Nurmikon perustaminen

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Tutustu Ykkösmyynnin laajaan nurmikon tuotepakettiin – kaikki, mitä tarvitset tasalaatuisen nurmikon perustamiseen!

 1. 1

  Nurmikon perustaminen

  Nurmikon perustaminen alkaa suunnittelulla ja huolellisella nurmikon pohjatyöllä. Suunnittelussa kannattaa miettiä, mitä odotuksia on nurmikolle, miten nurmikolla liikuntaan, onko lemmikkitalous kyseessä tai esimerkiksi mihin nurmikko perustetaan, tuleeko huomioida nurmikon rajaukset mm. pihapolkuun tai laatoitusalueeseen.

  Katso nurmikkovaihtoehdot

 2. 2

  Nurmikon pohjatyöt

  Nurmikon pohjan pitää olla tasainen ja sopivan tiivis. Nurmikon perustaminen aloitetaan aina kunnostamalla pohjamaa ja tasaamalla pohja tulevan nurmikon muotoon sekä tekemällä tarvittavat ojitukset ja kaadot. Mikäli nurmikkopohja on savinen, suosittelemme alustukseen luonnonhiekkaa 0–8 mm, jotta nurmikosta tulee ilmava ja kaunis eikä ylimääräinen vesi jää nurmikolle. Nurmikon juuret tarvitsevat myös ilmavaa tilaa kaivautua rakeiseen luonnonhiekkaan. Pohjamaan kunnostuksen tai luonnonhiekkakerroksen jälkeen levitetään ravinteikas kasvualusta eli yleismulta tai pihamulta.

  Katso mitä tarkalleen tarvitset nurmikon perustamiseen

 3. 3

  Suodatinkankaan käyttö ja asennus

  Kun nurmikko istutetaan savimaan päälle, pohjustuksessa käytetään usein suodatinkangasta. Sitä käyttämällä estetään maalajien sekoittuminen toisiinsa. Kankaan avulla saadaan pohjamateriaaliin yhtenäinen paksuus. Suodatinkangas on polypropeenikuitua, joka on täysin myrkytön eikä se saastuta maaperää.

  Suodatinkangas asennetaan kauttaaltaan halutulle alalle pohjamateriaalin päälle. Kankaasta leikataan ylimääräinen pois tai taitetaan laskokset sopivasti alle. Suodatinkankaan päälle lisätään oikea kerros koron tai ylös kaivetun maan mukaan yleismultaa joka tiivistetään tasaiseksi nurmikko jyrällä.

  Katso suodatinkankaat

kysymysmerkki ikoni

Tiesitkö, että meillä on saatavilla myös luomutuotteita?

Tutustu luomuvalikoimaan >

luomutuote kuvake

Tarvitsetko isomman määrän nurmikkoa?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle »

Katso nurmikko vaihtoehtomme:

Lue lisää nurmikon perustamisesta

Riittävän vahva nurmikko vaatii vähintään 20 cm tiivistettyä hyvälaatuista yleismultaa. Puutarhan yleismulta tiivistyy noin 17 % asennettaessa, mikä on hyvä ottaa huomioon multamäärää arvioitaessa.

Nurmikon perustamisvaiheessa tuoretta yleismultaa ei tarvitse lannoittaa tai kalkita. Yleismultaan lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoidoksi riittää tavanomainen nurmikon lannoitus ja kalkitseminen.

Kun yleismulta on tasattu ja tiivistetty, voidaan aloittaa nurmikkosiemenien kylvö tai siirtonurmikon asennus. 
Nurmikon siemenet kylvetään käsin ns. ristikylvönä. Ristikylvö tarkoittaa, että siemeniä levitetään vaaka- ja pystysuuntaan, näin nurmikon siemenet saadaan levittymään mahdollisimman tasaisesti kylvöalueelle.
Kylvetyt nurmikon siemenet harataan kevyesti haravalla eli siemenet peitetään kevyellä multakerroksella. Tämän jälkeen ”piilotetut” nurmikonsiemenet tiivistetään nurmikko- eli puutarhajyrällä.
Kylvös pidetään kosteana aina siementen itämiseen saakka tai kunnes siirtonurmikko on hyvin juurtunut maahan. Tehokkaan kosteuden aikaan saamiseksi nurmikkomulta on hyvä kastella jo valmiiksi 2–3 kertaa ennen siemenien istutusta tai siirtonurmen asennusta.

Katso aiheeseen liittyvät artikkelit

Nurmikon paikkaus ja tasoitus

Nurmikon perustaminen alkaa suunnittelulla ja huolellisella nurmikon pohjatyöllä. Tutustu Ykkösmyynnin laajaan nurmikon tuotepakettiin.

Lue lisää

Perusta siirtonurmi

Nurmikon perustaminen alkaa suunnittelulla ja huolellisella nurmikon pohjatyöllä. Tutustu Ykkösmyynnin laajaan nurmikon tuotepakettiin.

Lue lisää

Nurmikon perustaminen

Nurmikon perustaminen alkaa suunnittelulla ja huolellisella nurmikon pohjatyöllä. Tutustu Ykkösmyynnin laajaan nurmikon tuotepakettiin.

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!


Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy