Kivituhkat

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kivituhkat

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Kivituhka – kaikki yleisimmät raekoot – useita värejä!

Kivituhkat tuoteryhmästä löydät  sekaväristen tuotteiden lisäksi myös värilliset kivituhkat. Värilliset kivituhkat louhitaan tietyn alueen kalliosta ja kivituhkien värisävy usein ilmoitetaan louhintapaikkakunnan mukaan.

Kivituhkat tuoteryhmässä on useita, erivärisiä ja eri rakeisia kivituhkatuotteita pihallesi ja puutarhaan, valitse sopivin tuote käyttötarkoituksen mukaan.

Värillä on väliä! Tutustu tarkemmin värillisiin kivituhkiin tai valitse perinteinen sekavärinen kivituhka pihalle perusasennuksiin laattojen alle.

Kivituhkaksi kutsutaan kalliosta murskauksen avulla saatua sivutuotetta, hienojakoista kiviainesta, jonka yleisimmät raekoot ovat esimerkiksi

 • 0-3 mm
 • 0-6 mm
 • 0-8 mm

Kivituhka koostuu siis hienojakoisesta pölystä, jonka raekoko alkaa 0 mm:sta. Kivituhka sisältää myös pientä kiviraetta, yleisimmin raekoot ovat 3-8 mm väliltä. Raekoko määrittelee kivituhka hintaan.

Hienojakoisen “pölyn” johdosta kivituhka tiivistyy kovaksi ja kivirakeen johdosta pinta pysyy kantavana. Kun kivituhka on peräisin kallion murskauksesta, on tuloksena kalliokivituhkaa. Pääkaupunkiseudulla tuote on yleensä aina kalliokivituhkaa, kun taas vastaavasti pohjoisemmissa maakunnissa on myös tarjolla soraharjuista sekä kivikosta murskattua ja seulottua sorakivituhkaa. Näiden tuotteiden erona on se, että sorakivituhka sisältää jonkin verran hienojakoista hiesua.

Ykkösmyynnin sorajalosteet, kuten kivituhkat, sepelit ja kalliomurskeet, ovat kalliosta murskattuja tuotteita.

Kalliokivituhka on täysin routimatonta kiviainesta, sillä se ei sisällä mitään savipitoista materiaalia, kuten hiesua. Routimattoman kalliokivituhkan käyttökohteita ovat mm. laatoitustyöt.

Kivituhka on materiaali, johon asennetaan pihalaatat, tasataan pihan epätasaisuuksia ja annetaan tyylikäs loppusilaus pihan pintaan! Sitä käytetään laajasti laatoitustyössä sekä pihan pinnassa. Kivituhkalla voidaan täyttää sateisen jakson jälkeen pihaan syntyneitä vesilätäköitä.

Kivituhka toimii myös ns. suojatäyttömateriaalina. Hienojakoisella kivituhkalla suojataan sadevesiputkia ja – viemäreitä sekä kaapelijohtoja.

Kivituhka on hittituote mukulakivikäytävien rakentamisessa. Pihakäytävä syntyy, kun mukulakiviä asennetaan kivituhkapatjan tai maakostean betonin päälle. Luonnonkivien päälle lapioidaan ja harjataan myös maakosteaa betonia. Maakostea betoni on betonijauheen ja kivituhkan seosta oikeassa suhteessa. Pihapengerrykset ja muut luonnonkiviladonnat voidaan sitoa maahan maakostealla betonilla. Maakosteaa betonia käytetään usein noppakivien asennuksessa tai luonnonkivipoluissa sekä latta-asennuksissa, missä alusta on kovan rasituksen alla.

Näytetään kaikki 7 tulosta

Kivituhka on monikäyttöinen materiaali pihojen rakentamiseen

 • Tiivistetty kivituhkakerros soveltuu hyvin pihan tai kulkuteiden päällysteeksi
 • Lisäksi se sopii hyvin pihakivien ja pihalaattojen asennuspohjaksi
 • Kivituhka sopii luonnonkivien, kuten liuskekivien saumaamiseen
 • Se soveltuu pihapoluille
 • Sopii hyvin kohteisiin, missä halutaan tuoda esiin joku elementti, esimerkiksi kartanotyyppinen sisääntulo talon edessä

Kivituhkan sisältämä hienojakoinen ”pöly” laskeutuu alas maahan sateella tai veden kanssa asennettaessa, jonka jälkeen kivirae tulee näkyviin. Asennettu kivituhkakerros tiivistyy napakaksi eikä läpäise vettä kovin hyvin. Siksi kallistukset on otettava huomioon asennuksessa.

 • Sekavärisenä yleisimmät raekoot 0-3 mm ja 0-6 mm
 • Mäntsälänmustana, joka tarkoittaa tummanharmaata
 • Täysin mustana raekoko 0-6 mm
 • Tyylikäs vaaleanharmaa raekoossa 0-8 mm
 • Kotkanpunaisena, väri on kaunis luonnollisen punainen
 • Harmaa-valkoisena ja hopeanvärisenä. Asennuksen jälkeen sateella valkoinen kivirae tulee esiin.

Betonikivetys ja -laatoitus ladotaan 3-5 cm paksulle asennushiekan/ kivituhkan kerrokselle. Kivituhkan alle käytetään pihan käyttötarkoituksesta riippuen 30–70 cm kalliomursketta esim. 0-16 mm. Jos maapohja on hyvin savipitoista, täyttöön suositellaan karkeampaa mursketta esim. 0-32 mm.

Poista laatoitusalueelta maa-aines. Kaivuusyvyyden määrittää laatoitusalueen käyttötarkoitus, päällystetuotteen, asennushiekkakerroksen ja tarvittavan sorakerroksen yhteispaksuus. Täytä kaivettu alue kalliomurskeella, tiivistä ja tasoita se vettä apuna käyttäen. Murskekerroksen pinta tasataan noudattamaan lopullisen päällystepinnan muotoa.

Lisää asennushiekka/ kivituhka. Asennushiekkakerroksen tasoitus voidaan tehdä esim. oikolautaa apuna käyttäen.

Asennushiekkakerroksen tasauksessa kannattaa olla huolellinen valmiin pinnan tasaisuuden takia. Tasoitetulla asennushiekkakerroksella ei myöskään tule liikkua.

Varaa kivituhkaa myös laatoitusalueen reunoille tukemaan laatta-aluetta, jos laatoitusalue ei pääty seinään, aitaan tms.

Laatoituksen jälkeen saumat täytetään harjaamalla niihin kuivaa hiekkaa. Tämä sitoo laatat toisiinsa ja päällysteen yhtenäiseksi. Jos pihapäällysteellä liikennöidään ajoneuvoilla, tulee laatoitusalue saumata huolellisesti ja tiivistää hyvin esim. täryttimellä.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy