Luonnonhiekka 0-8 mm

Luonnohiekka 0-8 mm soveltuu betonin raaka-aineeksi, vanhojen talojen pihapiiriin, ja se toimii hyvin turvahiekkana lasten peli- ja leikkikentillä. Muita käyttökohteita ovat suodatinhiekkana esim. sadevesiputkien ympärille. 

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Valitse ensin pudotusvalikosta haluamasi toimituskoko tilataksesi tuotteen.

Luonnonhiekka - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    72 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  92 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 30 € /m3 + rahti.

Tuotteen väri on ruskea-keltainen. 

Tietoa luonnonhiekasta ja muista hiekkatuotteista

Suomen soraharjut ovat syntyneet jääkauden jälkeen. Soraharjut ovat tunnusomaisia Suomessa. Tunnetuin Suomen harju on Salpausselän harju.
Kaikki luonnonhiekat ja -sorat ovat peräisin luonnonharjuista. Luonnonsoraa on käytetty kautta aikojen tien rakentamisessa sekä pohjustus- että pintamateriaalina. Rakennusteollisuus on käyttänyt luonnonhiekkaa betonin raaka-aineena. Hiekka on betonin tärkeä raaka-aine, sillä se sisältää hiekkaa noin 30-40 %. Nykyään on siirrytty käyttämään kalliomurskeita soravarantojen ehtyessä ja betonin laadun parantamiseksi.

Luonnonhiekkaa käytetään muun muassa puutarhassa maan pohjustukseen. Esimerkiksi nurmikon perustaminen savimaalle tarvitsee luonnonhiekkapatjan mullan alle. Patjan paksuus voi olla 10-20 cm riippuen korotus tasosta ja kuinka savinen on maa. Luonnonhiekkakerroksen avulla saadaan nurmiheinän juurille riittävästi ilmavaa tilaa, jotta se saavat riittävästi ravinteita ja rakennettua vahvan juuriston.

Luonnonhiekka 0-8 mm läpäisee myös hyvin vettä, joten kovallakaan sateella nurmikolle ei jää seisovaa vettä, mikäli nurmikkomulta on myös riittävän ilmavaa.
Luonnonhiekka 0-8 mm on haluttua maanparannusainetta, sillä sen hiushuokoisuus on heikko ja se läpäisee hyvin vettä. Luonnonhiekalla voi ilmata sammaloitunutta nurmikkoa sekä se on sopiva tuote kasvimaan kuohkeuttamiseen. Kasvimaa tulee kääntää riittävästi, jotta jakeet sekoittuvat hyvin.


Luonnonhiekka 0-8 ja leikkihiekka 0-4 mm sorajalosteita voi käyttää kellarin korvikkeena. Säilö maasta vedetyt juurekset, kuten porkkana, palsternakka tai punajuuret sekä lantut hiekan sekaan. Hiekka pidättää juuresten kosteutta, säilytys esimerkiksi laatikoissa viileässä varastossa.


Kun soran raekoko alkaa nollasta, kaikkein hienorakeisin aines (pöly) on yleensä mukana. Hiekkalaatikkohiekkana käytetäänkin yleisesti muuraushiekkaa 0 - 4 mm. Muita hiekkatuotteitamme ovat muun muassa luonnonhiekka 0-8mm, turvahiekka 1-8mm sekä luonnon täytehiekka 0-50mm.


Luonnonhiekka 0-8 mm käytetään mm. sadevesiputkien ympärille, sillä nimestään huolimatta, luonnonhiekka 0-8mm ei sisällä hienojakoista pölyä vaan sen raekoko alkaa noin 0,7 mm ylöspäin. Tuote toimii ns. luokittelemattomana turvahiekkana. Turvahiekka on nimensä mukaisesti turvahiekkaa, eli se ei tiivisty eikä kovetu ja läpäisee hyvin veden.
Luonnonhiekkaa 0-8mm käytetään yleisesti vanhojen talojen pihapiirissä. Ruskea-keltaisen värisävyn johdosta se soveltuu perinteiseen maalaismaiseman pihan pintamateriaaliksi.


Luonnonhiekka 0-8 mm soveltuu erittäin hyvin veden läpäisykyyn ja alustan joustavuuden johdosta hevosten päivätarhojen pintaan. Kannattaa kuitenkin varmistua ennen tilaamista, ettei hevoset syö hiekkaa! Tuote on miellyttävä hevosien kavioiden ja kenkien alla eikä se aiheuta kipuja kengittämättömille hevosille.


Voit myös rakentaa rantalentishiekkakentän luonnonhiekasta sen joustavan ominaisuuden johdosta. Tuote sopii oivallisesti lapsien pihakeinujen alle sekä alustaksi aina kun tarvitaan joustoa ja veden läpäisykykyä. Tuote on luokittelematon turvahiekka, eli sillä ei ole CE-luokitusta. Usein kunnat, kaupungit ja yritykset vaativat luokiteltua turvahiekkaa. Hiekan turvallisuudessa tärkein kriteeri on sen joustavuus ja irtonaisena säilyminen. Tukesin mukaan leikki- ja liikunta-alueiden turvahiekoille ja -sorille on olemassa vain ohjeelliset raekokovaatimukset. Valikoimistamme löytyy myös luokiteltu turvahiekka 1-8 mm.

Luonnonhiekan tarpeen voi laskea etusivullamme olevalla laskurilla tai käyttämällä kaavaa pinta-ala x tuotteen paksuuskerros. Esimerkiksi hiekalla täytetty alue on 5 x 5 m = 25 m2 ja hiekkaa tarvitaan 20 cm:n kerros. Tarve on ( 25m2 x 0,2 m = 5m3). Tuotteen voi tilata irtotavara tai suursäkeittäin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Leikkihiekka 0-4 mm

Hinnat alkaen 6.90 €
Tutustu

Turvahiekka 1-8 mm

Hinnat alkaen 55.00 €
Tutustu
 NUPPIAUTOTARJOUS

Kivituhka 0-6 mm sekaväri

Hinnat alkaen 6.90 €
Tutustu
Määrälaskuri

luonnonhiekkaHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä