja se rullataan kerälle toimituksen ajaksi. Kuntta suositellaan asennettavaksi mahdollisimman isoissa paloissa, jotta säästytään useilta saumoilta ja kastelun suuremmalta kastelun tarpeelta, kun juuristo säilyy yhtenäisenä. Kuntta voidaan toimittaessa pätkiä myös pienempiin paloihin asennuksen helpottamaseksi.

Kuntan asennus

Parhaimman asennuspohjan kuntalle saa vähäravinteista hieta- tai hiekkamoreenisesta maasta, jolla on hyvä kosteuden sidonta kuntalle, muttei ruoki rikkakasvustoa. Esimerkiksi leikkihiekka 0–4 mm toimii hyvin kuntan alla. Toimituksen yhteydessä saatte parhaat ohjeet pohjatöihin, jotta omatoiminen asennus onnistuisi hyvin. Kuntan voi myös tilata asennettuna pohjatöiden kera, jolloin saadaan takuuvarma huipputulos ammattilaisten toimesta.

Kuntan hoito

Asennettaessa keväällä tai kesällä tulee kuntan kastelusta huolehtia joka päivä esimerkiksi sadettimen avulla, varsinkin kuumalla ja kuivalla säällä. Tasaista kastelua tulisi ylläpitää koko kesän niin, että turvekerros olisi selkeästi kostea syksyyn asti. Sadesäällä kunttaa ei tarvitse niinkään kastella, kunhan kuntta pysyy mahdollisimman kosteana. Asennettaessa syysaikaan tulee kastelusta huolehtia seuraavan kevään ja kesän aikana.

Kuntasta tulee kesän kasteluiden jälkeen hoitovapaa, eikä ”peruskorjauksia” tarvita. Pääset poimimaan ja syömään kesällä asennetusta kuntasta, jo syksyllä mustikoita ja puolukoita!

Kuntta myydään valmiina rullana, jotka voidaan kuljetuksen yhteydessä pätkiä pienemmiksi paloiksi asennuksen helpottamiseksi.

Kuntan toimitusaikataulu on noin 2-4 viikkoa. Kuntan nostoaika on toukokuusta alkaen aina lumentuloon saakka.

 

 

 

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg