Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Mäntykuorike suursäkki

Tuotekoodi: 6430068190636

Perinteinen ja luonnollinen mäntykuorike istutuksien ympärille !

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Ydintoimitusalueen näet tarvittaessa tuote - ja kuljetushinnastosta!


98.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Mäntykuorike - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

800 L suursäkki 98 € / kpl

Mäntykuorike

Perinteinen mäntykuorike on nimensä mukaan männyn kuoriosaa. Mäntykuorike on kokomurskattua, ja palakoko on noin 0-40 mm ja sen väri on ruskea. Värisävy ja palakoko elää jonkin verran, kun kyseessä on luonnontuote.

Mäntyä kuoritaan, kun sahateollisuudessa käsitellään puurunkoja. Mäntykuorikkeen käyttö on yleistynyt pihojen laittamisen yleistyttyä. Männynkuori on kevään sahauksesta hieman erilaista, kun puu on kosteaa ja kuori irtoaa hyvin. Kesällä, ilman kosteuden ollessa pienempi, mäntykuorikkeen irrotessa puusta, sekaan irtoaa hieman männyn seuraava kerrosta. Tästä syystä mäntykuorikkeessa puutikkumaisuus ja sen määrä vaihtelee kevään ja kesän edetessä.

Mäntykuorike

  • mäntykuorikkeen tehtävänä on pidättää kosteutta kasvin mullassa ja juurissa, joten istutukset ja kasvit säilyttävät kosteutensa myös vähäsateisina kausina
  • mäntykuorike pitää rikkakasvit loitolla
  • se sopii katteeksi pensasryhmien ympärille
  • rinteiden maisemointiin ja istutuksien ympärille

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme. Ykkösmyynti pakkaa mäntykuoriketta suursäkkiin 800 kg, säkin paino on noin 300 kg. Tuotetta on myös saatavana irtotavarana.

Mäntykuoriketta asennetaan yleensä vähintään 8 cm:n paksuudelta, ja enemmänkin, jos tuotetta käytetään kaltevissa rinteissä. Yksi suursäkki 800 l kattaa noin 10 neliötä, kun mäntykuoriketta asennetaan 8 cm:n paksuudelta.

Mikäli rinteen kaltevuus on suuri, tuotteen alle kannattaa asentaa suodatinkankaan lisäksi puurimoja tai vastaavia mäntykuorikkeen paikallaan pysymiseksi eli kannattaa tehdä tuotteen alle porrastus.

Mäntykuorike maatuu jonkin verran. Yleisesti puutarhurit suosittelevat vaihtamaan tuotteen uuteen vuosittain. Vanha, maatunut mäntykuorike tulee tällöin poistaa alueelta suodatinkankaan päältä ja lisätä uusi mäntykuorike.

Mäntykuorikkeen sijaan pensasalueita voi myös stailata värillisillä hakkeilla. Hakepala on männyn seuraavaa osaa, mäntypalaa. Värilliset hakkeet ovat pysyvämpiä, eivätkä maadu nopeasti. Vuosien saatossa värillisten hakkeiden päältä voi perata ja siivota kuivuneet lehdet ja perennoiden kuihtuneet osat. Auringonvalo hieman haalistaa katteen väriä vuosien aikana.

Ykkösmyynnistä löydät värilliset hakkeet kolmessa eri värissä:

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

mäntykuorikeHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg