Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Sepeli 16-32 mm sekaväri suursäkki

Tuotekoodi: 6430068190315

Karkeampi salaojasepeli 16-32 mm sekaväri on perustuote vailla vertaa !

Tuote sopii monenlaiseen piharakentamiseen. Perusmuurin ympärille, terassirakentamiseen ja salaojitukseen.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Nosturiautotoimitukset saatavilla vain ydintoimitusalueellamme!

Sepeli 16-32mm sekaväri on saatavissa

  • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl
  • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 € / kpl

Tuotteen väri on sekaväri. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.


75.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kallioperän synty

Suomen kallion yleisin kivilaji on graniitti. Kalliot ovat syntyneet jääkauden muovaamina. Jäätiköt ja sulanut vesi on muokannut kallioista omannäköisensä. Graniitti on vahva materiaali, ja siksi se on suosittua rakennusteollisuudessa ja infrastruktuurissa. Graniittia saadaan erilaisten tunnelien, luolien ja avolouhoksien louhinnasta.

Sepeli 16-32 mm on karkeaa, teräväreunaista ja irtonaista sorajalostetta, joka on yleensä graniittia. Sepeli jalostetaan räjäytetystä ja louhitusta kallioperästä haluttuun raekokoon seulomalla seulaverkkojen läpi. Kalliosepeli on routimatonta ainesta ja lähes aina Uudellamaalla käytettävä sepeli on kalliosta. Muualla Suomessa on saatavana myös sorasepeliä. Sorasepeliä syntyy, kun soraharjusta saatua kivikkoa murskataan ja seulotaan. Sorasepeli sisältää jonkin verran hienoa hiesua, eli hienojakoista kiviainesta. Ykkösmyynnissä olevat sepelit ovat kaikki kalliosepeleitä.

Sepelit raekoon ja käyttötarkoituksen mukaan

Sepeleitä on useita, yleisiä raekokoja. Suosituimpia raekokoja ovat mm. 3-6 mm hiekoitussepeli talvella liukkauden torjuntaan, perussalaojasepelit, kuten 6-16 mm sekaväri ja 16-32 mm sekaväri rakennusten alapohjien kapillaarikatkoihin sekä perusmuurien vierustäyttöihin patolevyä vasten. Raekoko määrittelee sepelin käyttöä. Pienempirakeinen asettuu tiiviimmin ja isorakeinen sepeli, kuten sepeli 16-32 mm sekaväri valitaan silloin, kun salaojitukseen tarvitaan karkeata täyttöä, esimerkiksi saven päälle asennettuna.

Sepelirae siis läpäisee hyvin vettä, sillä se ei sisällä lainkaan hienojakoista ainesta (0 mm). Sepelirae pitää pihan pinnan siistinä roiskeilta ja se on kaunis, koristeellinen pintamateriaali. Sepeli elää ja liikkuu pihassa käyttäjän mukaisesti.

Sepelin värisävy

Sepelien värisävy vaihtelee alueittain, sen mukaan, minkä värinen on louhittu kallio. Toisinaan louhitussa kalliossa tulee vastaa ruosteraitaa tai erivärisiä värimuutoksia. Suomalainen graniitti on usein harmaata eri sävyissä. Rannikkoseudulla nähdään usein punasävyistä kalliota. Sepeli 16-32 mm on sekaväri, jonka värisävy saattaa muuttua, riippuen kallion värisävyn laadusta. Suosittelemme varaamaan tuotetta aina riittävästi, mikäli sitä käytetään näkyvillä paikoilla, kuten sokkelin ympärillä. Sepelituotteet ovat pölyisiä, joten niiden todellinen värisävy tulee esiin, kun se asennetaan paikoilleen.

Sepeli 16-32 mm käyttökohteita ovat

  • sokkelin ympärillä perusmuurissa
  • salaojituksissa pellot, ojat
  • rakennuksien alustuksissa
  • kaivoissa turvahiekan ohella suodattamaan vettä
  • kukka-altaiden koristekate, myös istutuskate
  • terassien ja muiden rakenteiden alustuotteena
  • kaikissa kohteissa, missä tarvitaan veden läpäisykykyä ja kosteuden katkaisua

Sepelin asennus

Sepeliä asennetaan sokkelin ympärille patolevyä vasten yleensä 1-2 m täytöllä, sepelikaivannon leveys on usein noin 40-50 cm. Terassien alustuksessa ensin kaivetaan maata pois riittävästi (riippuen epätasaisuuksista ja korotuksesta). Tilalle tuleva sepelikerros estää kosteuden nousun terassipuuhun. Sepeliä tai kalliomursketta asennetaan yleensä noin 20 cm:n paksuudelta. Asennuksessa tulee huomioida kaadot. Kaatojen kulkusuunta on aina poispäin talosta.

 

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 SEKAVÄRI!
 KAUNIS TUMMANHARMAA SEPELI!
Määrälaskuri

sepeliHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg