Pihapolku nurmikolle 

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Tutustu laajaan Ykkösmyynnin tuotevalikoimaan
pihapolun perustamiseen!

Nurmikolle tai takapihalle tehtävä pihapolku tai laattapolku on syytä pohjustaa huolella. Perusteellisella pohjustuksella ehkäistään pihapolun routiminen ja pahimmassa tapauksissa laattojen siirtyminen pois paikoitaan.  Pihapolun pohjustustyöhön kuuluvat samat säännöt ja niksit kuin laattapihan asennukseen. 

 1. 1

  Pihapolun muoto 

  Laattapolku voidaan tehdä tiiviiksi latoen betonilaattoja tiiviisti yhteen tai rakentaen liuskekivipolku isoista kivistä selkeästi erilleen asennettuna, jolloin leveät saumat kivituhkasta tai nurmikosta tulevat näkyviin ja oikeuksiinsa.

  Polku nurmikolle voidaan tehdä käyttäen esimerkiksi liuskekiviä, betoninoppaa, pientä tai isoa betonilaattaa tai luonnonkiviä.

 2. 2

  Pihapolku syntyy näin:

  • Kaiva routivaa maata pois noin 20–40 cm:n syvyydeltä, huomioiden mitä maa-ainesta alla on. Tee täyttö kalliomurskeella 0–16 mm tai 0–32 mm
  • Tiivistä täyttömateriaali täryttimellä
  • Asenna kivituhkaa noin 5–10 cm:n paksuudelta. Hiero isot pihapolun laatat paikoilleen irtonaiseen kivituhkaan. Voit naputella laattoja kevyesti kumivasaralla oikeaan linjaan vatupassia käyttäen.
  • Tarvittaessa kastele laatat tai anna niiden puhdistua ajan kuluessa
kysymysmerkki ikoni

Tiesitkö, että meillä on saatavilla myös luomutuotteita?
Tutustu luomuvalikoimaan >

luomutuote kuvake

Tarvitsetko isomman tuotemäärän?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle »

Katso tuotteemme pihapolun tekemistä varten:

Katso aiheeseen liittyvät artikkelit

Terassin pohjatyöt

Terassin rakentamisen tärkeimpiä asioita ovat mm. minkälainen maapohja kyseisellä paikalla on ja rakennetaanko terassi talon seinustaan kiinni.

Lue lisää

Soratien kunnostus

Sora- ja pihateiden kunnostus kannattaa aina. Hyvin huollettu ja pohjustettu pihatie pysyy kantavana, kuivana ja tasaisena.

Lue lisää

Pihapolku nurmikolle 

Nurmikolle tai takapihalle tehtävä pihapolku on syytä pohjustaa huolella. Perusteellisella pohjustuksella ehkäistään pihapolun routiminen ja pahimmassa tapauksissa laattojen siirtyminen pois paikoitaan.

Lue lisää

Paljun perustukset 

Paljun alustan rakentamisessa pätevät samat lainalaisuudet kuin muidenkin kevyiden piharakennuksien kohdalla. Tosi vettä täynnä oleva palju ei ole kevyt, mutta kokoluokaltaan se on pieni! Paljun paikaksi valitaan tasainen, kova maapohja. Suoraan nurmikolle paljun perustaminen ei ole järkevää, sillä pehmeä maa-aines ei sovellu alustaksi painumisen takia. 

Lue lisää

Leikkipaikan ja hiekkalaatikon perustaminen

Leikkihiekkaa voidaan asentaa kotipihassa myös laatikon ulkopuolelle, jolloin leikit voivat jatkua myös isommalla alueella isoilla kaivureilla! 

Lue lisää

Kevyiden piharakennuksien perustukset

Ykkösmyynnistä murskeet ja sorajalosteet piharakennusten perustukseen ympäri Suomen! Katso ohjeet piharakennusten perustukseen alta!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!


Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy