Leca® sora 4-20 mm suursäkki 1000 l

Tuotekoodi: 6419141100878

Myymme Lecasoraa suursäkissä. Tutustu ja tilaa vaikka heti.

Leca® sora valmistetaan Leca Finland Oy:n kevytsoratehtaalla Kuusankoskella paisuttamalla luonnon savea +1150 °C lämpötilassa. Tämä ainutlaatuinen ja keraaminen kevytsora on täysin turvallinen tuote käyttäjälle ja ympäristölle: tuotteesta ei liukene epäpuhtauksia maaperään eikä huoneilmaan. Kevyt Leca® sora 4-20 mm:in puristuslujuus on suuri, ja se kestää hyvin kuormitusta.

Säkin hinta 178 €/ 1000 l säkki. Hintaan lisätään säkkirahti.


178.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-14 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Leca® sora 4-20 mm käsitellään valmistuksen yhteydessä tietyllä lisäaineella kapillaarisen vedennousun estämiseksi. Käsittelyn tarkoituksena on estää kapillaarisen vedennousu 100 mm :iin, joka on huomattavasti pienempi kuin sorajalosteilla, kuten murskeella. Käsittelyaine, jota tuotannon yhteydessä lisätään, ei sisällä ympäristölle eikä käyttäjälle haitallisia aineita. Kevytsoran lämmönjohtavuus on kuivana 0,10 W/mK.

Leca® sora 4-20 mm:in etuja muihin routaeristyksiin ovat mm. tuotteen keveys, kotimaisuus ja kierrätettävyys.

Leca® sora soveltuu mm.

  • routa- ja alapohjaeristyskohteiin (erityisesti ryömintätilaisissa alapohjissa)
  • kaikissa maavaraisissa alapohjissa lämpöeristämiseen
  • kapillaarikatkona katkaisemassa kosteuden siirtymistä
  • kukkalaatikoiden ja -altaiden salaojituksessa ja katteena

Alapohjien homevauriot

Alapohjissa ja maanvastaisissa alapohjissa on usein havaittavissa homevaurioita. Joskus homevaurio saattaa olla muodostunut mittavaksi jo ennen sen huomaamista. Tyypillisesti maapohjavaurioita on syntynyt taloihin, jotka on rakennettu 1970-luvulla tai sitä ennen, sillä vielä silloin ei ollut tietotaitoa kosteuden siirtymisestä.

Yleisimpiä syitä homevaurioille ovat

  • maanpinnasta alapohjaan nouseva kosteus
  • vesiviemärivauriot
  • putkivauriot

Talojen salaojien toimimattomuus ja puuttuminen ovat myös yleisiä ongelmia. Tällöin alapohjaan nousee kosteutta maanpinnasta, ja siinä tapauksessa kosteusongelma voi nousta ajan kuluessa ylöspäin talon rakenteisiin, kuten väliseinien alaosiin.

Korjaustoimenpiteitä kapillaarikatkosoran avulla

Kosteusongelma poistetaan rakentamalla kapillaarikatko, jolloin kosteuden nousu alapohjarakenteisiin (ja sitä kautta muuhun rakennukseen) saadaan loppumaan. Tämä tarkoittaa alapohjalaattojen purkamista ja maa-aineksien poistamista riittävältä syvyydeltä (väh. 30 cm).

Kun tämä vaihe on tehty, tehdään täyttö kosteuden katkaisuun sopivalla maa-aineksella, ja alapohja valetaan uudestaan. Tarvittaessa salaojitukset tarkastetaan ja hoidetaan kuntoon, ja mikäli salaojia ei ole, niin tässä yhteydessä voidaan sellaiset rakentaa, jotta ylimääräisen veden poistuminen talon alta saadaan varmistettua. Myös mahdolliset muut vauriot, kuten väliseinien alaosien kosteus, tulee tarkistaa.

Maankaivuun ja alapohjalaattojen purun lisäksi myös kaikki vaurioalueella olevat väliseinät puretaan, jolloin takaisinrakennus voi olla suhteellisen massiivinen operaatio: käytännössä kaikki vaurioalueen pinnat, esimerkiksi koko kellarikerros tai muu alin kerros asunnostasi, joudutaan uusimaan.

Leca-sora 4-20 mm on kierrätystuote.

Se voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen joko eristeeksi tai vaikkapa viherrakentamiseen.

Määrälaskuri

lecasoraHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg