Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Kuorikate ja hakkeet

Kuorikatteita on monenlaisia ja nimityksiäkin on monta!

Kuorike, kuorikate, männynkuori, hake ja kate, eli rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Kuorikate ja kuorikkeet ovat yleensä mäntyä. Ne sopivat erinomaisesti pensasalueiden sekä istutusalueiden katteeksi. Kaikki kuorikkeet soveltuvat hyvin myös esimerkiksi kulkualueiden, leikkialueiden ja polkujen pinnoitteeksi sekä niillä maisemoidaan yksittäisiä kohtia, esim. suihkulähteet.

Ykkösmyynnin valikoimissa on monenlaisia katteita tarjolla.

Huomoithan, että irtotavara toimituksiin lisätään aina aluekohtainen rahti. (ei koske tarjouskuormia, jotka sisältävät alue 1 rahdin)


Kaakaokuorikate 50 l

Hinnat alkaen 34.00 €
Tutustu ja tilaa

Tuotteet

Ykkösmyynnin säkittämä mäntykuorike on luonnollisen kaunis ruskeasävyinen. Se soveltuu kaikkiin maisemointikohteisiin ja pihan istutusalueiden kattamisiin. Mäntykuorike on nimensä mukaan männyn kuoriosaa ja sitä syntyy sivutuotteena sahateollisuudessa. Mäntykuorike on ruskeaa, mutta pientä värisävyjen vaihtelua voi esiintyä.

Hake on mäntyä ja se on kuoren alla olevaa mäntypalaa. Haketta on kolmessa eri värissä; antiikinpunainen, pähkinänruskea ja hiilenmusta. Ykkösmyynnin hake on Kekkilän pakkaamaa haketta, tuotetta pakataan 1000 l suursäkkiin. Värillinen kate on mäntyä, sahateollisuudessa käsiteltyä, pilkottua mäntyä, mäntypalaa. Esim. punainen hake on värjätty punamullalla. Punamulta (Fe2O3·H2O) on maaväripigmentti, rautapitoista savimaata. Haketta voi tilata antiikinpunaisena, pähkinänruskeana tai hiilenmustana.

Kaakaokuorikate on nimensä mukaisesti kaakaopavun kuorta. Tämä tuote on mainion tuoksuinen ja hyvin maatuva kate, jonka avulla voidaan lannoittaa myös kasvimaata. Tätä tuotetta on saatavissa Ykkösmyynnistä kahdessa pakkauskoossa; pienipakkauksessa kaakaokuorikate 50 l pussi sekä iso kaakaokuorikatesäkki 1000 l.

Toimitamme tilauksesta asiakkaillemme koivukuoriketta, kuusenkuorta ja turvahaketta. Näitä tuotteita on saatavilla tilauksesta asiakaspalvelumme kautta. Tilaustuotteita voidaan toimittaa ainoastaan irtotavarana, minimitilausmäärä 10 m3.

Koivukuorike on hyvin maatuvaa. Koivukuorike on kaunis ja eläväpintainen kate. Koivukuorike pitää sisällään pientä pilkettä sekä kauniita tuohikiehkuroita, tuote on tummaa asennettaessa, mutta vaalenee ja väristä tulee harmahtava. Emme suosittele sitä tuulisille paikoille.

Kuusenkuori on ainespuusta eri kuorintatekniikoilla syntyvä kuoritähde. Kuusenkuorta voidaan käyttää myös kattamiskohteissa kuten mäntykuoriketta.

Turvahake on koivua ja osittain haapaa. Turvahaketta käytetään lasten leikkipaikoilla joustavuuden takia sekä joskus hevoskentillä. Turvahaketta on saatavilla tuoreena minihakkeena sekä kuivaviilukatteena. Turvahake on vaneriteollisuuden tuoreista hakkeista seulottu alite.

Miksi kuorikkeet ovat hyödyllisiä?

Kuoriketta lisätään istutuksien ympärille, koska se estää tehokkaasti rikkakasvien itämistä ja kasvua. Kuorikate myös estää kosteuden haihtumisen maaperästä pitäen maan kosteana. Kuorikatteen käyttö vilkastuttaa hyödyllisten pieneliöiden toimintaa, suojaa mullan pintaa kuivumiselta ja rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä sekä pitää puutarhan polut ja käytävät siisteinä. Käyttökohteita ovat esim. yrtti-, kasvimaan ja mansikkamaan polut ja käytävät.

Peruskuorikatteet eli mänty- ja kuusi ovat hyvin maatuvia. Tuotetta tulee lisätä vuosittain ja kohteesta riippuen myös vanha maatunut kate on hyvä poistaa alta ennen tuoreen katteen lisäämistä.

Värilliset hakkeet ovat mäntypalaa, joten niiden maatuminen on huomattavasti hitaampaa. Tämä tuote on lähes ikuinen! Riittää, kun vuosittain siistii kukkapenkistä varisseet lehdet ja roskat. Suosittelemme värillisten hakkeiden käyttöä erilaisissa kukka- ja pensasistutuksissa. Syötävien kasvien seuraksi suosittelemme luonnollisia tuotteita, kuten mäntykuorike, kaakaokuorike, koivukuorike ja kuusenkuori.

 

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg