Leikkihiekka 0-4 mm raekoko

Luonnonhiekka lajikkeet ovat hyvin monikäyttöisiä tuotteita. Ainutlaatuinen leikkihiekka on syntynyt jääkauden jälkeen syntyneistä soraharjuista. Leikkihiekka seulontaan luonnonsorasta omaksi jakeeksi, joka on yleisesti 0-4 mm.

Leikkihiekkaa voidaan nimittää myös muuraushiekaksi. Betonin valmistukseen käytetty muuraushiekka on ollut näihin päiviin saakka tärkeä materiaali. Betonin valmistuksessa hiekan raaka-aineosuus on noin 30-40 %.
Luonnonhiekan tasalaatuisuutta tärkeässä betonin valmistusprosessissa ei ole voitu aina taata luonnonmateriaalista johtuen. Nykyään betonin valmistuksessa käytetään murskatusta kalliosta saatavaa kiviainesta, joka on tasalaatuisempi kulmikkuuden ansiosta. Sen tekstuuri on myös parempi ja kulmikkaan kivirakeen sitoutuminen sementtipastaan paranee.

Leikkihiekka 0-4 mm onkin mitä monikäyttöisin tuote. Katso lisää tuotetiedoista !

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Valitse ensin pudotusvalikosta haluamasi toimituskoko tilataksesi tuotteen.

Leikkihiekka - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

16 kg ämpäri                                             6,90 €/kpl

55 x 16 kg ämpäri lavalla                        379,50 €/lava

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    72 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  92 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 30 € /m3 + rahti.

Tuotteen väri on keltainen-ruskea.

Tietoa leikkihiekasta ja muista hiekkatuotteista


Leikkihiekkakakut onnistuvat varmasti, sillä hiekan seosaineena on hieman silttiä, joka on hienojakoista savea ja hiekkaa. Hanki kotipihan hiekkalaatikkoon suoraan luonnon soraharjusta seulottua hiekkalaatikkohiekkaa.

Seulotun leikkihiekan raekoko on 0-4mm. Leikkihiekka on todella monipuolinen käyttökohteiltaan. Lasten leikkihiekkalaatikkoon sopiva leikkihiekka on juuri sopivan kosteaa ja rakeista hiekkakakkujen, -linnojen ja – veistosten tekoon. Hiekkalaatikkoleikeissä vain mielikuvitus on rajana!


Leikkihiekka sopii loistavasti rantaviivan pinta materiaaliksi, biitsihiekaksi. Rantalentopallokenttä voidaan rakentaa veden äärelle leikkihiekasta tai karkeammasta luonnonhiekasta. Mikäli halutaan tiivistyvä, napakka hiekka-alusta, leikkihiekka sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Karkeampi biitsihiekka, luonnonhiekka 0-8 mm, sopii myös rantalentopallokentän pohjaksi. Luonnonhiekka 0-8 mm on irtonaisempi, ja se joustaa pelaajan liikkeiden myötä eikä kovetu.


Leikkihiekka soveltuu hyvin myös jo valmiin nurmikon ilmaukseen. Sammaleen ilmestyminen nurmikolle on varma merkki tiivistyneestä maaperästä ja happamoitumisesta. Sammaleesta eroon pääsemiseksi nurmikko ilmataan. Se auttaa nurmiheinän, ravinteiden ja hapen saantiin. Ilmauksella avulla saadaan juuristo syvemmälle ja entistä vahvempi nurmikko. Nurmikko rei’itetään esimerkiksi talikolla tai isommat alat voidaan rei’ittää sitä varten suunnitellulla ruohonleikkuria muistuttavalla laitteella. Ilmausreikien teon jälkeen nurmikolle levitetään pienirakeista hiekkaa, esimerkiksi leikkihiekkaa tai luonnonhiekkaa 0,5 -1 cm:n verran. Lopuksi haravoidaan hiekka nurmikon sekaan, jotta hiekka pääsee ilmausreikiin. Isommissa nurmikoissa on mahdollista käyttää päältäajettavien ruohonleikkureiden lisälaitteita. Nurmikko myös kalkitaan ja tarvittaessa lannoitetaan.


Leikkihiekkaa voidaan käyttää myös pihalaattojen ja pihakivien asennukseen sen tiivistyvän ominaisuuden johdosta. Leikkihiekka toimii siis tässä asennushiekkana. Laattojen pohjuksessa käytetään ensin täytöissä erirakeisia kalliomurskeita.
Hiekkalaatikkohiekkaa käytetään myös öljyvuotojen torjuntaan.

Pelastuslaitokset käyttävät hiekkalaatikkohiekkaa kolaripaikoilla öljyvuotojen imeyttämiseen maasta.


Leikkihiekkaa käytetään kasvimaan mullan ilmaukseen ja kuohkeuttamiseen. Kun multa kasvimaalla on liian savista ja tiivistä, lisää joukkoon leikkihiekkaa tai luonnohiekkaa. Kasvimaa käännetään, jotta jakeet sekoittuvat toisiinsa.
Tässä onkin siis todellinen monitoimituote sekä kotiin että mökille!


Voit laskea tarvitsemasi määrän mittaamalla hiekkalaatikkosi tai alueesi pinta-alan. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: hiekkalaatikon koko on 2m x 2m = 4m2. Syvyydeltä hiekkaa tarvitaan n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m3. Autamme mielellämme myös asiakaspalvelussa tuotteiden tarpeen arvioinnissa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Turvahiekka 1-8 mm

Hinnat alkaen 55.00 €
Tutustu

Luonnonhiekka 0-8 mm

Hinnat alkaen 30.00 €
Tutustu

Kivituhka 0-3 mm sekaväri

Hinnat alkaen 28.00 €
Tutustu
Määrälaskuri

luonnonhiekkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä