Luonnonkivet

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kivet » Luonnonkivet

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Luonnonkivet

Valikoimastamme löydät kauniit, kotimaiset ja monimuotoiset suomalaiset luonnonkivet. Ne ovat luonnossa muotoutuneita, hioutuneita, joskus pyöreähköjä kiviä.

Luonnonkivien synty

Suomen soraharjut ovat syntyneet jääkauden lopulla yli 9 000 vuotta sitten. Tunnetuin luonnonharju Suomessa on Salpausselän harju. Harjut sisältävät erirakeista luonnonhiekkaa ja luonnonkiviä.

Nykyisin soraharjut ovat hävinneet lähes kokonaan Uudeltamaalta soranoton johdosta. Eteläisimmät soraharjut sijaitsevat Pohjois-Uudellamaalla Mäntsälässä ja Kirkkonummi-Siuntio alueella. Soraharjuja suojellaan maisemamiljöön ja luonnon monimuotoisuuden takaamiseksi monilla alueilla. Harjujen suojelu on myös tärkeää pohjaveden läheisyyden johdosta.

Soraharjuista saatava luonnonkivi on todella monenmuotoinen ja -kokoinen. Luonnonkivi ei ole lainkaan muotona säännöllinen ja kahta samanlaista kiveä on vaikeata löytää eli luonnonkivi on aina uniikki!

Luonnonkivet ovat pääasiassa graniittia ja gneissiä. Graniitti on Suomessa yleisin kivimateriaali ja magmakiviin kuuluva rakeinen syväkivilaji. Maasälpä antaa kivelle sen ominaisen värisävyn aina punaisesta harmaan eri sävyihin. Graniitti on kovaa ja kestävää materiaalia. Gneissi on karkearakeinen kivilaji, jossa ilmenee suuntautuneita raitoja. Gneissi nimeä käytetään tietyn tyyppisestä kivestä, kuten maasälpää ja kvartsia sisältävästä kivestä.

Luonnonkivien käsittely

Luonnonkivet seulotaan luonnonhiekasta erilaisilla välpillä ja seuloilla sopivaksi lajitekooksi. Luonnonkivet ovat sekavärisiä ja sisältävät monen sävyistä harmaata vaaleasta tummaan sekä punasävyä.

Luonnonkivillä on monta nimeä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä; kenttäkivet, somerot, mukulakivet ja seulanpääkivet. Luonnonkiveä voidaan käyttää monissa kohteissa, kuten rinneasetelmana, sokkelin ympärillä tai yksittäisinä kokonaisuuksina sekä korokkeissa ja pinnoissa, jossa ei ole liikennettä. Istutusten rajaaminen luonnonkivillä tuo vaihtelevan lisän puutarhaan. Isommista luonnonkivistä voi rakentaa kukkapenkin tai tehdä erilaisia kiviladontoja. Vain mielikuvitus on rajana!

Ykkösmyynnistä saat myös käsin valikoituja luonnonkivet ajonestoon tai kukkapenkkiin! Meiltä saat erikokoisia luonnonkiviä tilaustyönä suursäkeissä. Kysy lisää myynnistä tai tule paikan päälle katsomaan.

Näytetään kaikki 9 tulosta

Singeli 6-16 mm sekaväri

Kaunis ja siro kivirae sopii pihan pintaan ja pihapoluille. Voidaan käyttää myös salaojituksessa, sokkelin ympärillä kapillaarikatkona ja terassirakentamisessa. Myös koiratarhoihin sopiva pintamateriaali.

Singeli 16-32 mm sekaväri

Hieman suurempikokoinen singeli on luonnollisen näköinen terassin reunoilla ja reunustamassa pihapolkuja. Singeliä voidaan käyttää salaojituksissa pelloilla, pihoilla ja sokkelin ympärillä samaan tapaan kuin sepeli 16-32 mm sekaväristä.

Luonnonkivi 30-50 mm sekaväri

Kutsumme tätä kivikokoa leikkisästi kananmunakiveksi. Kivet ovat kuin kulmikkaita kananmunia! Kun asennat tätä kivikokoa hieman kasalle, niin saat siitä näyttävän kokonaisuuden esimerkiksi sokkelin ympärille pintaan.

Luonnonkivi 100-150mm sekaväri

Tämä kivikoko on suosituin koko. Tee kaunis kivetys luonnonkivi 100-150 mm:stä ja kivituhkasta, esimerkiksi raekoko 0-3mm sekaväri. Kiviladontaan voidaan käyttää lisäksi kuivabetonia.

Luonnonkivi 150-350 mm sekaväri

Tämä kivimix on kivipiharakentajan unelma! Kivilajitelma sisältää erikokoisia kiviä, myös litteitä. Tuote sopii rinteisiin ja kaikkiin kiviasetelmiin.

Luonnonkivi 300-500mm sekaväri

Isokokoisesta käsin valikoidusta kivisäkistä teet jo näyttävän kukkapenkin. Suursäkki sisältää 15-20 kpl kiviä.

Ajonestokivi 500-700 mm

Meiltä löytyy erikokoisia ajonestokiviä. Ajonestokiviä tarvitaan usein taloyhtiöiden pihoissa ja yrityksien julkisivujen maisemoinnissa. Kysy suurempia ajonestokiviä asiakaspalvelustamme, puh. 010 327 2220.

Kaikki luonnonkivituotteemme ovat sekavärisiä. Kivien käsittely sekä säkitys on koneellista ja tästä syystä luonnonkivilajitelmissa/ suursäkeissä löytyy rikkinäisiä kiviä 5-10 % täyttömäärästä. Kivilajitelmissa saattaa olla pieniä määriä myös toisen kokoluokan luonnonkiviä.

700 litran suursäkin riittoisuus (1 000kg) luonnonkivistä 100-150mm, 150-220mm sekä 150-400mm on ladontatavasta riippuen noin 5 m2. Kananmunakivisäkistä (30-50 mm) riittää limittäin aseteltuna noin 5-8 m2.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy