Ratsastuskentän rakentaminen

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Ykkösmyynnin ammattitaitoinen tiimi osaa etsiä sinulle sopivan ratkaisun ratsastuskentän perustuksiin sekä pintahiekan valintaan, varaa oma konsultaatioaikasi meiltä! 

 1. 1

  Mitä pitää ottaa huomioon ratsastuskenttää rakentaessa?

  Ratsastuskenttää perustettaessa on hyvä tehdä tarkat suunnitelmat, mitä halutaan ja minkälaisille hevosyksilöille kenttää rakennetaan. Ratsastuskenttää rakennettaessa on otettava huomioon seuraavia asioita: 

  • Mikä on kentän koko ja päivittäinen käyttöaste? 
  • Mitä muita oheistoimintoja ratsastuskentän lähellä tulee olla? 
  • Mikä on etäisyys tallilta kentälle, oikea sijoittelu pihapiirissä? 
  • Mitä maata on ratsastuskentän pohja? 
  • Kuinka huomioidaan ympäröivä maasto ja vesien kulkeminen? 
  • Tarvitaanko salaojitus? 
  • Mikä on ratsastuskentän rakentamisen hinta?
  • Mitä ratsastuskentän hiekaksi valitaan? 
 2. 2

  Hyvän ratsastuskentän ominaisuudet

  Hyvältä ratsastuskentältä vaaditaan todella paljon. Ratsastuskentän pinnan tulee olla joustava, kavion alla pitävä, vettä läpäisevä sekä hevosien jalkoja säästävää. Toisaalta kentän pinta ei saa kuivalla säällä olla kovin pölyävä, ja liian nopeasti läpi menevä vesi aiheuttaa huonon pidon kentän pintaan sekä kovettaa pintahiekan, mikäli pintakerros on liian tiivistyvää materiaalia. Pintamateriaalin valintaan vaikuttavat kulutuksen kesto ja ratsastajien mieltymykset alustaan. 

  Myös sääolosuhteet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, ja tämä tulee huomioida kentän rakenteiden suunnittelussa. Kenttä ei saa olla sateenkaan jälkeen liejuinen, eikä siihen saa jäädä vesi seisomaan. 

 3. 3

  Opastamme sinua rakentamaan ratsastuskentän

  Mikäli tarvitset ratsastuskenttään suunnitteluapua, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme auttaa sinua kartoittamaan tilannetta.

  Soita meille tai meilaa, yhteystiedot ovat p. 010 327 2220 tai asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi

   

kysymysmerkki ikoni

Tiesitkö, että meillä on saatavilla myös luomutuotteita?
Tutustu luomuvalikoimaan >

luomutuote kuvake

Tarvitsetko isomman tuotemäärän?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle »

Katso tuotteemme ratsastuskentän rakennusta varten:

Ratsastuskentän perustukset 

Ratsastuskenttä rakennetaan avoimelle, riittävän suurelle neliöalalle. Ratsastuskentän perustus on yksi tärkeimmistä työvaiheista. Mikäli ratsastuskenttä tehdään vanhalle pellolle, tarvittaessa pintamaat poistetaan riittävältä syvyydeltä pois. Pohjalle asennetaan riittävän käyttöluokan mukainen suodatinkangas. Kantava kerros tulee olla routimatonta kalliomursketta. Usein pohjustukseen käytetään kalliomurske 0–200 mm. 

Kun maapohja on erittäin pehmeää tai savista, pohjakerrokseksi asennetaan kantava kerros karkeaa kalliomursketta 0–200 mm, jonka paksuus on minimissään 50 cm.  

Suodatinkerros katkaisee tehokkaasti kosteuden nousun ylöspäin. Suodatinkerroksen paksuus on yleisesti noin 15–20 cm. Suodatuskerroksessa käytetään yleensä karkeaa sepeliä 16–32 mm tai singelikivi 16–32 mm

Suodatuskerroksen päälle lisätään kantavaa maa-ainesta, joka on yleensä 0–16 mm kalliomurske

Kalliomurskeen päälle asennetaan heppahiekka, eli pintahiekka. Pintahiekan kerroksen tulee olla riittävän paksu, koska kenttää tasoitetaan lanaamalla säännöllisin välein. 

Ratsastuskentän salaojitus tehdään maaston ja kentän mukaan. Mikäli ratsastuskenttä perustetaan vanhalle pellolle, salaojitus on erittäin tärkeää.  

Kentän pinta kallistetaan sopivasti, kun käytetään salaojituksessa salaojaputkia, jotta sadevedet ohjautuvat kentältä poispäin. Mikäli ratsastuskenttään sovelletaan vaakasalaojaa eli suodatinkerrosta, voidaan kenttä tehdä tasaiseksi. 

Kerroksien asentaminen ja tiivistäminen 

Kaikki maa-aineskerrokset lisätään oikeassa järjestyksessä ja jokainen kerroslajike tiivistetään riittävän painavalla maantiivistäjällä tiiviiksi alustaksi. 

Pintamateriaalin valinta 

Ratsastuskentän pintamateriaalina toimivat erilaiset luonnonhiekkaseokset. Leikkihiekka 0–4 mm toimii usein hyvänä pintahiekkana kentällä. Toisaalta pintakerroksessa on oltava riittävästi hiesua ja isompirakeista luonnonhiekkaa oikeassa suhteessa, jolloin luonnonhiekka 0-8 mm ja leikkihiekan 0-4 mm sekoituksena voi olla ideaalinen ratkaisu. Pintakerroksen paksuus on yleensä noin 10–15 cm. 

Oikeanlaisen pintahiekan löytäminen voi olla haasteellista, kaikki luonnonhiekat eivät toimi kaikkialla. Meillä on vahva osaaminen ratsastuskenttien rakentamiseen ja pintahiekan valintaan, autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeeseesi sopivan pintahiekan, kysy lisää meiltä! 

Maneesin rakentaminen 

Maneesin pohjan rakentaminen on myös tarkkaa pohjatöiden osalta. Maneesin ratsastushiekka on hyvin samantapainen tai samalaatuinen hiekka kuin ratsastuskentälläkin.

Kysy meiltä lisää maneesin rakentamisesta, me osaamme auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeeseen tarvittavat tuotteet.

Katso aiheeseen liittyvät artikkelit

Ratsastuskentän rakentaminen

Ykkösmyynnin ammattitaitoinen tiimi osaa etsiä sinulle sopivan ratkaisun ratsastuskentän perustuksiin sekä pintahiekan valintaan, varaa oma konsultaatioaikasi meiltä! 

Lue lisää

Hiekkarannan teko ja rannan kunnostus

Ykkösmyynnistä löydät uimarannalle erilaiset luonnonhiekat kuten, leikkihiekan 0–4 mm tai luonnonhiekan 0–8 mm. Ykkösmyynnistä saat myös suodatinkankaat rantahiekan alle, sekä luonnonkivet rantojen pengerryksiin. 

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!


Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy