Multatuotteet

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Multatuotteet

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Multatuotteet Ykkösmyynnistä moneen tarpeeseen – valitse käyttökohteen mukaan!

Ykkösmyynnin säkittämät multatuotteet ovat kotimaisia multatuotteita. Kaikki multatuotteemme ovat suunniteltu ulkokäyttöön; viherpihojen ja puutarhojen käyttöön. Monipuoliset multalaadut takaavat hyvän kasvualustan nurmikolle, perennoille, ruusuille, pihan koriste- ja hyötypuille,  kasvimaalle, kasvihuoneisiin ja yrttialtaisiin.

Pakkaamme suursäkkiin multatuotteita 800 l, multasäkin paino on noin 800 kg.

Täytemaamoreeni ja täytemaa multapitoinen tuotteiden pakkauskoko on 700 l. Näiden säkkien paino lähentelee jo 1000 kiloa.

Multatuotteet ovat

  • Yleismulta
  • Havupuumulta
  • Istutusmulta Plus
  • Luomu Puutarhamulta
  • Täytemaamulta
  • Täytemaamoreeni
  • Pihamulta

Mitä multa on ?

Multa on humusperäistä, orgaanista eli eloperäistä ainetta. Mullassa on myös epäorgaanisia aineksia, kuten kivennäisaineita. Tällaisiksi luetaan mm. savi. Orgaanisia materiaaleja ovat turve ja lehmän- tai hevosenlantakompostit. Laadukas multatuote saadaan, kun sekoitetaan oikeassa, halutussa suhteessa hiekkaa, savea ja turvetta. Multaan lisätään usein kalkkia, lannoitteita ja muita aineita.

Multatuotteet- laatu

Multaa on monenlaista ja jokaisella meillä on mielipide siitä, mikä on hyvää multaa. Laadukkaat multatuotteet tehdään vain parhaista raaka-aineista, eikä niihin käytetä ns. peltomultaa. Peltomulta sisältää jäämiä lannoitteista, tuholaismyrkyistä ja se sisältää rikkakasvien siemeniä ja itiöitä. Tämän tyyppinen multa soveltuu hyvin metsämaiseman tai pelloreunan maisemointiin ja niittymullaksi, sillä peltomulta kasvattaa hyvin niittyvihreää!

Meidän mielestämme hyvän mullan ominaisuuksiin kuuluvat hyvä raaka-aineet, laadukas lannoite ja se, että se sisältää riittävästi myös hiekkaa ja savea. Riittävä määrä savea on välttämätöntä pidättämään kosteutta. Jos multa on liian tiivistä, siinä eivät kasvit viihdy ja päinvastoin, liian humuspitoinen multa läpäisee veden nopeasti ja haihduttaa liian nopeasti kosteutta pois.

Hyvä multa sisältää siis oikeassa suhteessa savea, hiekkaa ja turvetta. Ulkomultatuotteissa on usein seassa jonkin verran pientä seulanpääkiveä, jotta multa pysyisi kuohkeana ja ilmavana, eli pieni kivi on tärkeässä roolissa multatuotteissa. Multatuotteisiin lisätään kivennäisaineita, kalkkia ja ravinteita aina juuri sopivasti kuhunkin multalaatuun optimoidusti.

Laadukkaan ulkomullan ominaispaino on noin 1:1 eli 1 kuutio multaa painaa 1000 kg.

Näytetään kaikki 8 tulosta

Luomupuutarhamulta

Luomupuutarhamulta soveltuu täydellisesti kasvimaalle tai yrttilaatikoihin, kun haluat luonnollisen lannoitteen. Lannoitteena on käytetty hevosen ja lehmän lantakompostia.

Muheva ja ravinteikas luomupuutarhamulta luo hyvän kasvualustan nurmikolle ja kaikille kasveille.

Luomupuutarhamulta soveltuu kaikille puutarhan kasveille, kuten istutuksiin, kukkapenkkeihin, kasvimaalle ja nurmikolle.

Yleismulta

Yleismulta on kaikkien peruskasvien kaveri. Yleismulta sopii perennoille, nurmikkomullaksi sekä koriste- ja hyötypuiden istututtamiseen.

Yleismulta on kalkittu ja lannoitettu, hetivalmis kasvualusta.

Havupuumulta

Happaman maan (pH noin 5) kasvit, eli vähäkalkkisessa maassa viihtyvät kasvit kaipaavat omaa multaa, rodomultaa eli havupuumultaa. Happaman maan kasveja ovat muun muassa alppiruusut, atsaleat, hortensiat, pensasmustikat, jaloangervot ja havukasvit.

Istutusmulta Plussa

Istutusmulta Plusssa on tarkoitettu vaateliaille kasveille, kuten ruusut tai muut herkät kasvit, jotka eivät pidä voimakkaasta lannoitteesta.

Täytemaamoreeni

Täytemaamoreeni on hiekan, mullan ja moreenin sekoitus. Se on karkeaa maa-ainesta, joka routii. Sen käyttökohteita ovat mm. nurmikon ja kuntan alustustuote.

Pihamulta 

Pihamulta on edullinen multatuote pihapiirin laajoihin täyttöihin ja perustuksiin. Rakenna kukkuloita tasamaalle tai tee niittyviheriöitä tästä multatuotteesta.

Täytemaamulta

Multapitoinen täytemaa on hiekan, mullan, turpeen ja moreenin sekoitus, eli se on multapitoista maa-ainesta, joka routii. Käyttökohteita ovat isohkot täytöt pihalla, pihan muotoilut ja maisemointi.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy