Leca® sora 8-20 mm suursäkki 1000 l

Tuotekoodi: 6419141100281

Leca® sora on käyttövalmis tuote erilaisiin routa- ja lämmöneristyksiin. Tuote on 1000 l:n suursäkissä. 

Suursäkin hinta on 173 €/säkki. Tuotteen litrahinta 0,173 €/l. 

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.


173.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-3 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Lecasora 8-20 mm

Leca-sora, josta käytetään myös nimitystä kevytsora, on valmistettu savesta polttamalla ja paisuttamalla. Kevytsoraa syntyy, kun savea paisutetaan pyörivässä polttouunissa, rakeet poltetaan omaan muotoonsa. Savirakeet paisuvat jopa viisikertaiseksi. Leca-sora on rakeinen ja pyöreälinjainen rakennusmateriaali. Leca-soran eli kevytsoran yleinen raekoko on 4- 20 mm.

Kevytsoraa eli Leca-soraa Suomessa valmistaa Saint-Gobain Weber Oy Ab Kuusankoskella. Yritys valmistaa ja markkinoi kevytsoraa lisensoidulla Leca-tuotemerkin alla.

Leca-soran käyttö on Suomessa hyvin vakiintunutta, sitä on käytetty rakennusmateriaalina jo 50 vuoden ajan. Leca-sorasta tehdyillä tuotteilla saavutetaan energiaa säästäviä rakennuksia ja pienennetään rakentamisen ja rakennusten käytön aiheuttamia ympäristövaikutuksia.

Kevytsoran etuna on sen eristyskyky vaihtelevissa olosuhteissa, kuten vaihtuvissa sää oloissa sekä kosteuden vaihteluissa. Se myös kestää mekaanista rasitusta hyvin. Leca-sora on hyvin kevyttä verrattuna sepeliin tai muihin sorajalosteisiin.

Käyttökohteita

Kevytsoran tärkeimmät käyttökohteet ovat maanrakentaminen ja talonrakennus:

  • perustuksien alapohjien täytöissä ja korjauksissa
  • tasakatoissa ja
  • maavaraislaattojen ympärillä kapillaari katkona.

Kevytsora eli lecasora toimii myös mullan kuohkeuttajana. Sen epätasainen pinta sitoo vettä ja ilmaa ja sen pH on neutraali tai lievästi emäksinen. Lecasorasta ei irtoa eikä liukene mitään mullan sekaan, se ei sisällä ravinteita. Lecasoraa voidaan sekoittaa mullan sekaan suhteessa 1 osa lecasoraa ja 3 osaa multaa.

Lecasoran avulla voidaan tasata alustaa epäsäännöllisissä kohteissa, kuten putkien ja muiden epäsäännöllisten materiaalien ympärillä.

Tuote soveltuu hyvin epäkantaviin pohjustuksiin kevyen ansiosta. Tällaisia kohteita ovat mm. tien runkojen routakatkot.

Myös maatalous käyttää jonkin verran Leca-soraa lietealtaiden katteena. Lecasorarae kelluu nesteen päällä muodostaen kerroksen, joka vähentää ympäristöön leviävää hajuhaittaa.

Lecasoraa 8-20 mm käytetään maanrakennuksessa ja puutarhapuolella yleisesti salaojituksiin.

Puutarhurit käyttävät tuotetta keventämään isojen kukka-altaiden painoa. Tuote sopii myös pestynä ja huuhdeltuna koristekatteeksi. Lecasora 8-20 mm on pölyä sisältävä tuote, joten sisäkäytössä tuote on huuhdeltava.

Leca-sora 8-20 mm on kotimainen ja täysin luonnollinen tuote. Se on kierrätettävissä vaikkapa viherrakentamiseen tai muihin rakennuskohteisiin. Tuote on hygieeninen, bakteerit ym. eivät pysty sen pinnalla kasvamaan. Tuotetta on saatavilla Ykkösmyynnin verkkokaupassa 1000 L: n suursäkeissä. Säkki painaa noin 300 kg.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

lecasoraHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg