Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Kalliomurske 0- 32 mm sekaväri

Tuotekoodi: 6430068190438

Karkeampi kalliomurske 0-32 mm sekaväri kantavaan rakentamiseen !

Kalliomurske 0-32mm on järeämpi ja karkeampi kiviaines piharakentajalle erilaisiin täyttöihin ja perustuksiin.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Tuotteen väri on sekaväri. Hintoihin lisätään alueellinen rahti (ei koske alue 1 tarjouskuormia).

Kalliomurske 0-32mm sekavärinen on saatavana

 • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl
 • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  95 € / kpl
 • Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 32 € /m3
 • Nuppiautotarjous 9 m3 toimitettuna alue 1 / 290 €
 • Kasettiautotarjous 25 m3 toimitettuna alue 1 / 710 €


75.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kalliomurskeen raekoot

Karkea kalliomurske 0-32 mm soveltuu hyvin kaikenlaisiin täyttökohteisiin kantavaksi kerrokseksi. Kalliomurske 0-32 mm tiivistyy ja kovettuu tiukaksi alustaksi täryttämällä koneellisesti. Karkeita kalliomursketuotteita käytetään teiden pohjustuksiin kantavana materiaalina, rakennuksien täytöissä myös antamaan kantavuutta. Kaikki kalliomurskeet sisältävät hienojakoista nolla-ainetta (0 mm), joka on hienojakoista kiviainespölyä. Tämän kiviainespölyn tarkoituksena on sitoa kantava kiviaines tiiviiksi ja napakaksi. Kivirae, joka on kaikissa kalliomurskeissa, ovat yleisesti karkeissa valikoimissa -32 mm, -55mm tai -90 mm kokoluokkaa. Eli yleisimmät raekoot karkeissa kalliomurskeissa ovat 0-32 mm, 0-55 mm, 0-90mm tai 0-150 mm. Näitä karkeita kalliomurskeita käytetään rakennustyömailla ja isojen rakennusten kantavina materiaaleina. Kotitalouksissa piharakentamisessa yleisimmät raekoot ovat 0-11 mm – 0-32 mm välillä.

Kalliomurskeen synty

Kalliomursketta saadaan Suomen kallioperästä rakennusteollisuuden sivutuotteena ja avolouhoksista. Kallioita louhitaan erilaisten tunneleiden ja luolien sekä tierakentamisen johdosta. Louhinnan jälkeen raakakiveä murskataan ja seulotaan tietyn kokoisilla verkkoseuloilla haluttuun raekokoon. Kalliomurske sisältää tietyssä suhteessa kantavaa kiviainesta ja hienojakoista, sitovaa pölyä.

Kalliomurskeen ominaisuuksia

Kalliomurske 0-32mm läpäisee jonkin verran vettä. Mikäli pihatien alla on hyvin savipitoinen maa, ja kantavaa murskekerrosta on vähän, vesi saattaa seisoa paikoillaan hetken aikaa ennen imeytymistä. Kaikki kalliomurskeet ovat routimattomia, ja tästä syystä niitä käytetään alustustuotteina.

Tuotteen värisävy

Ykkösmyynnin pakkaama ja toimittama kalliomurske on sekavärinen tuote. Se tarkoittaa usein punaisenharmaata värisävyä aina kallion väristä riippuen. Emme voi taata sekaväristen tuotteiden kohdalla tietyn sävyistä tuotetoimitusta, vaan silloin tulee valita valikoimistamme halutun värinen tuote. Valikoimistamme löytyy sekavärisen kalliomurskeen lisäksi kotkanpunainen kalliomurske 0-16 mm, sekä tilauksesta irtotavaratoimituksena 9 m3:sta ylöspäin saatava kalliomurske 0-16 mm pukkilanmusta. Voit kysyä tästä tuotteesta lisää asiakaspalvelustamme p. 010 327 2220.

Kalliomurske 0-32mm käyttö piharakentamisessa:

 • laattapihojen alustustuote, eli täyttötuotteena routimattomana materiaalina
 • rakennusten alustustuote kantavana ja routimattomana kerroksena
 • teiden perusrakennusaineena ylemmissä kerroksissa
 • kaikissa erilaisissa täytöissä, missä halutaan routimaton pohjustustuote tiivistyen ja kovettuen

Kalliomurske 0-32 mm asennusohje laattapihan tekoon

 • Jos alueella liikutaan vain jalkaisin, pyörällä, riittää routavaraksi n. 30-40 cm maan kaivuu
 • Kun laattapiha perustetaan etupihalle, jossa liikutaan henkilöautolla, tulee huomioida routavara n. 50-70 cm, riippuen kuinka pehmeä tai savinen maa on
 • Raskaankaluston ajo laatoille vaatii jo 70-100 cm routavaran

Laattapihan työvaiheet alkavat maankaivuulla. Maata poistetaan ylläolevan käyttötarkoituksen mukaan. Routalevyt ja suodatinkangas asennetaan pohjalle. Täyttöön valitaan maan savisuudesta riippuen kalliomurske 0-16mm tai 0-32mm tai jopa vieläkin karkeampi tarvittaessa. Kalliomurske tiivistetään 10-20-30 cm kerroksittain täryttimellä riippuen kokonaistäytön määrästä. Kun pohjan täyttö on suoritettu, asennuskerrokseksi valitaan kivituhkaa halutun raekoon mukaan, yleisesti käytetään kivituhkaa 0-3 mm tai 0-6 mm. Kivituhkaa asennetaan 3-5 cm:n paksuudelta. Asennushiekkaan ladotaan laattakivet. Asennushiekkaa eli kivituhkaa varataan myös laattojen reuna-alueisiin, ellei laatoitusalue päätyy seinään, muuriin, aitaan tms. Pienten laattojen saumaukseen käytetään hiekkapuhallushiekkaa ja kun saumausvälit ovat 1 cm:n suurempia, saumaukseen voidaan käyttää kivituhkaa 0-3mm. Saumaushiekka harjataan laatalta rakoihin.

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
 KATSO IRTOTAVARATARJOUKSEMME!
Määrälaskuri

kalliomurskeHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg