Sepelit

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Sepelit

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Sepelit – kaikki yleisimmät raekoot!

Sepeli on kalliosta murskattua teräväreunaista, irtonaista ja liikkuvaa kiviainesta. Ykkösmyynnistä saat kaikki erikokoiset sepelijakeet!

Sepeliä käytetään monissa erilaisissa käyttökohteissa. Käyttökohteita ovat mm.

  • Salaojien vierustat
  • Sokkelien täyttöön ja ympärille
  • Kukkapenkkien aluskate
  • Kukkapenkkien istutuskate

Sepelit pihan pintamateriaalina

Pintamateriaalina käytettäessä suosittelemme ottamaan huomioon, että sepeli ei kovetu pihan pintaan, vaan ns. ”elää” eikä pysy paikallaan pihassa, jossa liikutaan paljon.

Sepeliä saadaan suomalaisesta kallioperästä. Kalliota louhitaan tunneleiden, luolien ja isojen tielinjojen alta ja kalliolouhosta hyödynnetään heti paikan päällä, kun siitä murskataan sopivaa jaetta käyttöön. Raakakiveä saadaan myös avolouhoksista ja kiviainesasemilta.

Sepeliä syntyy, kun raakalouhosta murskataan ja seulotaan halutun kokoisen, neliömallisen verkkoseulan läpi. Raakamateriaalista erotellaan pois hienojakoinen aines eli nollapöly ja jäljelle jää rakeinen kiviaines. Sepeli on teräväreunaista, irtonaista kiviraetta, jonka yleisimmät raekoot ovat 3-6 mm, 6-16 mm, 16-32 mm ja 32-64 mm.

Sepelin ominaisuuksia

Sepeli läpäisee hyvin vettä, koska se ei sisällä hienojakoista kiviainesta vaan kantavaa kiviraetta. Siksi sitä käytetään salaojituksissa ja paikoissa, joissa veden läpäisykyky on tärkeää.

Pihan pintamateriaalina sepeli elää ja liikkuu elämisen mukana. Se on  routimatonta ja teräväreunaista eikä se sovellu paikkoihin, missä kävellään paljain jaloin tai missä lemmikkieläimet liikkuvat. Sepeliä on meiltä saatavilla sekavärisenä, harmaana, mustavalkoisena ja erittäin mustana. Valikoimistamme löytyy myös valkoinen sepeli, joka on toiselta nimeltään graniittimurske 8-12 mm.

Sekaväriset sepelit

Sepeli 6-16 mm ja sepeli 16-32 mm sekaväri tuotteiden värisävyt muuttuvat kaiken aikaa riippuen kallioperästä ja louhinnan etenemisestä emmekä voi taata tietyn väristä sävyä. Sekavärisiä tuotteita kannattaa varata aina riittävästi samanvärisen ilmeen saamiseksi, mikäli tuote on pintamateriaalina.

Myös värillisissä sepelituotteissa saattaa olla pientä poikkeamaa riippuen aina kalliossa esille tulevista väriraidoista.

Kaikki kalliosepelijakeet soveltuvat salaojitukseen, sokkelin ympärille ja perustuksiin. Suosittelemme aina valitsemaan edullisemman sekavärisen tuotteen silloin, kun tuote asennetaan piiloon eikä näkyvälle paikalle.

Ykkösmyynnin kaikki sepelilajit ovat kalliosta peräisin olevaa kiviainesta. Kalliosepeli on routimatonta kiviainesta.

Näytetään kaikki 10 tulosta

Sepeli on teräväreunaista, irtonaista kiviraetta jota saadaan suomalaisesta kallioperästä. Kalliota louhitaan tunneleiden, luolien ja isojen tielinjojen alta. Kalliolouhosta hyödynnetään heti paikan päällä, kun siitä murskataan sopivaa jaetta käyttöön. Raakakiveä saadaan myös avolouhoksista ja kiviainesasemilta.

Sepeliä syntyy, kun raakalouhosta murskataan ja seulotaan halutun kokoisen, neliömallisen verkkoseulan läpi. Raakamateriaalista erotellaan pois hienojakoinen aines eli nollapöly ja jäljelle jää rakeinen kiviaines. Sepelien yleisimmät raekoot ovat 3-6 mm, 6-16 mm, 16-32 mm ja 32-64 mm.

Sepeli läpäisee irtonaisuuden johdosta hyvin vettä. Siksi sitä käytetään salaojituksissa ja paikoissa, joissa veden läpäisykyky on tärkeää. Pihan pintamateriaalina sepeli elää ja liikkuu elämisen mukana. Se on routimatonta ja teräväreunaista eikä sovellu paikkoihin, missä kävellään paljain jaloin tai missä lemmikkieläimet liikkuvat. Sepeleitä on saatavilla sekavärisenä, harmaana ja mustavalkoisena. Valikoimistamme löytyy myös valkoinen sepeli, joka on toiselta nimeltään graniittimurske 8-12 mm. Sekaväristen tuotteiden värisävyt saattavat poiketa erä erältä emmekä voi taata tietyn väristä sävyä. Tuotetta kannattaa varata aina riittävästi samanvärisen ilmeen saamiseksi. Myös värillisissä tuotteissa saattaa olla pientä poikkeamaa, riippuen aina kalliossa esille tulevista väriraidoista.

Kaikki sepelit soveltuvat salaojitukseen, sokkelin ympärille ja perustuksiin. Suosittelemme aina valitsemaan edullisemman sekavärisen tuotteen silloin kun tuote asennetaan piiloon eikä näkyvälle paikalle.

Sepeli 4-8 mm sekaväri

Sepeli 4-8 mm on tärkeä tuote talvella liukkauden torjuntaan. Tuotetta käytetään käsin ja koneellisesti levitettävissä laitteissa.

Sepeli 6-16 mm sekaväri

Todellinen perustuote salaojiin, kapillaarikatkoihin rakennusten alapohjiin ja perusmuurien vierustäyttöön. Yleisimmin käytetyt salaojasepelit ovat väriltään sekavärisiä ja värisävy voi myös vaihdella louhintapaikan perusteella. Sepeliä voi käyttää myös pihan pintaan tai vaikkapa kukkapenkkien istutuskatteeksi.

Sepeli 8-16 mm musta-valkoinen

Tällä tuotteella stailaat vaativammankin pihan ilmeen! Valkoinen kivi on kalkkikiveä ja musta eli tummanharmaa kiviaines on graniittia. Värillinen sepeli antaa viimeisen silauksen pihaan tai sokkelin ympärille.

Sepeli 8-16 mm läyliäistenharmaa

Tämä tuote kuuluu samaan tuoteperheeseen sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaan kanssa! Stailaa samalla sepelisävyllä pihaa eri reakoossa!

Sepeli 16-32 mm sekaväri

Karkeampi sepeli 16-32 mm sekaväri toimii myös kapillaarikatkona sokkelin ympärillä, salaojituksessa ja terassin alustustuotteena.

Sepeli 16-32 mm tummanharmaa

Aina tyylikäs musta puhuttelee sokkeleissa pintamateriaalina. Näyttämä kokonaisuus kivi- ja betonitalojen seurassa!

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy