Luonnonhiekka 0-8 mm
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Luonnonhiekat » Luonnonhiekka 0-8 mm

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Luonnonhiekka 0-8 mm

Tuotekoodi: 6430068190056

Luonnollinen luonnonhiekka 0-8 mm maalaismaiseman pihapiiriin!

 • Nurmikon ilmaukseen
 • Vanhojen rakennuksien pihapiiriin
 • Rantahiekaksi

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1 – 5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Valitse lisäpalvelut

Luonnonhiekka-0-8-mm
+
+
Yhteensä: 108,00 

Luonnonhiekka 0-8 mm

Luonnonhiekka 0-8 mm on soraharjusta peräisin olevaa rakeista luonnonhiekkaa. Luonnonhiekka on haluttua maanparannusainetta, sillä sen hiushuokoisuus on pieni ja se läpäisee hyvin vettä. Luonnonhiekalla voi ilmata sammaloitunutta nurmikkoa ja se on sopiva tuote kasvimaan kuohkeuttamiseen.

Luonnonsoraharjut

Kaikki luonnonhiekat ja luonnonsorat ovat peräisin luonnon muovaamista soraharjuista. Suomen tunnusomaiset soraharjut ovat syntyneet jääkauden jälkeen, ja tunnetuin tällainen harju Suomessa on Salpausselän harju. Luonnonsoraa on käytetty kautta aikojen tien rakentamisessa sekä pohjustus- että pintamateriaalina. Rakennusteollisuus on käyttänyt sitä betonin raaka-aineena. Luonnonhiekka on betonin tärkeä raaka-aine, sillä se sisältää luonnonhiekkaa noin 30-40 %.

Luonnonhiekka 0-8 mm käyttö

Luonnonhiekka 0-8 mm käytetään puutarhassa ja pihoissa maan pohjustukseen. Esimerkiksi nurmikon perustaminen savimaalle tarvitsee luonnonhiekkapatjan mullan alle. Patjan paksuus voi olla 10-20 cm riippuen korotustasosta ja siitä kuinka savinen maa on. Luonnonhiekkakerroksen avulla saadaan nurmiheinän juurille riittävästi ilmavaa tilaa, jotta ne saavat riittävästi ravinteita ja rakennettua vahvan juuriston. Luonnonhiekka 0-8 mm läpäisee hyvin vettä, joten kovallakaan sateella nurmikolle ei jää seisovaa vettä, mikäli nurmikkomulta on myös riittävän ilmavaa. Luonnonhiekka on hieman karkeampaa kuin leikkihiekka 0-4 mm. Se soveltuu rantahiekaksi, kasvimaan alustukseen ja luokittelemattomaksi turvahiekaksi. Hyvän veden läpäisykyvyn johdosta luonnonhiekka sopii myös pihan pintamateriaaliksi. Lisäksi sitä käytetään vanhojen talojen pihapiirissä maalaismaiseman luomiseksi. Toimitamme luonnonhiekkaa suursäkissä ja irtotavarana.

Historiaa luonnonhiekasta

Jääkauden lopulla syntyneet soraharjut ovat Suomelle tunnusomaisia maaston muotoja. Aiemmin soraharjuja on laajalti käytetty soranottoon, mutta nykyään harjumaisemat ovat suojeltuja. Soraharjuja ei ole enää Uudellamaalla juurikaan, ja voit nähdä niitä Uudellamaalla Mäntsälässä, Kirkkonummella ja Siuntiossa sekä muualla Suomessa. Lisää luonnohiekan historiasta voi lukea tästä artikkelista.

Luonnonhiekka vai kivituhka?

Luonnonhiekan käyttö piharakentamisessa on vähentynyt huomattavasti kivituhkatuotteiden tullessa tilalle. Varsinkin Etelä-Suomessa kallion louhinnan yhteydessä saatu kivituhka on saanut jalansijaa luonnonhiekan sijasta.  Luonnonsoraharjusta saatava luonnonhiekka sopii myös moniin samantyyppisiin käyttökohteisiin kuin kivituhkatuotteet. Luonnonhiekalla on ominaista sen keltaisenruskea värisävy. Suomessa louhittava kallio on hyvin eriväristä ja eri puolilla Suomea louhittu kallio ja siitä saadut kiviainekset ovat syntyjään eri sävyisiä. Tunnetusti rannikolla on punasävyistä kalliota, ja Ykkösmyynnin tuote kivituhka 0-6 mm kotkanpunainen on peräisin Kotkan seudulta. Tutustu tarkemmin kivituhkavalikoimaamme täältä!

Suursäkkien toimituksesta voit katsoa ohjevideon tästä, sekä irtotavara toimitusten ohjevideon tästä.

Käyttökohteita

Luonnonhiekka 0-8 mm käyttökohteita

 • Luonnonhiekkaa 0-8 mm käytetään mm. sadevesiputkien ympärillä, sillä nimestään huolimatta, luonnonhiekka 0-8 mm ei sisällä hienojakoista pölyä vaan sen raekoko alkaa noin 0,7 mm:sta ylöspäin.
 • Luonnonhiekkaa 0-8mm käytetään yleisesti vanhojen talojen pihapiirissä. Ruskea-keltaisen värisävyn johdosta se soveltuu perinteiseen maalaismaiseman pihan pintamateriaaliksi.
 • Luonnonhiekka 0-8 mm soveltuu erittäin hyvin veden läpäisykyyn ja alustan joustavuuden johdosta hevosten päivätarhojen pintaan. Kannattaa kuitenkin varmistua ennen tilaamista, ettei hevoset syö hiekkaa! Tuote on miellyttävä hevosien kavioiden ja kenkien alla eikä se aiheuta kipuja kengittämättömille hevosille.
 • Voit myös rakentaa rantalentishiekkakentän luonnonhiekasta sen joustavan ominaisuuden johdosta. Tuote sopii oivallisesti lapsien pihakeinujen alle sekä alustaksi aina kun tarvitaan joustoa ja veden läpäisykykyä.
 • Tuote on luokittelematon turvahiekka, eli sillä ei ole CE-luokitusta. Hiekan turvallisuudessa tärkein kriteeri on sen joustavuus ja irtonaisena säilyminen. Tukesin mukaan leikki- ja liikunta-alueiden turvahiekoille ja turvasoralle on olemassa vain ohjeelliset raekokovaatimukset. Ykkösmyynnistä saat myös virallinen, CE-merkitys turvahiekan 1-8 mm
 • Luonnonhiekka 0-8 ja leikkihiekka 0-4 mm sorajalosteita voi käyttää kellarin korvikkeena. Luonnonhiekassa voi säilöä juureksia.  Säilytä juurekset hiekkalaatikoissa viileässä varastossa.

Tuotetiedot

 • 400 l suursäkki painaa noin 500 kg. Riittoisuus noin 10 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 700 l suursäkki painaa noin 1000 kg. Riittoisuus noin 20 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 1 m³ luonnonhiekkaa painaa noin 1400 kg
 • 9 m³ nuppiautokuorma painaa noin 13 tn
 • 24 m³ kasettiautokuorma painaa noin 34 tn

Arviot

0,0 tähteä 5 tähdestä (perustuen 0 arvosteluun)
Erinomainen0%
Erittäin hyvä0%
Tyydyttävä0%
Välttävä0%
Huono0%

 

Arvosteluja ei ole vielä kirjoitettu. Ole ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy