Soratien kunnostus

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Sorastus on osa soratien kunnossapitoa!

Mökki- ja pihatien sorastuksen hintaan vaikuttavat pihatien soran määrä ja koneellisen asennuksen käyttö. Pyydä meiltä tarvittaessa asiantuntija tapaamiseen, laskemme yhdessä oikean tuotteen ja määrän kohteeseen.

 1. 1

  Soratien kunnossapito

  Sora- ja pihatien kunnostus kannattaa aina. Hyvin huollettu ja pohjustettu pihatie pysyy kantavana, kuivana ja tasaisena.

  Pihatien kuntoon vaikuttavat

  • pohjustustöiden riittävyys
  • pihatien perustuksena käytetty materiaali
  • pihatien käyttö, ajetaanko pihatiellä raskaalla kalustolla, henkilöautolla tai pyörällä ja kävellen
  • oikein toteutettu kaato valumavesille

  Sorapintainen mökki- tai kotipihatie painuu ajan kanssa ja tielle muodostuu kuoppia ja sadevesilätäköitä roudan tehdessä tuhoa, huonon maapohjan vuoksi tai kovasta käytöstä johtuvista syistä. Mökkitien sorastus on tarpeen tehdä muutaman vuoden välein, ajomäärien mukaan, jos mökkitien varressa on useita mökkejä. Soratien pintaa voidaan huoltaa lisäämällä pintakerrokseksi pienirakeista kalliomursketta, kuten kalliomurske 0–11 mm tai kalliomurske 0–16 mm. Myös kivituhkalla on paikkansa pihatien pintamateriaalina. Sekä kalliomurske että kivituhka tiivistyvät ja kovettuvat tien pintaan ajan saatossa.

 2. 2

  Ajo- tai soratielle asennetaan

  • kalliomurskekerros on noin 15–25 cm. Kalliomurske toimii ajotiellä kantavana materiaalina. Jos tiellä liikutaan raskaalla kalustolla, kalliomurskekerroksen paksuus tulee olla noin 20–40 cm. Liian karkea raekoko on vaikeaa asentaa käsin tai kun soratiellä on pituutta, materiaali asennetaan koneellisesti lanaamalla
  • pintakerros voidaan halutessa tyylitellä kivituhkalla. Pihateiden kivituhkan raekoko on yleensä kivituhka 0–6 mm tai kivituhka 0–8 mm. Myös värillisillä kivituhkatuotteilla voi stailata pihan ilmettä
 3. 3

  Pihatien perustaminen

  Pihatien rakentamisessa otetaan huomioon, kuinka raskaalla kalustolla pihatiellä liikutaan. On hyvä pohtia myös etukäteen, aiotaanko pihatie pinnoittaa myöhemmin esimerkiksi asfaltilla. Tällöin tulee huomioida, että maapohja on riittävän kantavaa ja routimatonta materiaalia, kuten kalliomursketta.

  • Poista pihatiealueelta riittävän paksulti routivaa, pehmeää maa-ainesta. Jos maapohja on savinen, tulee maamassoja poistaa riittävästi.
  • Rakenna vahva, routimaton pohja järeästä kalliomurskeesta, kuten kalliomurske 0–100 mm, kalliomurske 0–55 mm tai kevyempää liikennöintiä varten kalliomurske 0–32 mm.
  • Asenna tarvittaessa routaeristyslevyt ja suodatinkangas pohjalle. Suodatinkankaan käyttöluokka valitaan käyttöasteen mukaan, katso lisää suodatinkankaat
  • Lisää riittävä määrä karkeaa kalliomursketta.
  • Tärytä kalliomurske tasaiseksi ja tiiviiksi alustaksi täryttimen avulla useampaan kertaan

  Mikäli pihatien pintaan halutaan kevyempi pinta, asenna pintakerrokseksi kaunis, sirorakeinen kivituhka 0–6 mm tai kivituhka 0–8 mm. Myös kauniilla värillisellä kivituhkalla saadaan aikaan kaunis, ympäristöön harmonisesti sopiva ilme

 4. 4

  Suuntaa antavia määriä kalliomurskeen asennukseen

  • kantava kerros 40–50 cm routimaton kalliomurske 0–32 mm tai 0–55 mm kevyelle liikenteelle. Mikäli käytetään kantavana kerroksena kalliomurske 0-55 mm, voidaan pintakerrokseksi asentaa kevyempää, helpommin levitettävää kalliomursketta 0-32 mm tai 0-16 mm
  • kantava kerros 60–90 cm routimaton kalliomurske 0–55 mm ja 0–100 mm raskaan kaluston alueelle. Ylempiin kerroksiin asennetaan pienirakeisempaa kalliomursketta, kuten kalliomurske 0-32 mm tai kalliomurske 0-16 mm
kysymysmerkki ikoni

Tiesitkö, että meillä on saatavilla myös luomutuotteita?
Tutustu luomuvalikoimaan >

luomutuote kuvake

Tarvitsetko isomman tuotemäärän?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle »

Tee soratien kunnostus näillä tuotteilla:

Katso aiheeseen liittyvät artikkelit

Terassin pohjatyöt

Terassin rakentamisen tärkeimpiä asioita ovat mm. minkälainen maapohja kyseisellä paikalla on ja rakennetaanko terassi talon seinustaan kiinni.

Lue lisää

Soratien kunnostus

Sora- ja pihateiden kunnostus kannattaa aina. Hyvin huollettu ja pohjustettu pihatie pysyy kantavana, kuivana ja tasaisena.

Lue lisää

Pihapolku nurmikolle 

Nurmikolle tai takapihalle tehtävä pihapolku on syytä pohjustaa huolella. Perusteellisella pohjustuksella ehkäistään pihapolun routiminen ja pahimmassa tapauksissa laattojen siirtyminen pois paikoitaan.

Lue lisää

Paljun perustukset 

Paljun alustan rakentamisessa pätevät samat lainalaisuudet kuin muidenkin kevyiden piharakennuksien kohdalla. Tosi vettä täynnä oleva palju ei ole kevyt, mutta kokoluokaltaan se on pieni! Paljun paikaksi valitaan tasainen, kova maapohja. Suoraan nurmikolle paljun perustaminen ei ole järkevää, sillä pehmeä maa-aines ei sovellu alustaksi painumisen takia. 

Lue lisää

Leikkipaikan ja hiekkalaatikon perustaminen

Leikkihiekkaa voidaan asentaa kotipihassa myös laatikon ulkopuolelle, jolloin leikit voivat jatkua myös isommalla alueella isoilla kaivureilla! 

Lue lisää

Kevyiden piharakennuksien perustukset

Ykkösmyynnistä murskeet ja sorajalosteet piharakennusten perustukseen ympäri Suomen! Katso ohjeet piharakennusten perustukseen alta!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!


Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy