Kuivabetonit ja sementtilaastit

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kuivabetonit ja sementtilaastit

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Kuivabetonit ja sementtilaastit ympäristörakentamiseen!

Kuivabetonit ja sementtilaastit ovat tarkoitettu monenlaiseen ympäristö – ja viherrakentamiseen. Kuivabetonia käytetään esimerkiksi erilaisissa valuissa, kuten lattioiden, tai paalujen valamiseen. Esimerkiksi terassin pohjarakennuksissa, sitä voidaan käyttää laattojen valamiseen. Kuivabetoni sekoitetaan yleisesti veteen, jolloin siitä saadaan juoksevaa. Paras tapa sekoituksessa on käyttää betonimyllyä, mutta isokokoinen sanko ajaa myös asian.

Kuivabetonin käyttö kivipengerryksissä

Kivipengerrysten rakentaminen on noussut suosioon etenkin rinnetonteilla, sekä tonteilla, joissa tasoerot ovat suuret. Tietenkin kauniista luonnonkivistä rakennettu kivipengerrystä on paljon mukavempi katsella, kuin savista rinnettä.

Kivipengerryksen rakentamisessa ei välttämättä tarvitse kuivabetonia käyttää, mutta sitä voidaan hyödyntää, etenkin jyrkemmissä kohteissa.

Kivipengerryksen rakentaminen lähtee kivituhkan levittämisestä, tasaisesti rinteeseen, jonne kivipengerrystä ollaan tekemässä. Tämän jälkeen luonnonkiviä lähdetään latomaan kivituhkan päälle alhaalta ylöspäin. Tässä voidaan käyttää apuna esimerkiksi lautaa, tai reunakiviä, joilla rajataan kivipengerryksen alareuna.

Kun luonnonkivet on levitetty tasaisesti halutulle alueelle, voidaan kivituhkaa, vettä, sekä kuivabetonia sekoittaa keskenään. Tästä syntyy seos, jota kutsutaan yleisesti “maakosteaksi”.

Maakosteaa levitetään tasaisesti luonnonkivien päälle ja se harjataan luonnonkivien väleihin. Se sitoo luonnonkivet tiiviisti yhteen ja estää niiden liikkumista esimerkiksi rankkasateille.

Maakostean sekoitussuhde on karkeasti 1/4 osa kuivabetonia ja 3/4 osaa kivituhkaa. Vettä kaadetaan joukkoon, niin että massasta pystyy muovailla käsin möykyn.

Kivipengerryksen rakentamisesta löydät ohjeistuksen Ykkösmyynnin oppaat ja ohjeet osiosta

Käyttökohteita

  • Laattojen valut
  • Lattioiden valut
  • Kivipengerrysten tukemiseen
  • Betonirakenteiden korjaukseen

Betonijauhe

Kuivabetoni, eli betonijauhe on nimensä mukaisesti betonia ja sitä voidaan hyödyntää samoissa työtehtävissä, kuin betonia tavallisestikkin. Suurin ero on tietenkin se, että kuivabetoni säkin levitys ja sekoittaminen on hieman helmpompaa ja edullisempaa, kuin betoniauton tilaaminen kotiin.

Yleinen sekoitussuhde on noin kymmenesosa vettä. Tarkista tuotekohtaiset tuotetiedot varmistaaksesi tarkemman sekoitussuhteen.

Näytetään kaikki 2 tulosta

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2023 Pohjolan Ykkösraivaus Oy