Kalliomurske

Kalliomurske on kalliosta murskattua kiviainesta. Murskauksen jälkeen kalliomurske seulotaan haluttuun raekokoon. Yleisimpiä raekokoja kalliomurskeesta kotitalouskäytössä ovat 0-11mm, 0-16mm sekä 0-32mm. Raekoko 0-11mm sopii hyvin pihan perustamiseen, terassin alustaksi, mutta myös pihan pintaan. Kokoja 0-16mm sekä 0-32mm käytetään yleisesti lähinnä pihan perustamiseen, laatoitusten alustavaraksi tai pihateiden pohjaksi. Karkeampia raekokoja kuten 0-50mm ja 0-100mm sekä suurempia reakokoja käytetään omakotitalojen, hallien ja isojen rakennusten alla kantavana aineksena. Ominaisuuksiensa ansiosta kalliomurske sopii käytettäväksi esimerkiksi täytöissä ja pohjissa, missä tarvitaan tiivistyvää ja kantavaa sorajalostetta.


Kalliomurske 0-11 mm sekaväri

Hinnat alkaen 34.00 €
Tutustu
 TOIMITUSTARJOUS

Kalliomurske 0-16 mm sekaväri

Hinnat alkaen 34.00 €
Tutustu

Kalliomurske 0- 32 mm sekaväri

Hinnat alkaen 32.00 €
Tutustu

Valikoimissamme oleva kalliomurske on sekavärisiä ja niiden värisävyt voivat vaihdella louhitun kallion mukaan.

Kalliomurske asennetaan laattojen alle ennen kivituhkan asennusta. Näin saadaan routimaton ja vakaa pohja laatoille. Sitä käytetään myös pihatien perustamiseen ja toisinaan myös pihatien pintamateriaalina.

Kalliomursketta löytyy valikoimastamme sekavärisenä ja kotkanpunaisena. Erillisestä tilauksesta meillä on mahdollisuus toimittaa irtotavarana (vähintään 5m3) myös värillistä, pukkilanmustan sävyistä kalliomursketta koossa 0-16mm. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Voit laskea tarvitsemasi määrän mittaamalla alueesi pinta-alan ja syvyyden. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: alueen koko on 2m x 2m = 4m2. Syvyydeltä kalliomursketta tarvitaan (esimerkiksi) n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m3.

Mikäli sinulla on kysyttävää kalliomurskeen käytöstä tai tarvittavasta määrästä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään kysymyksissä. Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse (p. 010 327 2220) sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella, jonka löydät verkkosivuiltamme.

Kalliomurske ja pihalaattojen asennusohjeita

Betonikivetys ja -laatoitus ladotaan 3-5cm paksulle asennushiekan/kivituhkan kerrokselle. Kivituhkan alle käytetään pihan käyttötarkoituksesta riippuen 30–70 cm kalliomursketta esim. 0-16 mm. Jos maapohja on hyvin savipitoista, täyttöön suositellaan karkeampaa mursketta, esim. 0-32 mm.

Poista laatoitusalueelta maa-aines. Kaivusyvyyden määrittää laatoitusalueen käyttötarkoitus, päällystetuotteen, asennushiekkakerroksen ja tarvittavan sorakerroksen yhteispaksuus. Täytä kaivettu alue kalliomurskeella sekä tiivistä ja tasoita se vettä apuna käyttäen. Murskekerroksen pinta tasataan noudattamaan lopullisen päällystepinnan muotoa.

Lisää asennushiekka/kivituhka. Asennushiekkakerroksen tasoitus voidaan tehdä esim. oikolautaa apuna käyttäen.

Asennushiekkakerroksen tasauksessa kannattaa olla huolellinen valmiin pinnan tasaisuuden takia. Tasoitetulla asennushiekkakerroksella ei myöskään tule liikkua.

Varaa kivituhkaa myös laatoitusalueen reunoille tukemaan laatta-aluetta, jos laatoitusalue ei pääty seinään, aitaan tms.

Laatoituksen jälkeen saumat täytetään harjaamalla niihin kuivaa hiekkaa. Tämä sitoo laatat toisiinsa ja päällysteen yhtenäiseksi. Jos pihapäällysteellä liikennöidään ajoneuvoilla, tulee laatoitusalue saumata huolellisesti ja tiivistää hyvin esim. täryttimellä.

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg