Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Luonnonkivet 100-150 mm sekaväri

Tuotekoodi: 6430068190513

Suomalainen luonnonkivi 100-150 mm sekaväri piharakentamiseen !

Luonnonkivi 100-150 mm soveltuu hyvin sokkelien ympärille, rinteisiin, kukkapenkkien koristeluun ja yksittäisiksi ryhmiksi.


95.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Luonnonkivet 100-150mm sekaväri - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    95 € / kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  118 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 77 € /tn.

Tuotteen väri on sekaväri. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.

Luonnonkiviä soraharjuista

Suomalainen luonnonkivi on syntynyt jääkauden jälkeen yli 9000 vuotta sitten. Luonnonharjut ovat syntyneet virtaavan jäätikköjoen kuljettaman maa-aineksen siirtyessä ja kasautuessa. Soraharjut koostuvat erilaisista hiekka-, sora- ja kivikerrostumisista.  Soraharjuja on käytetty paljon soran ja kiven ottoon, mutta nykyään Suomen soraharjuja on alettu suojella maiseman ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Soraharjuja ei juurikaan enää esiinny Uudellamaalla, ainoastaan läänin laitamilla, kuten Mäntsälässä tai Kirkkonummi-Siuntion alueella.

Ykkösmyynnin tuotevalikoimissa oleva luonnonkivi 100-150 mm sekaväri tulee Kanta-Hämeestä. Luonnonkivi seulontaan ja välpätään erilleen soraharjun hiekasta. Kivilajite seulotaan haluttuun kokoon. Suosituimpia kivikokoja ovat piharakentamisessa 100-150 mm ja 150-220 luonnonkivet. Luonnonkivillä on monia erilaisia nimiä, kuten pulteri, mukulakivi ja kenttäkivi.

Luonnonkivi 100-150mm ominaisuuksia

Luonnonkivi 100-150 mm lajitelma sisältää erivärisiä ja erimuotoisia kiviä. Suomalainen luonnonkivi on jääkauden muovaamaa, ja hyvin monen muotoista, uniikkia kiveä. Kahta samanlaista on vaikea löytää! Luonnonkivien värisävy on sekavärinen, joka sisältää yksiväristä kiveä, punaisen sävyisestä aina harmaan eri sävyihin. Luonnonkiven väritys voi olla myös raidallinen, juovikas tai kuviollinen.

Luonnonkivien käyttö piharakentamisessa

Luonnonkiviä käytetään erilaisissa ladonnoissa ja kivetyksissä. Yleisillä paikoilla ja teillä näkee luonnonkiviladontoja esimeriksi liikenteenjakajissa, moottoriteiden liittymien luiskissa ja rinteissä, liikenneympyröissä ja toreilla sekä vanhojen linnojen pihapiirissä (Hämeen linna, Turun linna).

Luonnonkiviladonnan ohjeita:

  • valitse sopiva kivikoko ladontaan, yleisin kivikoko on 100-150 mm. Jos kivetysalue halutaan tehdä juuri tietyn kokoisesta kivestä, varaa kivilajitelmaa reilusti, jotta on riittävästi käytössä haluttua kivikokoa.
  • kiviladonnan alle tai päälle asennetaan kivituhka, yleinen koko on 0-3mm tai 0-6 mm kivituhka sekaväri
  • mikäli kivetyksestä halutaan siisti ja hoitovapaa, kivituhkan voi sekoittaa kuivabetoniin. Kivituhka-kuivabetoniseos asennetaan kivien ympärille
  • luonnonkiviä asennetaan kivityksen teossa kiinni toisiinsa. Voi myös jättää reilut saumavarat ja latoa kivet pienillä hiekkaraoilla.
  • jos kivetysalue pohjustetaan kivituhkalla, tällöin kivituhkaa kuluu pohjustuksen lisäksi kiven saumauksiin. Kivetysalueen reunat tehdään myös kivituhkalla ja listoituksella, ellei kivetys pääty talon seinään, aitaan tms.

Luonnonkivet tulee huuhdella asennuksen jälkeen, sillä ne sisältävät hienoa hiekkaa ja pölyä.

Huomioithan myös, että tuote on pääsääntöisesti 100-150mm kokoista. Kivien koneellisen seulonnan johdosta seulaverkon läpi voi päästä toisinaan myös suurempiakin kiviä, jos kivi oikeassa kulmassa putoaa verkon läpi. 

Kivien määrän laskennassa voi käyttää karkeaa laskukaavaa:

  • 1 suursäkki 700 l riittää n. 5 m2:lle ladontatavasta riippuen
  • irtotavarassa 1 tn riittää n. 5 m2: lle ladontatavasta riippuen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg