Mustaherukka Mortti
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Pihakasvit » Marjakasvit » Mustaherukka Mortti

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Mustaherukka Mortti

Arvostele tuote

Mustaa makeaa!

Minimitilausmäärä 5 kpl

 • Mustaa superfoodia parhaimmillaan
 • Istuta yksittäin tai ryhmänä taimia
 • Runsassatoinen lajike

10,90 

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Ostamalla tuotteen saat 2 bonuspistettä (0,20 )
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1-5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Mustaherukka Mortti

Mustaherukka Mortti on huumaavan tuoksuinen, runsassatoinen ja makea mustaherukka. Mustaherukka ”Mortti” (Ribes nigrum) on aromikas lajike, tämä lajike tekee makeita ja suuria mustaherukoita. Suosittelemme marjapensaiden istutukseen laadukasta ja puhdasta luomupuutarhamultaa.

Mustaherukka Mortti satokausi

Mustaherukka kukkii yleisesti koko maassamme toukokuussa. Marjat kypsyvät elokuussa. Mustaherukka. kuten kaikki herukat pitävät aurinkoisesta kasvupaikasta. Mustaherukka Mortti on terve ja kestävä lajike. Marjat ovat suuria ja paksukuorisia. Mustaherukan marjat sopivat hyvin tuorekäyttöön ja pakastukseen.

Mustaherukka rakastaa aurinkoista kasvupaikkaa hyvin vettä läpäisevässä maassa. Mustaherukka vaatii hyvän multapohjan ja kalkitun maan. Herukoita ei kannata lannoittaa kovin voimakkaasti, mutta jokavuotinen kalkitus on paikallaan. Syyslannoitus kannattaa levittää pensaan juurelle sadunkorjuun jälkeen, lannoite auttaa kasvia talvehtimaan paremmin.

Mustaherukkapensaiden hoito

Mustaherukkapensaat leikataan keväällä ennen kuin silmut puhkeavat tai myöhään syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Marjapensaan taimen ollessa nuori, riittää kun vioittuneet oksat ja alas laahaavat oksat poistetaan.

Vanhoja mustaherukkapensaita leikataan runsaammin. Pensaassa on tyvessä runsaasti, eli noin 25–30 oksaa, jotka ovat hyväkuntoisia, nuoria ja hyvässä kasvussa olevia oksia, loput pensaan reunoilta voidaan leikata pois. Harmaantuneet ja jäkälöityneet oksat poistetaan myös, mikäli ne tuottavat vähän marjaa.

Liian rajua leikkausta kannattaa välttää, sillä marjapensas voi kiihdyttää versojen kasvua, ja pensas saattaa kasvaa maata pitkin.

Mustaherukan poiminta

Kun sato on kypsä, marjat ovat isoja ja kypsiä. Kypsä marja joustaa kuorestaan sopivasti, kun sitä kevyesti painetaan sormien välissä. Marjan kypsyessä sokeripitoisuus kasvaa, joten makutesti kertoo myös, milloin marja on sopivan makea ja aromikas. Marjatertussa on usein vaalean violetteja marjoja osa, marjat saattavat kypsyä eriaikaan, joten kannattaa odottaa riittävästi, jotta kaikki marjat ovat kypsiä.  Varsinkin alaspäin kasvissa oksissa on usein vielä raakaa marjaa, kun ylhäällä päällä marjat ovat poimimiseen sopivia. Tällöin voi poimia marjat kahdessa osassa, riippuviin oksiin jätetään vielä raa’at marjat kypsymään.

Mustaherukat kannattaa poimia oksa ja alue kerrallaan, ja edetä pensaassa määrätietoisesti eteenpäin. Mustaherukat voidaan poimia pensaasta hyvin puhtaalla tyylillä, jolloin marjat ovat valmiita heti pakkaukseen ja pakastimeen.

Toinen tapa poimia mustaherukkaa pensaasta on ”riipiä” oksasta koko marjaterttu mukaan. Tällöin poimimisämpäriin tulee paljon herukkapensaan lehtiä ja marjaterttujen karoja.

Uusi niksi poimia herukoita pensaasta on käyttää marjapoimuria samaan tapaan kuin metsässä puolukoiden ja mustikoiden poiminnassa!

Teemme yhteyistyötä kotimaisen Maisematukun kanssa.

Käyttökohteita

Omavaraisuus on pop!

 • Hyötypuutarhat
 • Kotipihalle yksittäisiä pensaita
 • Minimitilausmäärä 5 kpl

Tuotetiedot

Mustaherukka Mortti

 • Lajike on myöhäinen, tekee satoa myöhään kesällä
 • Lajike kestää härmää hyvin
 • Runsassatoinen, suuret marjat
 • Menestymisvyöhyke I-V
 • Tukevaoksainen ja pystykasvuinen
 • Kasvukorkeus on 130–150 cm
 • Istutusväli 2 m

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mustaherukka Mortti”

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2023 Pohjolan Ykkösraivaus Oy