Kuorikate ja hakkeet

Kuorikate ja kuorikkeet ovat yleensä mäntyä. Ne sopivat erinomaisesti pensasalueiden sekä istutusalueiden katteeksi. Kate soveltuu hyvin myös esimerkiksi kulkualueiden, leikkialueiden ja polkujen pinnoitteeksi. Mäntykuorikkeella voi myös maisemoida yksittäisiä kohtia, esim. suihkulähteen ympärille.

Miksi kuorikate on hyödyllistä?

Kuorike lisätään, koska se estää tehokkaasti rikkakasvien itämistä ja kasvua. Kuorikate myös estää kosteuden haihtumisen maaperästä pitäen maan kosteana. Kuorikatteen käyttö vilkastuttaa hyödyllisten pieneliöiden toimintaa, suojaa mullan pintaa kuivumiselta ja rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä sekä pitää puutarhan polut ja käytävät siisteinä. Käyttökohteita ovat esim. yrtti-, kasvimaan ja mansikkamaan polut ja käytävät. Kuorikatetuotteita löytyy monia erilaisia: mäntykuorike, koivukuorike, kaakaokuorikate, sekä hakkeet, joita on mahdollista tilata kolmessa eri värissä.


 TALVIALE SUURSÄKEISTÄ!

Mäntykuorike

Hinnat alkaen 57.00 €
Tutustu ja tilaa

Mäntykuorike on nimensä mukaan männyn kuoriosaa ja sitä syntyy sivutuotteena sahateollisuudessa. Mäntykuorike on ruskeaa, mutta pientä värisävyjen vaihtelua voi esiintyä.

Värillinen kuorikate on mäntyä, sahateollisuudessa käsiteltyä, pilkottua mäntyä, mäntypalaa. Esim. punainen hake on värjätty punamullalla. Punamulta (Fe2O3·H2O) on maaväripigmentti, rautapitoista savimaata. Haketta voi tilata antiikinpunaisena, pähkinänruskeana tai hiilenmustana.

Kuorikate kaikkialle puutarhaan - Kaakaokuorikate

Kaakaokuorikate soveltuu kaikkialle puutarhaan. Se parantaa istutuksien maa-alustaa ja toimii maanpeitteenä puiden, pensaiden, perennoiden ja yksivuotisten kasvien alla. Sitä voidaan käyttää myös ruukuissa. Sitä kannattaa sekoittaa maaperään tai istutuksiin, jotka kuivuvat nopeasti, koska se sitoo hyvin kosteutta. Kaakaokuori sisältää useita ravinneaineita. Jos rikkaruohojen kasvua halutaan estää tehokkaammin, voidaan alustalle asentaa maanpeittokangas ja peittää se noin 3-5 cm kaakaohakkeella. Älä unohda lannoittaa maata pitkäkestoisella lannoitteella! Huom. Kuorikkeeseen voi ilmaantua harmaata peitettä juuri kun se on levitetty. Se häviää kuitenkin nopeasti. Kaakaokuorikatteen etuja; kuorikkeessa on luonnollisia ravinneaineita, se maatuu n. 1-2 cm/vuodessa, pH-arvo n. 5-6 ja sopii happaman maan kasveille esim. alppiruusuille, hortensioille jne., pysyy kaltevilla alustoilla, voidaan sekoittaa kovaan savi- ja hiekkamaahan, luo oikeat kasvuolosuhteet, suojaa etanoilta ja villieläimiltä. Se on lisäksi esteettisesti kaunis ja koristeellinen, se estää rikkaruohon kasvun, mahdollistaa normaalit kasvuolosuhteet, orgaaninen maanparannusaine hyväksytty (EU ja Plantekoratet) ekologiseen viljelyyn.

Hanki kuorikate helposti ja edullisesti verkkokaupastamme

Lisätietoja ja apua tuotteen valintaan saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Lähetä yhteydenottolomake »

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg