Sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaa

Tuotekoodi: 6430068190230

Siro, pienirakeinen sepeli 3-8 mm sopii pihan pintaan !

Sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaa soveltuu moneen piharakentamiseen; pihapoluille, pihan pintaan tai kukkapenkkien istutuskatteeksi.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.


95.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-14 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Sepeli 3-8mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    95 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  118 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 57 € /m3. 

Tuotteen väri on läyliäistenharmaa. Hintoihin lisää alueellinen rahti.

Sepelin syntyperä

Sepeliä saadaan, kun kalliota tai soraharjun kiviainesta räjäytetään, murskataan ja seulontaan oikeankokoiseksi karkeaksi raekooksi. Suomessa kalliosta peräisin olevaa kiviainesta saadaan rakennusteollisuuden sivutuotteita. Kivilouhetta syntyy erilaisten tunnelien, kaivantojen ja luolien rakentamisessa. Kallioita myös räjäytetään ja lohkaistaan, kun rakennetaan isoja teitä ja raideliikennettä. Mm. moottoritiellä voi nähdä jylhiä, pystysuoria kallionseiniä ja ihailla niiden erilaisia värisävyjä. Kalliosta saadaan raakakiveä, kivituhkaa, sepeliä ja murskeita. Kalliosta peräisin oleva kiviaines on routimatonta. Muualla kuin Etelä-Suomessa valmistetaan myös soraharjuista peräisin olevasta kiviaineksesta soramursketta ja sorasepeliä. Ykkösmyynnin säkittämät ja toimittamat sorajalosteet ovat murskattu ja seulottu kalliosta.

Sepelille yleisimpiä raekokoja ovat 3-6mm, 3-8 mm, 6-16mm ja 16-32 mm. Sepeli on irtonaista kiviraetta. Se ei sisällä lainkaan sitovaa hienojakoista pölyä (0 mm). Sepelipinta elää ja pysyy rakeisena. Sepelijakeet toimivat rakennusteollisuudessa kantavina aineksina ja sepelillä on hyvä veden läpäisykyky. Sepeli on teräväreunainen, murskattu kiviaines.

Sepelin väri

Sepeliä, kuten muitakin kiviaineksia saadaan ympäri Suomea. Kiviaines voi olla sekavärinen, tai se voi olla tunnusomaisesti tietyn värin tietyllä alueella. Tumman harmaan sävyisiä kiviaineksia saadaan mm. Mäntsälästä, Luoteis-Uudeltamaalta kuten Hyvinkään Kytäjältä ja Kanta-Hämeestä Lopelta. Luonnontuotteessa voi aina esiintyä poikkeamia, kallion louhinnassa toisinaan tulee esiin ruosteisia raitoja tai selvästi poikkeavaa väriä.

Läyliäisten harmaa sepeli 3-8 mm toimii hyvin myös liuskekivilaattojen asennuksessa. Tämän sepelin yleisilme on harmaa, ja seassa on jonkin verran valkoista kiveä. 

Sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaan käyttökohteita

  • pihan pintamateriaalina
  • autotallien ja parkkipaikkojen pinnassa
  • isojen laattojen alustustuotteena
  • pihapolut
  • nurmikon reunustamiseen
  • hiekoituskäyttöön liukkaiden torjuntaan

Sepeliä kannattaa asentaa pihan pintaan n. 4-7 cm:n paksuudelta, riippuen korostuksesta ja käyttökohteista. Kaikkia sepeliraekokoja voi käyttää salaojitukseen ja esimerkiksi sokkelin ympärille kapillaarikatkona. Suosittelemme värillisten tuotteiden sijaan käyttämään edullisempaa, sekaväristä sepeliä esimerkiksi täytöissä, silloin kun tuote jää piiloon; sokkelit, terassialustat ja salaojitukset. Tällaisia tuotteitamme ovat mm sepeli 6-16 mm sekaväri ja sepeli 16-32 mm sekaväri.

Sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaa on kaunis, pienirakeinen sepeli. Se pysyy irtonaisena, ja se hieman elää käyttäjien mukana. Pihapoluilla pienirakeisen sepelin päällä voi kävellä paljain jaloin, se ei ole niin terävää, kuin isommat sepelirakeet. Sepeli pihan pintamateriaalina pysyy siistinä vesisateessakin ja se ei kantaudu sisään kengissä. Se onkin suosittu pintamateriaali esimerkiksi autojen parkkipaikoilla.

Sepelipihan hoito

Sepeli rakeisena materiaalina liikkuu ja elää pihassa, kun siinä liikutaan. Sepelipihaa kannattaa harata haravalla, tasaisen pinnan saamiseksi. Tarvittaessa sepeliä lisätään pihan pintaan. Asennettaessa suosittelemme suodatinkankaan käyttöä, jotta rikkakasvit saadaan pysymään poissa pitempään.

Sepeli on aina pinnaltaan pölyistä, eli se ei ole valmiiksi pestyä. Tuotteen voi huudella asennuksen jälkeen, jotta sen kaunis värisävy tulee esiin. Tuote myös huuhtoutuu itsestään ensimmäisten vesisateiden jälkeen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Määrälaskuri

sepeliHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg