Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Luonnonkivet 150-350 mm sekaväri suursäkki

Tuotekoodi: 6430068190520

Piharakentajan kivimix - monipuolinen kivikoko !

Sopii loistavasti kivipengerryksiin.


118.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Luonnonkivet 150-350mm sekaväri - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

700 L suursäkki (n. 1000 kg) riittoisuus noin 5 m2.

Luonnonkiveä soraharjuista

Suomen soraharjuista seulottava luonnonhiekka ja -sora sekä luonnonkivet on Etelä-Suomessa katoava luonnontuote. Soraharjuja suojellaan nykyisin ja tilalle on syntynyt uusia materiaaleja mm. kalliolouhinnasta sekä erilaisista maa-aineksien uusiokäytöstä.

Luonnonkivi on Suomessa pääasiallisesti graniittia ja gneissiä. Graniitti on vahvaa ja usein yksiväristä ja gneissiä kuvaa juovikkuus ja suuntautuneisuus. Suomalainen kallio ja kiviaines on hyvin tiheää ja vahvaa.

Luonnonkivet ovat mitä monimuotoisimpia, luonnonmuovaamia. Luonnonkivi seulotaan erilaisten välppien ja seulojen avulla haluttuun kivikokoluokkaan.

Ykkösmyynnin kivimix

Ykkösmyynnin kivikoko 150-350 mm ja 150-400 mm on peräisin Mäntsälästä Nummisista. Seulomme tuotteen itse omassa toimipisteessämme kahteen eri kokoluokkaan:

  • 150-350 mm luonnonkivi sekaväri pakataan suursäkkeihin, tilavuus 700 l eli noin 1000 kg
  • 150-400 mm luonnonkivi sekaväri irtotavaratoimituksia varten, toimitukset 5 tn ylöspäin

Nämä kivilajitelmat, 150-350mm ja 150-400 mm ovat todelliset kivirakentajan kivimix -koot! Tästä valikoimasta löytyy pihaan ja piharakentamiseen monenlaista kiveä, tuote sisältää myös litteitä kiviä jonkin verran. Näistä kivistä rakennat eläväpintaisen kivirakennelman rinteeseen tai pengerrät rinnetonttia. Luonnonkivet ovat sekavärisiä, tarkoittaen värisävyjä punaiselta harmaaseen, sekä kiville ominaista raidallisuutta tai kuviointia. Luonnonkivet ovat myös kulmikkaita, epäsäännöllisen muotoisia.

Luonnonkivien käsittely tuotannossa

Luonnonkiviä seulotaan ja käsitellään koneellisesti, ja tästä syystä tuotteessa on jonkin verran rikkinäistä ja haljennutta kiveä.  Luonnonkivet seulotaan tietyn kokoisen seulaverkon läpi, ja seulan läpi saattaa päästä toisinaan myös suurempiakin kiviä, kun kivi pääsee putoamaan verkon läpi oikeassa kulmassa.

Luonnonkivien laskukaava

Luonnonkiviä irtotavarana ja suursäkeissä tilattaessa on hyvä ottaa huomioon määrät, kuinka paljon neliöitä syntyy. Karkea laskusääntö luonnonkiville:

  • 5m2:lle tarvitaan 1 suursäkki kiviä (1000 kg eli 700 l)

Luonnonkivien käyttö

Erilaisissa pihaladonnoissa on hyvä ottaa huomioon, kuinka tiiviisti ladotaan kiviä yhteen ja erityisesti kiviladonnan ilme, halutaanko kivien väliin käyttää saumaukseen kivituhkaa tai rinneladonnassa, halutaanko jättää reilut välit multaa ja kivikkokasvien istutuksia varten.

Luonnonkivien alla voidaan asentaa suodatinkangas rikkakasvien poissa pitämiseksi. Rinneladonnassa kivien latominen aloitetaan yleensä alhaalta isommilla kivillä ja kerroksien kasvaessa ja noustessa ylöspäin ladotaan samankokoisia tai pienempiä luonnonkiviä.

Luonnonkiviä voidaan asetella sellaisenaan kasalle ja asetelmiin tai käyttää ladonnassa sitomisaineena kivituhkaa. Kiinteämmän ja helppohoitoisen rinneladonnan tai kivetyksen saa, kun valitsee sidosaineeksi kivituhkan ja kuivabetonin yhdistelmän.

Rinneladonnoissa ja pihakivetyksien suunnittelussa ei ole yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on, että saat juuri sinulle sopivan näköisen ja yksilöllisen ilmeen!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

luonnonkiviHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg