Kalliomurske 0-32 mm sekaväri
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kalliomurskeet » Kalliomurske 0-32 mm sekaväri

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Kalliomurske 0-32 mm sekaväri

Tuotekoodi: 6430068190438

Raffimpaa mursketta peliin!

 • Pihateiden perustamiseen
 • Laattapihan alustamiseen
 • Kevyiden piharakennusten alustukseen

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1-5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Valitse lisäpalvelut

+
+
Yhteensä: 108,00 

Kalliomurske 0-32 mm sekaväri

Kalliomurske 0-32 mm sekaväri soveltuu hyvin kaikenlaisiin täyttökohteisiin kantavaksi kerrokseksi kotitalouskäytössä. Kalliomurske 0-32 mm sekaväri tiivistyy ja kovettuu tiukaksi alustaksi täryttämällä koneellisesti. Karkeita kalliomursketuotteita käytetään tien pohjustukseen kantavana materiaalina keyvempänä kerroksena ja kevytrakennuksien täytöissä antamaan kantavuutta. Kaikki kalliomurskeet sisältävät hienojakoista nolla-ainetta (0 mm), joka on hienojakoista kiviainespölyä. Tämän kiviainespölyn tarkoituksena on sitoa kantava kiviaines tiiviiksi ja napakaksi. Kivirae, joka on kaikissa kalliomurskeissa, ovat yleisesti karkeissa valikoimissa 32 mm, 55 mm tai 90 mm kokoluokkaa. Eli yleisimmät raekoot karkeissa kalliomurskeissa ovat 0-32 mm, 0-55 mm, 0-90 mm tai 0-150 mm. Näitä karkeita kalliomurskeita käytetään rakennustyömailla ja isojen rakennusten kantavina materiaaleina. Kotitalouksissa piharakentamisessa yleisimmät raekoot kalliomurskeessa ovat 0-11 mm, 0-16 mm ja 0-32 mm.

Kalliomurskeen synty

Kalliomursketta saadaan Suomen kallioperästä rakennusteollisuuden sivutuotteena ja avolouhoksista. Kallioita louhitaan erilaisten tunneleiden ja luolien sekä tierakentamisen johdosta. Kallioperää louhitaan myös avolouhoksissa. Louhinnan jälkeen raakakiveä murskataan ja seulotaan tietyn kokoisilla verkkoseuloilla haluttuun raekokoon. Kalliomurskeet sisältää tietyssä suhteessa kantavaa kiviainesta ja hienojakoista, sitovaa pölyä.

Kalliomurskeen ominaisuuksia

Kalliomurske 0-32 mm sekaväri läpäisee jonkin verran vettä. Mikäli pihatien alla on hyvin savipitoinen maa, ja kantavaa murskekerrosta on vähän, vesi saattaa seisoa paikoillaan hetken aikaa ennen imeytymistä. Kaikki kalliomurskeet ovat routimattomia, ja tästä syystä niitä käytetään pihojen ja pihateiden perustamiseen.

Karkeat kalliomurskeet, kuten kalliomurske 0-55 mm, kalliomurske 0-90 mm ja kalliomurske 0-150 mm ovat tärkeitä tieväylien ja isojen kiinteistöjen rakennekerroksissa kantavana aineksena.

Tuotteen värisävy

Ykkösmyynnin pakkaama ja toimittama kalliomurske 0-32 mm on sekavärinen tuote. Se tarkoittaa usein punaisenharmaata värisävyä aina kallion väristä riippuen. Emme voi taata sekaväristen tuotteiden kohdalla tietyn sävyistä tuotetoimitusta, vaan silloin tulee valita valikoimistamme halutun värinen tuote. Valikoimistamme löytyvät sekavärisen kalliomurskeen lisäksi kotkanpunainen kalliomurske 0-16 mm, vaaleanharmaa kalliomurske 0-11 mm, sekä tilauksesta irtotavaratoimituksena 9 m3:sta ylöspäin saatava kalliomurske 0-16 mm pukkilanmusta. Voit kysyä tästä tuotteesta ja muista tiskinalustuotteista lisää asiakaspalvelustamme p. 010 327 2220.

Kalliomurske 0-32 mm ohjeellinen tarve kotitalouksien laattapihan perustuksiin

 • Jos alueella liikutaan vain jalkaisin, pyörällä, riittää routavaraksi n. 30-40 cm maan kaivuu ja poisto
 • Kun laattapiha perustetaan etupihalle, jossa liikutaan henkilöautolla, tulee huomioida routavara n. 50-70 cm, riippuen kuinka pehmeä tai savinen maa on
 • Raskaankaluston ajo laatoille vaatii jo 70-100 cm routavaran ja maamassan vaihdon

Laattapihan työvaiheet alkavat maankaivuulla. Maata poistetaan ylläolevan käyttötarkoituksen mukaan. Routalevyt ja suodatinkangas asennetaan pohjalle. Täyttöön valitaan maan savisuudesta riippuen kalliomurske 0-16mm tai 0-32mm tai jopa vieläkin karkeampi murske tarvittaessa.

Kalliomurske tiivistetään 10-20-30 cm kerroksittain täryttimellä riippuen kokonaistäytön määrästä. Kun pohjan täyttö on suoritettu, asennuskerrokseksi valitaan kivituhkaa halutun raekoon mukaan, yleisesti käytetään kivituhkaa 0-3 mm tai 0-6 mm. Kivituhkaa asennetaan 3-5 cm:n paksuudelta. Asennushiekkaan ladotaan laattakivet. Asennushiekkaa eli kivituhkaa varataan myös laattojen reuna-alueisiin, ellei laatoitusalue päätyy seinään, muuriin, aitaan tms. Pienten laattojen saumaukseen käytetään hiekkapuhallushiekkaa, ja kun saumausvälit ovat 1 cm:n suurempia, saumaukseen voidaan käyttää kivituhkaa 0-3mm. Saumaushiekka harjataan laatalta rakoihin.

Suursäkkien toimituksesta voit katsoa ohjevideon tästä, sekä irtotavara toimitusten ohjevideon tästä.

Käyttökohteita

 • Laattapihojen alustustuote, eli kaikkiin routimattomiin täyttöihin
 • Kevytrakennusten alustustuote kantavana ja routimattomana kerroksena
 • Teiden perusrakennusaineena ylemmissä kerroksissa
 • Kaikissa erilaisissa täytöissä, missä halutaan routimaton pohjustustuote tiivistyen ja kovettuen

Tuotetiedot

 • 400 l suursäkki painaa noin 500 kg. Riittoisuus noin 10 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 700 l suursäkki painaa noin 1000 kg. Riittoisuus noin 20 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 1 m³ kalliomursketta painaa noin 1400 kg
 • 9 m³ nuppiautokuorma painaa noin 13 tn
 • 24 m³ kasettiautokuorma painaa noin 34 tn

Arviot

0,0 tähteä 5 tähdestä (perustuen 0 arvosteluun)
Erinomainen0%
Erittäin hyvä0%
Tyydyttävä0%
Välttävä0%
Huono0%

 

Arvosteluja ei ole vielä kirjoitettu. Ole ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy