Hiekoitussora ja hiekoitussepeliastiat

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Hiekoitussora ja hiekoitussepeliastiat

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Hiekoitussoraa ja -sepeliä monessa eri pakkauskoossa

Hiekoitussora eli -sepeli on tärkeä materiaali liukkauden torjunnassa ja ehkäisyssä talvikuukausina. Sitä levitetään esimerkiksi jäisille ja liukkaille jalkakäytäville, kulkuväylille, ajoteille sekä parkkipaikoille. Hiekoitussora parantaa pitoa ja estää liukastumisia. Rakeinen sora on riittävän raskas materiaali pihan pinnassa, se pysyy paikoillaan eikä tuuli puhalla sitä pois.

Tilaa hiekoitussoraa

Hiekoitussora on parasta liukkauden torjunnassa

Ykkösmyynnin hiekoitussora on aina takuuvarmasti kuivaa.

Hiekoitussoran tulee käyttöön otettaessa olla kuivaa, koska silloin se pysyy irtonaisena ja on helposti levitettävissä liukkaalle pinnalle. Suojakelin aikana hiekoitussoraa ripotellaan sopivasti jääsohjon päälle, jolloin se jäätyy jään pinnalle ja antaa pitoa lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle.

Hiekoitussoraa voidaan levittää erillisellä laitteella, joka asennetaan lava-autoon, traktoriin tai pyöräkuormaajaan. Koneellinen levitys soveltuu hyvin isojen pihojen, kuten koulujen, tehtaiden, liikekeskuspihojen ja muiden laitosten sekä taloyhtiöiden pihapiirien käyttöön.

Mitä on hiekoitussora?

Hiekoitussora eli -sepeli 4-8 mm on kalliosta murskattua ja erilleen seulottua teräväreunaista kiviainesta, jonka raekoko on  4-8 mm. Se ei sisällä hienojakoista hiekkaa (jolle on ominaista kovettua ja tiivistyä) ja se soveltuu hyvin kaikkiin hiekoituslaitteisiin ja suppiloihin.

Hiekoitussoran käyttö on helppoa ja voit vaikka sirotella sitä ämpäristä pienen lapion kanssa. Sirottele soraa pihan liukkauden ja kaltevuuden mukaisesti noin 0,5 – 1,5 cm paksuudelta.

Vinkki: hiekoitussepeliä eli -soraa voidaan käyttää myös koristekäyttöön esimerkiksi puutarhoissa tai parvekelaatikoissa. Se antaa luonnollisen ja kauniin ilmeen maisemointiin.

Hiekoitussepeliastiat

Hiekoitussepeliastiat soveltuvat taloyhtiöiden, omakotitalojen ja yritysten käyttöön. Astia kannattaa sijoittaa kiinteistön seinustalle tai roskakatokseen.

Ykkösmyynnin hiekoitussepeliastioita voi liikutella sopivaan paikkaan haarukkavaunulla tai trukilla. Astioita on saatavana useissa koossa ja yleisimmät koot ovat 150 litraa, 300 litraa ja 450 litraa. Ykkösmyynnissä on myös valikoimissa 600 litrainen astia.

Voit tilata hiekoitussepeliä meiltä ympäri vuoden.

Taloyhtiön edustajat ja isännöitsijät huom!

Meiltä saat nopeasti hiekoitussepelille astioiden ja siilojen täytöt sekä irtotavara- ja suursäkkitoimitukset. Toimitamme myös tyhjiä hiekoitusastioita haluamaanne paikkaan kuten taloyhtiöiden ja työmaiden pihaan.

Tilaukset kätevästi soittamalla 010 327 2220 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi. Laskutus onnistuu suoraan taloyhtiölle!

Näytetään kaikki 9 tulosta

Talvikaudella tien ja pihojen pintojen liukkautta voidaan torjua useilla erilaisilla toimenpiteillä kuten hiekoittamalla hiekoitussoralla, poistamalla lunta ja jäätä tien pinnasta sekä suolaamalla.
Hiekoitussoran tulee täyttää liukkauden torjunnassa korkeat laatuvaatimukset. Sen tulee olla sopiva raekooltaan eikä se saa sisältää hienojakoista maa-ainesta, pölyä tai epäpuhtauksia.

Tietoiskuja

 • Hiekoitussoraa saadaan, kun kalliosta räjäytetään kivilouhosta. Kivilouhos murskataan ja seulotaan erilaisiin raekokoihin.
 • Murskatusta kalliosta saatavia tuotteita ovat kivituhka, kalliomurske ja sepeli eli sora.
 • Tyypilliset raekoot hiekoitussoralle ovat 3-5 mm, 3-6 mm tai 3-8 mm.
 • Ilmakuivalla sepelillä tarkoitetaan soraa, joka on varastoitu kuivassa tilassa.
 • Hiekoitussoraa kuivataan kuivaimilla ja puhaltimilla ennen sen pakkaamista esimerkiksi pienpakkauksiin
 • Kuivattu hiekoitussora pysyy kuivana pakkauksessaan, kun se varastoidaan sateelta suojassa.

Hiekoitussoraa eli -sepeliä käytetään läpi talven liukkauden torjuntaan sääolosuhteiden vaihteluiden mukaan. Kun talvi on ohi ja kevätaurinko on alkanut lämmittämään, katukoneet harjaavat ja pesevät hiekoitussoraa kaduilta ja se kerätään talteen kunnittain.

Piha-alueilla hiekoitetaan yleensä

 • yleiset parkkipaikat
 • sisääntuloalueet
 • roskakatoksien edustat
 • rappusten alue

Yleisillä kulkuväylillä hiekoitetaan

 • kävely- ja pyöräilytiet
 • teiden risteysalueet

Hiekoitussoraa pestään jo monessa kunnassa ja kaupungeissa. Pestyllä hiekoitussoralla saavutetaan säästöjä ja ehkäistään terveyshaittoja. Pesty ja uudelleen kierrätetty hiekoitussora säästää luonnonvaroja. Pois pesty hienojakoinen pöly ei aiheuta hengityselimistön terveyshaittoja.

Hiekoitusmateriaalien jatkokäsittely ja kierrätys liittyvät koko talvikunnossapidon ja sen vastuiden uusiin ratkaisuvaihtoehtoihin.

Kierrätettävää hiekoitussoraa uusiokäytetään erilaisissa täytöissä, kunnallisteknisessä rakentamisessa, ulkoilu- ja liikuntapaikkojen rakentamisessa sekä sorateiden kunnostamisessa.

Eri raekoossa oleva hiekoitussoraa voidaan käyttää pihan täyttö- ja pintamateriaalina myös sellaisissa kohteissa, joissa tarvitaan veden hyvää läpäisykykyä. Tällaisia kohteita ovat mm. salaojitukset ja sokkelin ympärykset sekä pihapolut ja parkkipaikkojen pinnat.

Pienirakeinen sora 3-6 mm tai 3-8 mm soveltuu myös isompien laattojen asennukseen, kun laattojen ympärille halutaan näyttävä ja luonnollinen kivirae. Pienirakeinen sora sopii hyvin pienten yksityiskohtien koristeluun esimerkiksi suihkulähteen ympärille.

Hiekoitussoraa voidaan käyttää myös askartelussa ja sisustamisessa, mm. lasikynttilälyhtyjen, pihalyhtyjen ja akvaarioiden täytöissä.

Hiekotussoran väri on yleensä sekaväri. Sekaväri tarkoittaa sitä, että kivirakeessa on punaisen, harmaan, musta ja valkoisen erilaisia sävyeroja.

Ykkösmyynnistä on saatavilla sekavärisen soran lisäksi tummaharmaata sepeliä raekoossa 3-6 mm.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy