Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Sepeli 16-32 mm tumman harmaa

Tuotekoodi: 6430068190339

Tummaa sen olla pitää !

Mustaan menevä, tummanharmaa sepeli 16-32 mm soveltuu sokkelien ympärille, salaojien täyttöön, sekä pihan ja tien pintaan, kun vaaditaan hyvää veden läpäisykykyä.  

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Katso toimitusalueet tuote - ja kuljetushinnastosta tarvittaessa.


98.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Sepeli 16-32mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    98 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  123 € / kpl

Tuotteen väri on tummanharmaa. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.

Suomen kallio

Suomen kallioperää pidetään maailmalla ainutlaatuisen vahvana ja sen on maailman vanhinta. Kalliota esiintyy Suomessa kiinteänä syvemmällä ja myös irtonaisina lohkoina. Kalliot ovat syntyneet jääkauden jälkeen, kun virtaava vesi on kuluttanut ja hionut sitä. Suomalainen kallio on yleensä graniittia, ja toinen yleinen kivilaji on gneissi. Graniitti ja gneissi muodostuvat samoista mineraaleista, kuten maasälvästä, kiilteestä ja kvartsista.

Sepeli syntyy kallion louhinnan johdosta. Kallioita louhitaan, kun rakennetaan luolia, tunneleita tai isoja tiehankkeita, jolloin kalliota räjäytetään avolouhoksena. Sepeli on terävärakeista ja irtonaista kiviainesta, sepelissä ei ole lainkaan murskauksesta syntynyttä hienojakoista pölyainesta (0 mm). Kalliosta syntynyttä sepeliä sanotaan kalliosepeliksi ja soraharjuista murskatusta kivirakeesta syntynyttä sepeliä kutsutaan sorasepeliksi. Sorasepeli saattaa sisältää hieman hienojakoista hiesua. Ykkösmyynnissä olevat sepelituotteet ovat kaikki kalliosepeleitä.

Sepelin käyttö eri kohteissa

Sepeliä tarvitaan kantavissa rakenteissa, alustuksissa sekä katkaisemaan kosteuden nousua alapohjissa ja perusmuurien ympärillä. Sepeli läpäisee hyvin vettä, joten sen käyttö salaojituksessa on perusteltua. Tummanharmaa sepeli 16-32 mm soveltuu kaikkiin täyttöihin ja salaojituksiin, mutta suosittelemme käyttämään edullisempaa sekaväristä sepeli 16-32 mm piiloon meneviin kohteisiin. Karkea, näyttävä sepeli sopii betoni- ja kivitalojen ympärille luomaan kontrastia taloon. Sepeli elää ja liikkuu, ja se on terävää, joten emme suosittele sitä paikkoihin, missä liikutaan paljain jaloin tai, missä lemmikit liikkuvat.

Värillisellä sepelillä voi stailata pihan pintoja. Käytä sepeli 16-32 mm tummanharmaata esimerkiksi

  • isojen kukka-altaiden koristekatteena ja istutuskatteena
  • pihapolkujen reunoilla, laattojen reunoilla
  • terassien alla
  • sokkelin ympärillä pintakerroksena antamaan sopivaa ilmettä
  • koristelussa ruukuissa, lasiastioissa
  • karkeampi sepeli sopii rinteisiin isomman raakakiven kaveriksi

Sepeli 16-32 mm tummanharmaan sävy

Kaikilla meillä on oma näkemys värisävyistä. Sepeli 16-32 mm tummanharmaalla tarkoitetaan hyvin tummanharmaata väriä ja sateella, kosteana tuote on musta. Luonnontuotteen ollessa kyseessä, värisävyjen vaihtelut ovat mahdollisia. Värisävyn ollessa määrittävä tekijä, pyydämme huomioimaan tämän tuotetta tilattaessa ja tilamaan samaa tuote-erää kerralla reilummin.

Sepelin asennus

Ykkösmyynnin sepelit, kuten kaikki sorajalosteet ovat aina pölyisiä, kunnes ne on asennettu ja kasteltu (poissulkien pesty turvahiekka 1-8 mm). Tuotteen oikea värisävy tulee näkyviin vesisateiden jälkeen tai suihkuttamalla vesisuihkulla. Ykkösmyynnin näytetelineestä näet tuotteiden värisävyn pienessä mittakaavassa, sillä näytetelineiden rakeiset kivilaadut ovat kaikki pestyjä värisävyn esille saamiseksi. Näytetelineitä on kaikkien jälleenmyyjien toimipisteissä. Katso lähin jälleenmyyjäsi.

Tummanharmaata sepeliä 16-32 mm voi asentaa sokkelin ympärille noin 40-50 cm:n leveydeltä. Sepelikerroksen paksuus riippuu korosta ja siitä, täytetäänkö sepelillä koko täyttö sokkelin ympäriltä. Yleensä sepelitäyttö on 1-2 m syvä. Piiloon meneväksi täyttösepeliksi suosittelemme sepeli 6-16 mm sekaväriä tai sepeli 16-32 mm sekaväriä ja pintaan värillinen sepeli 16-32 mm tummanharmaata sopiva kerros.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

sepeliHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg