Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Huippulaatuinen yleismulta puutarhaasi!

Tuotekoodi: 6430068190575

Korkealaatuinen yleismulta puutarhaan kaikkeen käyttöön !

Yleismultaa on saatavana suursäkeittäin 800 l:n pakkauskoossa.

Nosturiautotoimitukset saatavilla vain ydintoimitusalueellamme.


98.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Tuoteseloste yleismulta

Puutarhan yleismullan koostumus

Puutarhamulta eli yleismulta on korkealaatuinen yleismulta puutarhaan kaikkeen käyttöön.  Se valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista, kuten hiekasta, savesta ja turpeesta oikeassa suhteessa. Yleismulta on kalkittu ja lannoitettu. Yleismulta on kivennäismaapitoinen ja se on levitysvalmis multa.  Siinä on kemiallinen lannoiteseos. Saven ansiosta mullan vedenpidätyskyky on hyvä ja pitää mullan kosteana pitkään. Kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön.

Yleismulta ei sisällä lainkaan peltomultaa, joten se ei kasvata rikkakasveja. Multaan voi kuitenkin päästä ilmassa lentävät itiöt kasvamaan ja ajan kuluessa siinä saattaa esiintyä muualta peräisin olevia rikkakasveja. Puutarhan yleismulta on tarkoitettu ulkokäyttöön. Se sisältää jonkin verran pikkukiveä, jonka tarkoitus on pitää multa ilmavana.

Yleismultaa on Ykkösmyynnistä saatavilla suursäkissä (800 l, paino noin 800 kg) sekä irtotavarana 5 kuutiosta ylöspäin. Hyödynnä puutarhan yleismullasta täyden auton tarjouksemme!

Yleismullan käyttö

Puutarhan yleismultaa voidaan käyttää kukkaistutuksille, pihanurmikon paikkaukseen ja perustamiseen, maanparantamiseen, puiden ja pensaiden istutukseen. Tämän lisäksi se sopii myös kasvimaalle sekä kasvihuoneisiin. Yleismulta sopii erityisen hyvin valmiin siirtonurmikon alustaksi.

Nurmikon perustaminen pihamaalle

Nurmikon pohja pitää olla tasainen ja sopivan tiivis, siksi nurmikon perustaminen aloitetaan aina kunnostamalla pohjamaa ja tasaamalla se tulevan nurmikon muotoon sekä tekemällä tarvittavat ojitukset. Mikäli nurmikkopohja on savinen, suosittelemme alustukseen luonnonhiekkaa 0-8 mm, jotta nurmikosta tulee kaunis, eikä ylimääräinen vesi jää pintaan. Nurmikon juuret tarvitsevat myös tilaa kaivautua ilmavaan luonnonhiekkaan. Pohjamaan kunnostuksen jälkeen tai luonnonhiekkakerroksen jälkeen levitetään kasvualusta, eli puutarhamulta.

Multa tasataan ja tiivistetään

Nurmikko vaatii vähintään 20 cm tiivistettyä hyvälaatuista kasvualustaa. Puutarhan yleismulta tiivistyy noin 17 % asennettaessa, tämä on hyvä ottaa huomioon multamäärää arvioitaessa.

Perustamisvaiheessa puutarhamultaa ei tarvitse lannoittaa tai kalkita yleisimpiä kasvilajeja ja nurmikkoa varten. Yleismultaan lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoito lannoitetaan ja kalkitaan tavanomaisesti.

Kun yleismulta on tasattu ja tiivistetty voidaan aloittaa kylvö tai siirtonurmikon asennus. Kylvös pidetään kosteana aina siementen itämiseen saakka tai kunnes siirtonurmikko on hyvin juurtunut maahan.

 

 

Kevät

Nurmikko haravoidaan huolellisesti keväällä, kun maa on kuivunut sen verran että, se kestää kävelemistä ja tallautumista. Aukkopaikat kylvetään ja nurmikko lannoitetaan. Mikäli maa on hapanta, voidaan nurmikko kalkita. Tarvittaessa myös kastellaan.

Kesä

Kesällä nurmikko leikataan noin kerran viikossa, tarvittaessa kaksikin kertaa viikossa. Tarvittaessa kastellaan. Kesäkuun lopulla nurmikko lannoitetaan.

Syksy

Syksyllä nurmikko haravoidaan huolellisesti. Loppukesällä ja syksyllä nurmikkoa ei enää leikata kovin lyhyeksi, näin annetaan nurmikolle mahdollisuus kerätä vararavintoa talveksi.

Talvituhosienien ehkäisemiseksi nurmikko leikataan aivan lyhyeksi vasta kun kasvukausi on päättynyt.

Kysy lisätietoja

Asiantunteva henkilökuntamme osaa auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivat multatuotteet. Kysy meiltä, p. 010 327 2220 tai lähetä kyselylomake.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 SYYS ISTUTUKSIIN!

Havupuumulta suursäkki

Hinnat alkaen 106.00 €
Tutustu ja tilaa
 Maa-aines Nouto!

Maa-ainesjäte nouto

Hinnat alkaen 35.00 €
Tutustu ja tilaa
 LUOMU TUOTE
Määrälaskuri

multatuotteetHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg