Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaa

Tuotekoodi: 6430068190292

Harmoniaa läyliäistenharmaalla sepelillä 8-16 mm !

Harmaa sepeli istuu luonnollisesti monen tyyliseen pihaan.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.


95.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Sepeli 8-16mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    95 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  118 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 57 € /m3.

Tuotteen väri on läyliäistenharmaa. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.

Sepeliä Hämeestä

Sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaa on peräisin Hämeen Lopelta, Läyliäisistä. Kanta-Hämeessä esiintyy jonkin verran tasaväristä, keskiharmaata, kalliota. Kalliota louhitaan ja murskataan pienemmiksi jakeiksi, kuten sepelit, kalliomurskeet ja kivituhkat. Sepeli on terävää, rakeista ja irtonaista kiviainesta, yleisimmin graniittia ja gneissia. Gneissi on raitaisaa kiveä, jossa vuorottelevat kuvioinnit ja raidat. Gneissi on suuntautunutta ja liuskeista kiveä, kun taas graniittissa on epäsäännöllisiä mineraalirakeita lievästi suuntautuneena. Sepeli läpäisee hyvin vettä karkean raekoon ansiosta. Sepeli eivät sisällä lainkaan hienojakoista pölyä (0 mm), kuten kivituhkat ja kalliomurskeet. Sepeli on kuulalaakerimaista, eli se on irtonaista eikä tiivisty, eikä kovetu.

Sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaan värisävy

Ykkösmyynnin valikoimissa oleva sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaa, on värisävyltään keskiharmaata. Tuotteessa on hieman valkoista ja punaista kiveä, ja sen yleisilme on keskiharmaa. Se on astetta vaaleampi kuin isompirakeinen 16-32 mm tummanharmaa sepeli. Samaan tuoteperheeseen 8-16 mm sepeli läyliäistenharmaan kanssa kuuluu sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaa, joka tulee samalta soramontulta. Kun halutaan pihaan pintaan samaa värisävyä, voi tuotteita yhdistellä esimerkiksi samalla värisävyllä, kahdella eri raekoolla!

Tuotteen värisävy saattaa vaihdella, sillä kyseessä on luonnontuote. Kalliota louhittaessa esiin voi tulla eriväristä värijuovaa ja joskus ruosteraitaa. Tämä on hyvä huomioida, jos värisävyn valinta on tarkkaa. Silloin kannattaa ottaa tuotetta reilusti, kun se on saman sävyisestä erästä.

Loistavia käyttökohteita sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaalle

  • suihkulähteiden ympärille
  • kaikenlaiseen kattamiseen, koristeluun
  • fengshui sisustamiseen
  • harmaan sävy tuo hyvin esiin vastakkaisia värejä, esimerkiksi harmaa ja punainen
  • pihan ja pihateiden pintakerroksena

Kaikkia Ykkösmyynnin valikoimissa olevia sepelituotteita voidaan käyttää salaojissa, sokkelin ympärillä patolevyä vasten ja terassien alustuotteena. Suosittelemme valitsemaan piiloon ja näkymättömiin jääviin paikkoihin edullisempaa sepeliä, sepeli 6-16 mm sekaväri. Sepeli soveltuu hyvin rengaskaivon pohjalle turvahiekka 1-8mm:n rinnalla suodattamaan ylös nousevaa vettä. Sepeleitä voidaan käyttää kukka-altaiden istutuskatteena juurien ilmauksen johdosta. Jos kukka-altaat ovat painavia, tähän tarkoitukseen voi valita kevyemmän Lecasoran. Näin saadaan kevennettyä siirreltäviä kukka-altaita.

Sepelin asennus- ja hoito-ohjeita

Pintamateriaalina sepelin yleinen asennusohje on 4-7 cm paksuudelta, riippuen korotuspinnasta ja epätasaisuuksista. Sepeli asennetaan pihan pintaan koneellisesti tai käsin lapiolla ja haravalla haraamalla. Sepelin alle suosittelemme suodatinkankaan asennusta rikkakasvien välttämiseksi. Tuote on toimitettaessa pölyinen (ei pesty) ja sepelin oma värisävy tule esiin sen kastuessa, tai kun se kastellaan asennuksen yhteydessä.

Sepelipihaa kannattaa välillä harata haravalla, sillä sepeli hieman liikkuu ja elää pihassa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 UPEA MUSTA VALKOINEN SEPELI!
 TUMMANHARMAATA SEPELIÄ TAAS SAATAVILLA!
Määrälaskuri

sepeliHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg