Kuivabetonit ja sementtilaastit

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kuivabetonit ja sementtilaastit

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Kuivabetonit ja sementtilaastit ympäristörakentamiseen!

Kuivabetonit ja sementtilaastit ovat tarkoitettu monenlaiseen ympäristö- ja viherrakentamiseen. Kuivabetonia käytetään esimerkiksi erilaisissa valuissa, kuten lattioiden tai anturien valamiseen. Esimerkiksi terassin pohjarakennuksessa kuivabetonia voidaan käyttää laattojen valamiseen. Kuivabetoni sekoitetaan yleisesti veteen, jolloin siitä saadaan juoksevaa. Paras tapa sekoituksessa on käyttää betonimyllyä, mutta isokokoinen sanko ajaa myös saman asian.

Kuivabetonin käyttö kivipengerryksissä

Kivipengerrysten rakentaminen on noussut suosioon etenkin rinnetonteilla sekä tonteilla, joissa tasoerot ovat suuret. Kuivabetonilla voidaan sitoa kaltevissa ja jyrkissä rinteissä luonnonkiviä hyvin paikoilleen kuivabetonista tehdyn maakostean betonin avulla.

Kivipengerrysladonnan voi tehdä täysin ilman kuivabetonia. Joskus luonnonkivien ladonta maakostean betonin avulla on suositeltavaa. Maakostea betoni tarkoittaa seosta, jossa käytetään sementtijauhetta, kivituhkaa ja vettä oikeassa suhteessa.

Kivipengerryksen rakentaminen

Kivipengerryksen rakentaminen lähtee kivituhkan levittämisestä, joka levitetään tasaisesti haluttuun alueeseen. Tämän jälkeen luonnonkiviä ladotaan kivituhkan päälle alhaalta ylöspäin. Tässä voidaan käyttää apuna esimerkiksi lautaa tai reunakiviä, joilla rajataan kivipengerryksen alareuna.

Kun luonnonkivet on levitetty tasaisesti halutulle alueelle, valmistetaan tarvittaessa maakostea betoni.

Maakosteaa betonia levitetään tasaisesti luonnonkivien päälle ja se harjataan luonnonkivien väleihin. Se sitoo luonnonkivet tiiviisti yhteen ja estää niiden liikkumista esimerkiksi rankkasateiden aikaan.

Maakostean betonin sekoitussuhde on karkeasti 1/4 osa kuivabetonia ja 3/4 osaa kivituhkaa. Vettä kaadetaan joukkoon, niin että massasta pystyy muovailla käsin möykyn.

Kivipengerryksen ttarkemmasta rakentamisesta löydät ohjeistuksen Ykkösmyynnin oppaat ja ohjeet osiosta.

Käyttökohteita

  • Laattojen valut
  • Lattioiden valut
  • Kivipengerrysten tukemiseen
  • Betonirakenteiden korjaukseen

Betonijauhe

Kuivabetoni, eli betonijauhe on nimensä mukaisesti betonia ja sitä voidaan hyödyntää samoissa työtehtävissä, kuin betonia normaalisti. Suurin ero on tietenkin se, että kuivabetonisäkin levitys ja sekoittaminen on hieman helpompaa ja edullisempaa kuin betoniauton tilaaminen kotiin.

Kuivabetonin yleinen sekoitussuhde on noin kymmenesosa vettä. Tarkista tuotekohtaiset tuotetiedot varmistaaksesi tarkemman sekoitussuhteen.

Näytetään kaikki 2 tulosta

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy