Sepeli - kaikki yleisimmät raekoot

Sepeli on kalliosta murskattua teräväreunaista kiviainesta. Se seulotaan erilleen muusta kiviaineksesta ja se ei sisällä lainkaan hienoa ainesta, ns. pölyä. Sepelin yleisimmät raekoot ovat salaojasepelit, kuten 6-16mm ja 16-32mm. Hiekotussepelin raekoko on 3-6mm. Lisäksi ratasepeli on isokokoisempi eli 32-64mm ja se soveltuu esim. sokkelien ympärille. Sepeleillä on monia eri käyttömahdollisuuksia aina salaojien vierustoista kukkapenkkien istutuskatteeksi. Pintamateriaalina käytettäessä suosittelemme ottamaan huomioon, että sepeli ei kovetu pihan pintaan, vaan ns. ”elää” eikä pysy paikallaan pihassa, jossa liikutaan paljon.


 TOIMITUSTARJOUS

Sepeli 6-16 mm sekaväri

Hinnat alkaen 32.00 €
Tutustu

Sepeli 8-16 mm musta-valkoinen

Hinnat alkaen 55.00 €
Tutustu

Sepeli 16-32 mm sekaväri

Hinnat alkaen 30.00 €
Tutustu

Sepeli 16-32 mm tumman harmaa

Hinnat alkaen 55.00 €
Tutustu

Monikäyttöinen sepeli - eri värejä ja kokoja

Salaojasepelit 6-16mm sekä 16-32mm soveltuvat hyvin esimerkiksi salaojiin, kapillaarikatkoihin rakennusten alapohjiin ja perusmuurien vierustäyttöön. Yleisimmin käytetyt salaojasepelit ovat väriltään sekavärisiä ja värisävy voi myös vaihdella louhintapaikan perusteella. Sepeliä voi käyttää myös pihan pintaan tai vaikkapa kukkapenkkien istutuskatteeksi. Värillinen sepeli antaa viimeisen silauksen pihaan tai sokkelin ympärille. Sepeleitä löytyy sekavärin lisäksi myös harmaana useassa eri koossa: 3-8mm, 8-16mm ovat värisävyltään läyliäistenharmaita ja 16-32mm on sävyltään tumman harmaa. Ratasepeli 32-64mm on sävyltään kytäjänmusta. Lisäksi valikoimastamme on mahdollista tilata myös musta-valkoista sepeliä koossa 8-16mm. Musta-valkoinen sepeli on tyylikäs ja sillä saa luotua pihaan tai sokkelin ympärille ainutlaatuisen ilmeen. Sepelillä voi päällystää pihan tai autokatoksen pinnan, se pitää pihan siistinä sateella eikä kantaudu sisään kenkien mukana tai eläinten tassuissa. Teräväreunaisuutensa vuoksi sepeliä ei suositella laitettavan pihapoluille, joilla on tarkoitus kävellä paljasjaloin.

Sepeliä käytetään usein terassin alustana, sillä se läpäisee hyvin vettä ja toimii kapillaarikatkona estäen kosteuden nousemisen ylös rakenteisiin. Koostumuksensa johdosta sepeli ei roudi, joten tämä ehkäisee routavaurioiden syntymistä.

Tarvittavan sepelimäärän laskeminen

Voit laskea tarvitsemasi määrän mittaamalla alueesi pinta-alan ja syvyyden. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: alueen koko on 2m x 2m = 4m2. Syvyydeltä sepeliä tarvitaan (esimerkiksi) n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m3.

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää sepelin käytöstä tai tarvittavasta määrästä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään kysymyksissä!

Tavoitat meidät puhelimitse p. 010 327 2220, sähköpostilla asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi tai yhteydenottolomakkeella »

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä