Sementtilaasti S30
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Sementtilaasti S30

Arvostele tuote

Sementtilaasti S30 Fescon on helppokäyttöinen kuivalaasti!

  • Hyvät työstettävyysominaisuudet
  • Pakkasenkestävä
  • Maakostean valmistukseen

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
  • Toimitusaika 1-7 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Sementtilaasti S30 Fescon

Sementtilaasti S30 Fesconilta on sementtiperustainen kuivalaasti, jota käytetään yleisesti betonirakanteiden valuvikojen korauksiin, betonielementtien saumauksiin ja ohuisiin pintalattioihin. Sen maksimi raekoko on 3 mm. Sementtilaasti on helppokäyttöinen, sekä pakkasenkestävä. Sementtilaastilla voidaan suorittaa hyvin peruskorjauksia, sekä rappauksia. Sementtilaastia voidaan myös sekoittaa kivituhkan kanssa, luoden maakosteaa tuotetta, jota käytetään paljon kivipengerrysten rakentamisessa. Maakostean tarkoitus on tukea ja pitää luonnonkivet paikallaan, jotta ne eivät rankkasateilla, tai myrskyillä lähde valumaan jyrkästä rinteestä alas. Pakkasenkestävyys takaa hyvät ulkokäyttö ominaisuudet.

Kuivabetonin tuottajana toimii Fescon Oy, jolla on pitkä historia ja kokemus betonituotteiden valmistuksesta!

Sementtilaasti S30 käyttö

Sementtilaastia sekoitetaan veteen, jonka jälkeen sitä sekoitetaan esimerkiksi betonisekoittajalla. Laastin annetaan seistä tämän jälkeen noin 10 minuuttia, jonka jälkeen tehdään lyhyt uusintasekoitus. Uusinta sekoituksen tarkoitus on hakea oikea notkeus ja tarvittaessa laittaa joukkoon lisää vettä. Maksimi vesimäärää ei kannata heti alussa lisätä, jotta lopussa voidaan tarkistaa oikea notkeus laastille. Työstettävyys aika on sementtilaastissa noin 2 tuntia.

Sekoituksen jälkeen laastia levitetään mattakosteaksi, valmiiksi kostutettuun valukohteeseen ja tiivistetään huolellisesti.

Jälkihoidossa kannattaa huomioida, että tuore valu – , tai rappauspinta pysyy kosteana. Sen voi tarvittaessa suojata muovikalvolla. Jälkihoidon tulisi kestää noin 1-3 vuorokautta.

Sementin käyttö kivituhkan kanssa

Sementtilaastia voidaan sekoittaa kivituhkan kanssa, jolloin siitä saadaan “maakosteaa” tuotetta. Kivituhkan kanssa hyvä sekoitussuhde on noin 1/4  sementtilaastia, ja 3/4 kivituhkaa. Tämän jälkeen tuotetta sekoitetaan niin, että kädessä pystyy massasta puristamaan möykyn.

Maakosteaa käytetään yleisesti kivipengerrysten rakentamisessa. Sillä pystytään tukea luonnonkivet pengerrykseen paremmin, jotta ne eivät jyrkissä rinteissä lähde, esimerkiksi rankkasateella valumaan. Kivipengerryksen rakentamiseen löydät ohjeistuksen oppaat ja ohjeet osiostamme.

Toimitus

Ykkösmyynnistä saat tilattua sementtilaastit kotiin kuljetettuina. Toimitamme sementtilaastit erillisillä toimituksilla, tai halutessasi voit tilata esimerkiksi kivipengerrysten rakentamiseen luonnonkivet, reunakivet, suodatinkankaat, kivituhkat ja sementtilaastit samalla toimituksella. Yleinen toimitusaika kuivabetoni tuotteilla on 1-7 arkivuorokautta. Yhdistelmä tilauksissa, muistathan ottaa huomioon tuotekohtaiset toimitusajat, jotka löydät tuotekorteista. Voit tarvittaessa kysyä myös lisää asiakaspalvelustamme. Autamme sinua tarvittaessa valitsemaan sinun kivipengerrykseesi oikeat luonnonkivet ja tuotteet. Meidät tavoittaa myös puhelimitse numerosta 010 327 2220.

Käyttöohjeet

Alusta

Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Betonipinnoista poistetaan sementtiliima. Kuiva pohja kostutetaan mattakosteaksi. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 5 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Valu

Laasti levitetään mattakosteaksi kostutettuun valukohteeseen ja tiivistetään huolellisesti. Pintalattiavaluissa vanha alusta voidaan lujittaa muovidispersiolla, joka levitetään kuivaan pintaan.

Rappaus

Rappauksessa laasti lyödään mattakosteaan pintaan. Suositeltava kerrosvahvuus on noin 20 mm.

JälkihoitoTuore valu- ja rappauspinta tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojaamalla se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Vähintään sen tulisi kestää 1-3 vrk.

Käyttökohteita

  • Betonirakenteiden valuvikojen korjaukset
  • Ohuet pintalattiat
  • Betonielementtien saumaukset
  • Harkkosokkelirappaukset mm. seinäelementtien ala- ja yläsaumat

Tuotetiedot

Materiaalimenekki 20 kg/m2 10 mm:n kerrosvahvuudella
Vedentarve 2,5 – 3,1 l / 25 kg
Valmista massaa 12-13 l / 25 kg säkki
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko 3 mm (luonnonkiven muoto saattaa vaihdella)
Varastointi varastointiaika kuivassa paikassa noin 1 vuosi
Alin käyttölämpötila +5°C
Työstettävyysaika 2 h
Lujuusluokka C 30/37
Paloluokka A1
Rasitusluokat XF 1, XC 4, XD 2 (50 v)
Pakkasenkestävyys pakkasenkestävä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sementtilaasti S30”

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2023 Pohjolan Ykkösraivaus Oy