Saumaus - ja puhallushiekat

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Saumaus - ja puhallushiekat

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Saumaus – ja puhallushiekat

Saumaus – ja puhallushiekat Ykkösmyynnistä laattapihan rakentamiseen! Kivituhkien ohella, saat Ykkösmyynnistä myös saumaushiekat laattojen ja pihakivien saumaukseen. Kun laattojen rako on pieni ja tarvitset pienempää raekokoa, on saumaushiekka silloin parempi vaihtoehto, kuin kivituhka. Kivituhkan yleisin pienin koko on 0-3 mm, joka tarkoittaa, että kivituhka sisältää aina 0 mm hienosta aineksesta 3 mm kiveen asti. Saumaus – ja puhallushiekoissa on yläpään koko yleisesti pienempää ja hienompaa alle 1 mm kokoista ainesta.

Käyttökohteita

Saumaushiekkoja käytetään yleisesti laattojen ja pihakivien välissä saumausaineena, jotta kivien väliin ei jäisi rakoja, eivätkä rikkaruohot pääse kasvamaan niin helposti.

Saumaushiekkaa voidaan käyttää myös hiekkapuhallukseen.

Laattapihan rakentaminen

Ykkösmyynti tarjoaa laattapihan rakentamiseen kaiken tarvittavan. Saat meiltä pohjatöihin tarvittavat suodatinkankaat, kalliomurskeet, kivituhkat, sekä pihakivet, tai laatat. Laattojen saumaukseen löydät myös kivituhkan, tai saumaushiekan.

Laattapihan rakentaminen lähtee aina liikkeelle pohjien kartoituksesta. Mikäli maapohja on savinen, tai peltomaa, on se syytää kuoria ylös ja tehdä massan vaihto. Savisen maan tilalle laitetaan routimatonta maa-ainesta, eli kalliomursketta. Ennen kalliomurskeen asentamista pohjalle levitetään vielä suodatinkangas.

Kalliomurskeen päälle lisätään kivituhka, jonka päälle laatat asennetaan. Laattojen asennus kannattaa aloittaa aina kohteen reunasta.

Laatat voidaan asentaa kiinni toisiinsa, tai jättää halutessaan suurempi rako.

Laattojen päälle levitetään saumaushiekka, joka harjataan tasaisesti laattojen väliin. Saumaushiekkaa on saatavan myös mustana, joka sopii täydellisesti mustien pihalaattojen kanssa yhteen.

Laattapihan perustamisohjeet

Ykkösmyynnin oppaat ja ohjeet sivustolta, löydät ohjeistuksen laattapihan perustamiseen. Oppaat ja ohjeet sivuiltamme löytyy myös paljon muita ohjeita viher – ja piharakentamiseen, kuten nurmikon perustaminen, tuija-aidan istutus ja paljon muuta.

Asiakaspalvelumme neuvoo myös sinua kiperimmisäkin kysymyksissäsi. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla, soittamalla, tai whatsapilla.

Näytetään ainoa tulos

Fescostone saumaushiekan käyttöohje

 • Levitä saumaushiekka kivien saumaan harjaamalla tai lastalla levittämällä
 • Tiivistä pinta käyttämällä tärylätkää varmistaaksesi, että materiaali täyttää koko sauman. Varmista pihakivien valmistajalta kivien soveltuvuus koneelliseen tärytykseen. 
 • Saumojen pitää olla täynnä saumaushiekkaa että ominaisuudet säilyvät
 • Lisää hiekkaa vajonneisiin saumoihin ja harjaa pinta puhtaaksi varmistaaksesi ettei pinnalle jää ylimääräistä sideainesta
 • Lakaise 45 asteen kulmassa saadaksesi mahdollisimman tasaisen sauman täytön
 • Pese kivien pinta puhtaaksi painepesurilla. Varo liian kovaa vedenpainetta ja suihkuta vesi vinottain saumoihin nähden, ettei sauma-aine lähde peseytymään pois saumasta. 
 • Käytä hyvin vähän vettä, jotta sauma-aineen sideaine ei erottautuisi runkoaineesta. Käytä pienen vesimäärän lisäksi harjaa irroittaaksesi sideaineen kivien pinnalta.
 • Pese puhtaalla vedellä, älä käytä pesuaineita
 • Tee puhdistus huolellisesti, jäänteet voivat värjätä kivetystä harmahtavaksi
 • Tuote vaatii yli +10°C lämpötilan kovettuakseen pesun jälkeen
 • Suunnittele työvaiheet niin, että saumat ehtivät kuivua minimissään kaksi vuorokautta ennen kuin sadevesi pääsee rasittamaan saumaa
 • Mikäli näyttää siltä, että sideainetta on jäänyt kivien pintaan, suorita pesu uudelleen 2-3 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä pesusta
 • Tarkista vuoden välein, että saumaushiekkaa on riittävästi saumoissa, tällöin tuotteen ominaisuudet ehkäistä rikkakasvien kasvua säilyvät
 • Yleisesti huoltojakson väli on noin 2-3 vuotta, riippuen paikallisista olosuhteista

 


Vanhan piha- ja liuskekivetyksen saumauksen korjaus

Ennen FescoStone -saumaushiekan asennustaEnnen FescoStone -saumaushiekan asennusta
FescoStone -saumaushiekan asennuksen jälkeenFescoStone -saumaushiekan asennuksen jälkeen

 • Laatoituksen saumoissa kasvavien rikkaruohojen ja sammaleiden itiöiden kasvu on lopetettava kemiallisella käsittelyllä tai vastaavalla tavalla. Muutoin rikkaruohot saattavat kasvaa myös uudessa saumauksessa. 
 • Vanha saumaushiekka on poistettava koko laatan syvyydeltä
 • Tee uusi saumaus edellä kuvatun levitys- ja pesuohjeen mukaisesti
 • Tarkista vuoden välein että FescoStonea on riittävästi saumoissa, tällöin tuotteen ominaisuudet ehkäistä rikkakasvien kasvua säilyvät
 • Lisää FescoStonea tarvittaessa saumoihin, niin että saumat ovat täynnä 
 • Yleisesti huoltojakson väli on noin 2-3 vuotta, riippuen paikallisista olosuhteista

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy