Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Hiekat - Leikkihiekka - Turvahiekka - Luonnonhiekka

Laadukkaat hiekat moniin erilaisiin käyttökohteisiin.

Ykkösmyynnistä laadukkaat hiekkatuotteet suursäkeissä, sekä irtotavarana.


 KEVÄÄN HUIPPU TUOTE!
 TÄYDELLINEN NURMIKON ILMAUKSEEN!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 IRTOTAVARA!

Leikkihiekka 0-4 mm

Leikkihiekka on mitä monikäyttöisin yleishiekka. Tuote on ehdoton hitti lapsien leikkeihin hiekkalaatikkohiekaksi tai muihin leikkikohteisiin. Luovissa käsissä leikkihiekasta syntyy niin kakkuja kuin hiekkaveistoksiakin. Leikkihiekalla voi myös ilmata nurmikkoa, kuohkeuttaa savipitoista kasvimaata tai vaikkapa korjata painunut laatta suoraksi. Toimitamme liekkihiekkaa suursäkissä, irtotavarana ja ämpäreissä.

Luonnonhiekka 0-8 mm

Luonnonhiekka on hieman karkeampaa kuin leikkihiekka. Se soveltuu rantahiekaksi, kasvimaan alustukseen ja luokittelemattomaksi turvahiekaksi. Hyvän veden läpäisykyvyn johdosta luonnonhiekka sopii myös pihan pintamateriaaliksi. Lisäksi sitä käytetään vanhojen talojen pihapiirissä maalaismaiseman luomiseksi. Toimitamme luonnonhiekkaa suursäkissä ja irtotavarana.

Turvahiekka 1-8 mm

Turvahiekka on luokiteltua turvahiekkaa, joka tarkoittaa, että tuotteella on EU- turvallisuusstandardi. Standardin mukaan leikkihiekka-alustoilla tulee käyttää luokiteltua joustavaa hiekkaa, joka ei kovetu eikä tiivisty. Tuote sopii lasten leikkipaikkoihin sekä peli- ja hevoskentille. Turvahiekka voi toimia myös mm. rantahiekkana, pintamateriaalina tai uimarannan pohjan rakentamisessa. Toimitamme turvahiekkaa suursäkissä ja irtotavarana.

Tietoa luonnonhiekasta ja luonnonsorasta

Jääkauden lopulla syntyneet soraharjut ovat Suomelle tunnusomaisia maaston muotoja. Aiemmin soraharjuja on laajalti käytetty soranottoon, mutta nykyään harjumaisemia on alettu suojella. Soraharjuja ei ole enää Uudellamaalla juurikaan, ja voit nähdä niitä vain Uudenmaan pohjoisosissa, kuten Mäntsälässä, Kirkkonummella ja Siuntiossa.

Luonnonsora

Luonnonsora ja -hiekka on soraharjuista peräisin olevaa sorajalostetta. Lajikkeet seulotaan suoraan raakamaasta erilaisiin jakeisiin, joita ovat mm:

 • täytesora
 • jakava sora
 • leikkihiekka (0-4 mm)
 • luonnonhiekka (0-8 mm)

Soraharjusta saadaan siis erilaisia jakeita hiekkaa, soraa ja myös luonnonkiviä. Soraa pienemmistä rakeista koostuva maalaji on hiekkaa, hiesua, savea, ja isommat jakeet ovat kiviä. Luonnonsoraa, joka saattaa sisältää pientä luonnonkiveä, käytettiin teiden pinnassa ja rakennustyömaiden kantavina aineksina, mutta nykyisin, soravarantojen ehtyessä, luonnonsoran sijasta käytetään erilaisia kalliomurskeita.

Täyttösora

Täyttösoraa ja jakavaa soraa käytetään erilaisiin rakennusteknisesti vaatimattomiin täyttöihin, kuten täyttöihin joissa ei huomioida routimista. Tällaisia ovat mm:

 • Pihamaiden korotukset
 • Pihojen täytöt ennen nurmikointia
 • Hevosten päivätarhojen pohjustus ja -täyttötyöt
 • Ojien täytöt

Luonnonhiekka

Luonnonhiekkaa käytetään savisten maiden keventämiseen mm. puutarhoja ja viljelmiä perustettaessa. Esimerkiksi luonnonhiekka (0-8 mm) on koostumukseltaan rakeista ja irtonaista, ja se soveltuu hyvin nurmikon perustamiseen savimaan päälle. Hiekkakerros pitää nurmikon juuriston ilmavana veden suodattuessa sen läpi.
Luonnonhiekka on kuivana kuohkeaa ja irtainta, ja se kantaa painoa. Luonnonhiekka on myös haluttua maanparannusainetta, sillä sen hiushuokoisuus on heikkoa ja näin hiekka läpäisee hyvin vettä.
Kun luonnonhiekan raekoko alkaa nollasta, kaikkein hienorakeisin aines on mukana.

Siltti

Hienojakoinen luonnohiekka sisältää silttiä, joka on toiselta nimeltään hietaa tai hiesua. Siltti on siis hienojakoista hiekkaa ja savea.

Leikkihiekka

Leikkihiekan sisältämä hienojakoinen siltti saa aikaiseksi hiekan muovailtavuuden, ja näin syntyy leikkihiekkakakut ja -linnat.

Muuraushiekka

Leikkihiekkaa voidaan kutsua myös muuraushiekaksi. Muuraushiekan raekoko on 0-4mm ja sitä käytetään muurauslaastin seassa.

Turvahiekka

Turvahiekkaa käytetään lasten peli- ja leikkikentillä. Turvahiekka ei sisällä lainkaan pölyä, joten se ei tiivisty eikä kovetu, vaan "joustaa". Turvahiekka seulontaan usein 1-8 mm raekokoon tai 2-8 mm raekokoon. Turvahiekka on hyvin irtonaista ja rakeista, sillä toisin kuin leikkihiekka, se ei sisällä lainkaan hienojakoista pölyä tai silttiä.

Luonnonkivet

Toimitamme myös laajaa valikoimaa luonnonkiviä. Voit tilata luonnonkiviä suursäkeissä tai irtotavarana.

Pienet luonnonkivet, singeli tai somero

Soraharjun isommat tuotteet ovat erilaiset luonnonkivet. Soraharjusta seulontasarjalla seulottua pientä kiveä kutsutaan singeliksi tai someroksi. Nämä pienet luonnonkivet ovat luonnonmukaisia kiviä, joita käytetään sokkelien ympärillä tai muissa kohteissa, missä tarvitaan hyvää veden läpäisykykyä ja salaojitusta. Nykypäivän kallionmurskauksesta syntyneet sepelit ovat syrjäyttäneet luonnonkiven käytön. Singelikivien yleisiä raekokoja ovat 6-16 mm ja 16-32 mm. Tätä suuremmat luonnonkivet seulotaan omiin kokoluokkiin, kuten 100-150 mm tai suurempiin.

Isot luonnonkivet

Isoja luonnonkiviä käytetään mm. ajonestokivinä pihoissa, kentillä, ajoluiskissa ja rajauksissa. Isojen luonnonkivien kokoluokat alkavat esimerkiksi 300 mm:stä ylöspäin. Ajonestokivet ovat usein kokoluokaltaan noin 500-800 mm suuruisia. Iso luonnonkivi on usein pyöreälinjainen ja monimuotoinen.

Louhoskivet

Rikottu teräväreunainen louhoskivi syntyy kalliomurskauksen tuloksena. Tällaista murskattua kiveä nimitetään raakakiveksi tai aitakiveksi.

Lue lisää luonnonkivien valikoimastamme.

Hiekkatuotteiden toimituspakkaukset ja toimituserät

Leikkihiekka 0-4 mm

 • Ämpäri 16 kg
 • Ämpärilava 55 kpl
 • Suursäkki 400 L
 • Suursäkki 700 L
 • Irtotavarana kuutioittain (minimi 5 m3)
 • Nuppiautolla 9m3
 • Kasettiautolla 26 m3

Turvahiekka 1-8 mm

 • Suursäkki 400 L
 • Suursäkki 700 L
 • Irtotavarana kuutioittain (minimi 5 m3)
 • Nuppiautolla 9 m3
 • Kasettiautolla 26 m3

Luonnonhiekka 0-8 mm

 • Suursäkki 400 L
 • Suursäkki 700 L
 • Irtotavara kuutioittain (minimi 5 m3)
 • Nuppiautolla 9 m3
 • Kasettiautolla 26 m3

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg