Kalliomurskeet

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kalliomurskeet

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Kalliomurskeet – pihan perustuksiin kaikki kalliomurskeiden koot!

Kalliomurske on kalliosta louhittua kiviainesta. Kalliomurskeet syntyvät, kun raakakivi murskataan, jauhetaan ja seulotaan haluttuun raekokoon.

Kalliomurskeet ovat yksi yleisimmistä perusmateriaaleista rakennusteollisuudessa ja piharakentamisessa. Kalliomurske on syrjäyttänyt aikoinaan soraharjuista saatavan soramurskeen. Tätä tuotetta on saatavilla edelleenkin muualla kuin Uudellamaalla, sillä tällä seudulla soraharjut ovat vähentyneet ja nykyisin suojeltuja.

Kalliomurskeet

Kalliomursketta saadaan osittain sivutuotteena kaivos- tai rakennusteollisuudesta. Tunneleiden ja luolien louhinnasta sekä tien rakentamisessa saadaan raaka-ainetta, jota voidaan hyödyntää heti paikalla päällä kantavissa rakenteissa, erilaisissa täytöissä ja teiden pohjissa. Kalliomursketta valmistetaan myös varta vasten avolouhinta-alueilla. Raakalouhos murskataan, jauhetaan ja seulontaan sopiviin jakeisiin. Seulonnassa kaikenkokoisia rakeita sisältävä kalliomurske seulotaan seulalla, jonka neliömäisten seulaverkkoaukkojen sivun mitta on esimerkiksi 16 mm, tällöin raekoon ylämitaksi tulee 16 mm. Tämän kokoisen seulaverkon kokoa voidaan kutsua myös kalliomurskeen maksimiraekooksi. Kaikki tätä pienemmät rakeet kulkevat seulan läpi. Raekoossa on pientä poikkeamaa on havaittavissa, sillä kivirakeet voivat seuloutua verkon läpi myös pystyasennossa, jolloin myös jonkinasteinen prosentuaalinen osuus isompaa kiviraetta pääsee läpi seulaverkon.

Kalliomurskeet-yleisimmät raekoot

Yleisimpiä raekokoja kalliomurskeesta kotitalouskäytössä ovat 0-11mm, 0-16mm sekä 0-32 mm. Rakennusteollisuudessa käytetään kantavuutta tuomaan karkeampia raekokoja, kuten kalliomurske 0-55 mm, kalliomurske 0-90 mm sekä kalliomurske 0-150 mm. Kalliosta louhinnan tuloskena muita tärkeitä rakentamiseen saatavia tuotteita ovat kivituhkat ja sepelit.

Ykkösmyynnin valikoimista löydät allamainutut tuotteet

 • Kalliomurske 0-11 mm vaaleanharmaa
 • Kalliomurske 0-16 mm sekaväri
 • Kalliomurske 0-16 mm kotkanpunainen
 • Kalliomurske 0-32 mm sekaväri

Saat myös meiltä karkeampia laatuja tilauksesta

 • Kalliomurske 0-55 mm
 • Kalliomurske 0-90 mm
 • Kalliomurske 0-150 mm

Kalliomurskeen asennuksessa käytetään aina eri vahvuisia suodatinkankaita. Kankaan käyttöluokka valitaan sen mukaan, onko kankaalla eroteltava maa-aines kovin savista tai kuinka raskaalla kalustolla alueella liikutaan. Klikkaa suodatinkankaiden maailmaan.

Näytetään kaikki 4 tulosta

Kalliomurske sisältää kantavan kivirakeen lisäksi hienojakoista, nollapölyä. Hienojakoinen kiviaines sitoutuu kiviaineksen kanssa tiiviiksi alustaksi tärytyslaitteen avulla. Kalliomurske on routimatonta kiviainesta. Sitä käytetään laajasti erilaisissa täytöissä rakennusten ja teiden alla. Se läpäisee vettä jonkin verran, mutta ei niin hyvin kuin irtorakeinen sepeli.

Valikoimissamme olevat kalliomurskeet ovat sekavärisiä, vaaleita tai punertavansävyisiä ja niiden värisävyt voivat vaihdella louhitun kallion mukaan, kun kyseessä on luonnontuote. Sekaväristen kalliomurskeiden osalta emme voi taata tietyn väristä tuotetta. Pyydämme huomioimaan, että tuotetta varataan aina riittävästi kohteeseen värisävyjen vaihtelusta johtuvista syistä.

Kalliomurske 0-11 mm vaaleanharmaa

Tämä raekoko sopii hyvin pihan kevyeen perustamiseen, terassin alustaksi, mutta myös pihan ja pihateiden pintaan. Tämä tuote soveltunee esimerkiksi koiratarhojen pintaan tai lemmikkien piha-alueelle.

Kalliomurske 0-16 mm sekaväri

Tuote on sekavärinen ja se soveltuu monenlaisiin pihaprojekteihin. Pohjusta kalliomurske 0-16 mm sekavärisellä tuotteella laattapihan täyttö tai asenna murskepatja pihatielle kevyempään kantavaan kerrokseen.

Kalliomurske 0-16 mm kotkanpunainen

Tämä kalliomurske soveltuu kaikkeen rakentamiseen kuten sekavärinen kalliomurske. Kaunis sekavärinen värisävy pääsee oikeuksiinsa luonnollisen pihan tai pihateiden pintamateriaalina. Tuote on tyylikäs myös isojen laattojen (halkaisija 60-100 cm) reiluissa saumauksissa ja ympärillä.

Kalliomurske 0-32 mm sekaväri

Karkeamman kalliomurskeen käyttö on paikallaan täytöissä, kun pohjamaa on kovin savista tai pehmeää. Karkeammalla kalliomurskeella pohjustat myös kevyitä pihateitä tai jopa pihatien pintamateriaalina esimerkiksi mökkitiellä.

Toimitamme asiakkaillemme tilauksesta myös karkeampia kalliomurskelaatuja, kuten

 • Kalliomurske 0-55 mm
 • Kalliomurske 0-90 mm
 • Kalliomurske 0-150 mm
 • Tilauksesta on myös saatavissa kalliomurske 0-16 mm pukkilanmusta, joka on tyylikäs musta tuote pihaan ja pihatielle, kysy lisää meiltä!

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy