Polttopuut

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Pihatarvikkeet » Polttopuut

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Polttopuut

Polttopuut ovat supersuosittu tuoteryhmä verkkosivuillamme! Polttopuut ovat saatavilla Ykkösmyynnistä kahdessa tai kolmessa eri säkkikoossa- aina sesongista riippuen. Säkitämme polttopuita 1000 litran, 1400 litran ja 1500 litran suursäkkeihin.

Polttopuut ovat yleensä koivupuuta tai sekapuuta. Suosituin puulaji on koivu sen lämpöarvon johdosta. Kaikki suomalaiset puulajit soveltuvat poltettavaksi. Kaikkia puulajeja kannattaa suosia poltettavaksi, sillä metsänhoidon yhteydessä kaikkia lajeja otetaan talteen.

Koivu

Koivu on polttopuuna suosittu. Koivu on painavin puulajeista, eli se on tiheytensä johdosta lämpöarvoltaan tilavuutta kohti suurin. Kuiva koivu tuottaa noin 1700 kilowattia lämpöarvoa yhtä pinokuutiometriä kohden. Koivuklapeista saadaan myös sytytykseen hyvää tuohta, tuohen avulla puiden sytyttäminen helpottuu ekologisesti ilman erilisiä sytytysaineita tai -paloja.

Sekapuu

Metsästä saadaan monenlaista sekapuuta, kuten haapaa, mäntyä, leppää, ja kuusta koivun lisäksi. Ykkösmyynnin itse hakkaamissa ja säkittämissä suursäkeissä on koivua, mäntyä, haapaa, leppää ja kuusipuuta.

Polttopuut kosteuspitoisuus

Polttopuiden laadun sijasta kannattaa kääntää katseet polttopuun kosteuspitoisuuteen. Märkien polttopuiden polttaminen synnyttää myrkyllisiä ja karsinogeenisia savukaasuja palaessaan. Märkien puiden myrkylliset savukaasut voivat jopa tarttua savupiipun reunoihin ja takan sisäreunoille. Savupiipuun kertynyt noki voi aiheuttaa hormiin tulipalon.

Tuoreen puun kosteusprosentti on noin 50-55 prosentin tasolla. Polttopuut kuivuvat kuivassa paikassa, jossa ilma kiertää tehokkaasti. Eri puulajit kuivuvat eri tahtiin, isot koivuklapit saattavat kuivua jopa yli vuoden, kun taas pienet mäntyklapit kuivuvat jopa kuukausissa.

Polttopuiden kosteusprosentti on hyvä olla alle 16–18 %.

Polttopuiden kosteuden voi kokeilla itse lyömällä kahta klapia yhteen. Mikäli klapeista lähtee terävä ja kirkas ääni, klapit ovat kuivia. Jos klapeista pääsee kumea ääni, ne ovat vielä kosteita, eikä kosteita klapeja kannatta laittaa polttoon.

Liian kostea puuklapi suhisee ja sihisee tulipesässä. Kuiva puu taas ritisee, eikä puista lähde suhisevaa ääntä.

Märkiä tai liian kosteita puita poltettaessa syntyy myrkyllisiä pienhiukkasia, PAH-yhdisteitä, jotka ovat terveydellinen riski. Myös tulijan kunto heikkenee, polta siis kuivaa puuta ja sytytä tulipesä oikein.

Tulipesän sytyttäminen

Nosta sisään lämpimään polttouut pari päivää ennen kuivamaan. Tulisijan tuhka-astia kannattaa tyhjentää riittävän usein. Liian täynnä oleva tuhka-astia haittaa ilman kiertämistä ja vaikeuttaa sytyttämistä. Lado polttopuut ilmavasti vaakatasoon, niin, että tuohipuoli on alaspäin. Polttopuita lisätään tulipesään noin 2/3 tilavuudesta ja 1/3 jätetään vapaaksi. Käytä sytyttämiseen pieniä puita ja tuohea. Sytytä tuli päältä.

Lisää toiselle kierrokselle jo hyvin palaneeseen pesälliseen isompaa puuta. Lisää puut aina ennen hiilosvaihetta.

Kun puun poltto lopetetaan, varmistu, että kaikki puu on varmasti palanut ja hiillos on sammunut.

Näytetään ainoa tulos

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy