Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Leikkihiekka 0-4 mm puhdas luonnonmateriaali hiekkalaatikoihin, rannoille, ja moneen muuhun käyttötarkoitukseen.

Tuotekoodi: 6430068190018

Leikkihiekka 0 - 4 mm suursäkissä!

Laadukas leikkihiekka suursäkissä Ykkösmyynnistä! 

Katso tarvittaessa toimitusalueesi täältä!

Saatavilla myös 16 kg ämpäreissä 7,50 € / kpl, tai 130 € / lava (lava sisältää 55 ämpäriä).


75.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Tietoa leikkihiekasta ja muista hiekkatuotteista.

Lasten leikkihiekkalaatikkoon sopiva leikkihiekka on juuri sopivan kosteaa ja rakeista hiekkakakkujen, linnojen ja veistosten tekoon. Hiekkalaatikkoleikeissä vain mielikuvitus on rajana!

Leikkihiekka sopii loistavasti rantaviivan pintamateriaaliksi ja biitsihiekaksi. Rantalentopallokenttä voidaan rakentaa veden äärelle leikkihiekasta tai karkeammasta luonnonhiekasta. Mikäli halutaan tiivistyvä, napakka hiekka-alusta, leikkihiekka sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Leikkihiekkaa voidaan käyttää myös pihalaattojen ja pihakivien asennukseen sen tiivistyvän ominaisuuden johdosta. Leikkihiekka toimii siis tässä asennushiekkana.

Luonnonhiekka-lajikkeet ovat hyvin monikäyttöisiä tuotteita. Ainutlaatuinen leikkihiekka on peräisin jääkauden jälkeen syntyneistä soraharjuista. Leikkihiekka seulotaan luonnonsorasta omaksi jakeeksi, joka on yleisesti 0-4 mm.

Leikkihiekkaa voidaan nimittää myös muuraushiekaksi. Betonin valmistukseen käytetty muuraushiekka on ollut näihin päiviin saakka tärkeä materiaali. Betonin valmistuksessa hiekan raaka-aineosuus on noin 30-40 %.

Luonnonmateriaalista johtuen, luonnonhiekan tasalaatuisuutta betonin valmistusprosessissa ei ole aina voitu taata. Nykyään betonin valmistuksessa käytetään murskatusta kalliosta saatavaa kiviainesta, joka on tasalaatuisempi kulmikkuudensa ansiosta. Sen tekstuuri on myös parempi ja kulmikkaan kivirakeen sitoutuminen sementtipastaan paranee.

Leikkihiekka 0-4 mm onkin mitä monikäyttöisin tuote.

Tarvittavan määrän laskeminen

Voit laskea tarvitsemasi määrän mittaamalla hiekkalaatikkosi tai alueesi pinta-alan. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: hiekkalaatikon koko on 2m x 2m = 4m^2. Syvyydeltä hiekkaa tarvitaan n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m^3. Asiakaspalvelumme autaa mielellään myös tuotteiden tarpeen arvioinnissa.

Leikkihiekka hiekkalaatikoihin ja rannoille

Leikkihiekan avulla esimerkiksi leikkihiekkakakut onnistuvat varmasti, sillä hiekan seosaineena on hieman silttiä, joka on hienojakoista savea ja hiekkaa — siinä on oiva syy hankkia kotipihan hiekkalaatikkoon suoraan luonnon soraharjusta seulottua hiekkalaatikkohiekkaa. Lasten leikkihiekkalaatikkoon sopiva leikkihiekka on juuri sopivan kosteaa ja rakeista hiekkakakkujen, linnojen ja veistosten tekoon.

Hiekkalaatikkoleikeissä vain mielikuvitus on rajana!

Leikkihiekka sopii loistavasti rantaviivan pintamateriaaliksi ja biitsihiekaksi.

Rantalentopallokenttä voidaan rakentaa veden äärelle leikkihiekasta tai karkeammasta luonnonhiekasta. Mikäli halutaan tiivistyvä, napakka hiekka-alusta, leikkihiekka sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Karkeampi biitsihiekka, luonnonhiekka 0-8 mm, sopii myös rantalentopallokentän pohjaksi. Luonnonhiekka 0-8 mm on irtonaisempi, ja se joustaa pelaajan liikkeiden myötä eikä kovetu.

Nurmikon ilmaus leikkihiekan avulla

Leikkihiekka soveltuu hyvin myös jo valmiin nurmikon ilmaukseen. Sammaleen ilmestyminen nurmikolle on varma merkki tiivistyneestä maaperästä ja happamoitumisesta. Sammaleesta eroon pääsemiseksi nurmikko ilmataan. Se auttaa nurmiheinän, ravinteiden ja hapen saantiin. Ilmauksen avulla juuristo ulottuu syvemmälle ja saadaan entistä vahvempi nurmikko.

  1. Nurmikko rei’itetään esimerkiksi talikolla tai isommat alat voidaan rei’ittää sitä varten suunnitellulla ruohonleikkuria muistuttavalla laitteella.
  2. Ilmausreikien teon jälkeen nurmikolle levitetään pienirakeista hiekkaa, esimerkiksi leikkihiekkaa tai luonnonhiekkaa 0,5-1 cm:n verran.
  3. Lopuksi hiekka haravoidaan nurmikon sekaan, jotta hiekka pääsee ilmausreikiin. Isommissa nurmikoissa on mahdollista käyttää päältäajettavien ruohonleikkureiden lisälaitteita.
  4. Nurmikko myös kalkitaan ja tarvittaessa lannoitetaan.

Muita käyttötarkoituksia

  • Leikkihiekkaa voidaan käyttää myös pihalaattojen ja pihakivien asennukseen sen tiivistyvän ominaisuuden johdosta. Leikkihiekka toimii siis tässä asennushiekkana. Laattojen pohjuksessa käytetään ensin täytöissä erirakeisia kalliomurskeita.
  • Hiekkalaatikkohiekkaa käytetään myös öljyvuotojen torjuntaan. Pelastuslaitokset käyttävät hiekkalaatikkohiekkaa kolaripaikoilla öljyvuotojen imeyttämiseen maasta.
  • Leikkihiekkaa käytetään kasvimaan mullan ilmaukseen ja kuohkeuttamiseen. Kun multa kasvimaalla on liian savista ja tiivistä, lisää joukkoon leikkihiekkaa tai luonnohiekkaa. Kasvimaa käännetään, jotta jakeet sekoittuvat toisiinsa.
  • Tässä onkin siis todellinen monitoimituote sekä kotiin että mökille!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 TÄYDELLINEN NURMIKON ILMAUKSEEN!
 UUTUUSTUOTE!
 UUTUUSTUOTE
Määrälaskuri

luonnonhiekkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg