Turvahiekka 1-8 mm

Turvahiekka 1-8 mm märkäseulottua luonnonhiekkaa. Luonnonhiekat seulotaan erilisillä seulasarjoilla omaan haluttuun raekokoon. Luonnonhiekka on peräisin Suomen soraharjuista.  Turvahiekasta pestään hienojakoinen pöly pois ja näin jäljelle jää pesty, pienirakeinen, pyöreämuotoinen ja tiivistymätön sora.

Pienirakeinen luokiteltu turvahiekka 1-8 mm on turvallista, joustavaa hiekkaa lasten leikkikentillä.  Turvahiekka ei kovetu eikä painaudu alustaan, vaan se pysyy irtonaisena alustoilla. Hyvän iskunvaimennuksen johdosta turvahiekkaa käytetään kaikille leikkikentillä, pelikentillä, keinujen, kiipeilytelineiden ja muiden lasten leikkipaikkojen alustuotteena. Turvahiekka tulisi asentaa lasten leikkipaikkoihin noin 30-50 cm:n paksuudelta. Turvahiekka pehmentää ja vaimentaa putoamisesta aiheutuvaa iskua. Turvahiekan yleisimmät reakoot ovat 1-8 mm ja 2-8 mm.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Valitse ensin pudotusvalikosta haluamasi toimituskoko tilataksesi tuotteen.

Turvahiekka - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    92 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  115 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 55 € /m3 + rahti.

Tuotteen väri on ruskea-punainen. 

Turvahiekan tulee olla laatuvaatimukset täyttävä hiekka. Suomen laissa on määrätty 30.1.2004 kulutustavaroiden ja kulutuspalvelujen turvallisuudesta. Laki käsittää yleisten leikkikenttien sekä kerrostalojen, että rivitalo pihojen leikkipaikat. Lain mukaan kaupungin, päiväkodin tai taloyhtiön leikkipaikkapalvelujen tarjoajalla on oltava riittävät tiedot niihin liittyvistä riskeistä. On huolehdittava, ettei leikkipuistoa ja niissä olevia välineitä käyttävälle aiheudu terveydellisiä riskejä. Kiinteistöjen pihaleikkivälineiden turvallisuudesta vastaavat yleisesti taloyhtiöt tai asunto-osakeyhtiöt.

Lasten leikkipaikkojen alustoista on olemassa EU-turvallisuusstandardit, ja ne ovat luonteeltaan suosituksia. Standardin mukaan alustoilla tule käyttää luokiteltua turvahiekkaa ja leikkipaikalla tulee olla huoltosuunnitelma ja nimetty vastuuhenkilö, johon käyttävät voivat olla yhteydessä.

Turvahiekkaa käytetään myös hyvän veden läpäisykyvyn johdosta erilaisissa salaojituksissa. Pienirakeinen hiekka suodattaa veden läpi tukkimatta salaojaputkia.

Turvahiekka soveltuu ranta-alueiden hiekaksi veden äärelle tai uimarantahiekka materiaaliksi. Mikäli turvahiekkaa käytetään uimarannan alustana, veteen tulee asentaa suodatinkangas tai hiekan alustaksi soveltuva muu peite.

Turvahiekka sopii alustaksi myös hevos- ja koiratarhoihin. Esimerkiksi hevosien päivätarhoissa on laajasti käytetty luonnonhiekkaa tai luokiteltua turvahiekka. Nämä hiekkarakeet ovat yleensä hevosille ja koirille turvallisia ja miellyttäviä alustoja. On hyvä varmistautua etukäteen, etteivät hevoset syö hiekkaa. Eläinten alushiekkana käytettävä luonnonhiekka tai turvahiekka toimii nesteiden läpäisijänä ja ne joustavat askeltaessa.

Luonnonhiekat soveltuvat hyvin maalaistalojen ja -rakennusten pihan pinta materiaaliksi. Luonnonhiekan kaunis kelta- ruskea tai turvahiekan punaruskea sävy sointuu maanläheisten rakennusten väriin.

Turvahiekalla voi ilmata sammaloitunutta nurmikkoa. Sammaleen pintaan tehdään reikiä esimerkiksi talikolla tai muulla soveltuvalla työkalulla. Sammaloituneen nurmikon pintaan asennetaan noin 0,5-1 cm:n paksuinen kerros turvahiekkaa tai muuta luonnonhiekkaa ja se haravoidaan kevyesti nurmiheinän sisään.

Turvahiekkaa voi käyttää kasvimaan mullan kuohkeuttamiseen. Mikäli multa on savista ja kiinteää, sekaan kannattaa lisätä hiekkaa. Maata käännetään riittävästi, jotta raaka-aineet sekoittuvat.

Turvahiekan määrää voi laskea esimerkin avulla:

Alueen koko on 3m x 3m = 9 m2. Syvyydeltä hiekkaa tarvitaan leikkipaikan alle n. 50 cm. 9m2 x 0,5m = 4,5 m3 eli tarvittava määrä on yhteensä 4,5 m3. Erilaisia määriä voi laskea myös helposti sivumme laskurissa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Leikkihiekka 0-4 mm

Hinnat alkaen 6.90 €
Tutustu

Luonnonhiekka 0-8 mm

Hinnat alkaen 30.00 €
Tutustu
Määrälaskuri

luonnonhiekkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä