Luonnonhiekat

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Luonnonhiekat

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Luonnolliset luonnonhiekat Ykkösmyynnistä!

Ykkösmyynnin luonnonhiekat -tuoteryhmästä löydät leikkihiekan, luonnonhiekan ja turvahiekan erilaisiin käyttökohteisiin.

Ykkösmyynnistä

 • Leikkihiekka lapsien leikkeihin ja laatikoihin
 • Luonnonhiekkaa rantatontille tai luonnollisen pihan maisemointiin
 • CE-turvamerkitty turvahiekka 1-8 mm leikkikentille ja pihapuistoihin

Luonnonhiekat ja niiden synty

Jääkauden lopulla syntyneet soraharjut ovat Suomelle tunnusomaisia maaston muotoja. Aiemmin 1970- luvulla soraharjujen luonnonhiekkoja on laajalti käytetty tieverkostojen rakentamiseen, mutta nykyään harjumaisemat ovat suojeluksien alaisina. Luonnonhiekat ovat siis peräisin soraharjujen uumenista.

Luonnonsora on hetivalmista käyttöön soranoton jälkeen. Raakaluonnonsora seulotaan haluttuihin raekokoihin ja siitä poistetaan hienoaines vesiseulonnalla.

Luonnonhiekat ja -sorat

Luonnonhiekat ja luonnonsorat seulotaan suoraan soraharjun raakamaasta erilaisiin jakeisiin, joita ovat mm:

 • Leikkihiekka 0-4 mm
 • Luonnonhiekka 0-8 mm
 • Täytesora
 • Jakava sora
 • Turvahiekka 1-8 mm

Soraharjusta saadaan siis erilaisia jakeita hiekkaa, soraa ja luonnonkiviä. Soraa pienemmistä rakeista koostuva maalaji on hiekkaa, hiesua, savea, ja isommat jakeet ovat kiviä. Luonnonsoraa, joka saattaa sisältää pientä luonnonkiveä, käytettiin 1970 -1980 luvuilla teiden pinnassa ja rakennustyömaiden kantavina aineksina, mutta nykyisin, soravarantojen ehtyessä, luonnonsoran sijasta käytetään erilaisia kalliomurskeita.

Turvahiekka 1-8 mm on pestyä luonnonhiekkaa. Pesty hiekka tarkoittaa, että siitä on vesiseulonnalla poistettu hienojakoinen pölyaines.

Luonnonhiekan väri

Kaikilla soraharjuista saaduilla luonnonhiekkatuotteilla on samanlainen värisävytys. Luonnonhiekka on luonnollisen värinen, keltainen-ruskea. Tästä värisävystä on luonnollisesti poikkeamia aina riippuen tuotteen paikkakunnasta. Yleisesti ottaen leikkihiekka on väriltään kauniin keltaisen ruskeaa, hieman sinapinkeltaista väriltään tai kauniin kullanruskeaa!

Toimitamme luonnonhiekkatuotteita suursäkeissä ja irtotavarana suoraan kotipihaasi! Tutustu tuotteisiin kattavasta tuotetiedot-osiosta tai ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan lisää yhdessä!

Etkö löydä etsimääsi tuotetta?

Kysy meiltä lisää muista luonnonhiekkatuotteista. Etsimme sinulle sellaisia tuotteita, joita ei listalta löydy. Meidän kauttamme saat

 • Heppakentälle sopivaa, tilaustuotehiekkaa
 • Lentopallo- ja biitsihiekkaa
 • Turvahiekkaa eri raekoolla, kuin sivuillamme oleva 1-8 mm

Näytetään kaikki 3 tulosta

Leikkihiekka 0-4 mm

Kun luonnonhiekan raekoko alkaa nollasta, kaikkein hienorakeisin aines on mukana. Hienojakoinen luonnonhiekka sisältää silttiä, joka on toiselta nimeltään hietaa tai hiesua. Siltti on sekoitus luonnonhiekkaa ja savea. Siltin ansiosta leikkihiekan muovailtavuus onnistuu ja hiekkakakut pysyvät kasassa!

Leikkihiekka on mitä monikäyttöisin yleishiekka.  Tuote on ehdoton hitti lapsien leikkeihin hiekkalaatikkohiekaksi tai muihin leikkikohteisiin. Luovissa käsissä leikkihiekasta syntyy niin kakkuja kuin hiekkaveistoksiakin. Leikkihiekalla voi myös ilmata nurmikkoa, kuohkeuttaa savipitoista kasvimaata tai vaikkapa korjata painunut laatta suoraksi.

Leikkihiekkaa kutsutaan myös muuraushiekaksi ja sitä käytetään muurauslaastin seassa. Toimitamme leikkihiekkaa suursäkissä, ja irtotavarana.

Luonnonhiekka 0-8 mm

Luonnonhiekkaa käytetään savisten maiden keventämiseen mm. puutarhoja ja viljelmiä perustettaessa. Esimerkiksi luonnonhiekka 0-8 mm on koostumukseltaan rakeista ja irtonaista, ja se soveltuu hyvin nurmikon perustamiseen savimaan päälle. Hiekkakerros pitää nurmikon juuriston ilmavana veden suodattuessa sen läpi.
Luonnonhiekka on kuivana kuohkeaa ja irtonaista, ja se kantavaa materiaalia. Luonnonhiekka on myös haluttua maanparannusainetta, sillä sen hiushuokoisuus on heikkoa ja näin hiekka läpäisee hyvin vettä.

Luonnonhiekka on hieman karkeampaa kuin leikkihiekka. Se soveltuu rantahiekaksi, kasvimaan alustukseen ja luokittelemattomaksi turvahiekaksi. Hyvän veden läpäisykyvyn johdosta luonnonhiekka sopii myös pihan pintamateriaaliksi. Lisäksi sitä käytetään vanhojen talojen pihapiirissä maalaismaiseman luomiseksi. Toimitamme luonnonhiekkaa suursäkissä ja irtotavarana.

Turvahiekka 1-8 mm

Turvahiekka ei sisällä lainkaan pölyä, joten se ei tiivisty eikä kovetu, vaan “joustaa”. Turvahiekka seulontaan usein 1-8 mm raekokoon tai 2-8 mm raekokoon. Turvahiekka on hyvin irtonaista ja rakeista, sillä toisin kuin leikkihiekka, se ei sisällä lainkaan hienojakoista pölyä tai silttiä.

Turvahiekka on luokiteltua turvahiekkaa, joka tarkoittaa, että tuotteella on EU- turvallisuusstandardi. Standardin mukaan leikkihiekka-alustoilla tulee käyttää luokiteltua joustavaa hiekkaa, joka ei kovetu eikä tiivisty. Tuote sopii lasten leikkipaikkoihin sekä peli- ja hevoskentille. Turvahiekkaa käytetään myös mm. rantahiekkana, pintamateriaalina tai uimarannan pohjan rakentamisessa. Toimitamme turvahiekkaa suursäkissä ja irtotavarana.

 

Täyttösora

Täyttösoraa ja jakavaa soraa käytetään erilaisiin rakennusteknisesti vaatimattomiin täyttöihin, kuten täyttöihin joissa ei huomioida routimista. Tällaisia ovat mm:

 • Pihamaiden korotukset
 • Pihojen täytöt ennen nurmikointia
 • Hevosten päivätarhojen pohjustus ja -täyttötyöt
 • Ojien täytöt

 

 

Pienet luonnonkivet, singeli tai somero

Soraharjun isommat tuotteet ovat erilaiset luonnonkivet. Soraharjusta seulontasarjalla seulottua pientä kiveä kutsutaan singeliksi tai someroksi. Nämä pienet luonnonkivet ovat luonnonmukaisia kiviä, joita käytetään sokkelien ympärillä tai muissa kohteissa, missä tarvitaan hyvää veden läpäisykykyä ja salaojitusta. Nykypäivän kallionmurskauksesta syntyneet sepelit ovat syrjäyttäneet luonnonkiven käytön. Singelikivien yleisiä raekokoja ovat 6-16 mm ja 16-32 mm. Tätä suuremmat luonnonkivet seulotaan omiin kokoluokkiin, kuten 100-150 mm tai suurempiin.

Isot luonnonkivet

Isoja luonnonkiviä käytetään mm. ajonestokivinä pihoissa, kentillä, ajoluiskissa ja rajauksissa. Isojen luonnonkivien kokoluokat alkavat esimerkiksi 300 mm:stä ylöspäin. Ajonestokivet ovat usein kokoluokaltaan noin 500-800 mm suuruisia. Iso luonnonkivi on usein pyöreälinjainen ja monimuotoinen.

Louhoskivet

Rikottu teräväreunainen louhoskivi syntyy kalliomurskauksen tuloksena. Tällaista murskattua kiveä nimitetään raakakiveksi tai aitakiveksi.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy