Hiekoitussepeli ja hiekoitussepeliastiat

toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Hiekoitussepeli ja hiekoitussepeliastiat

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Laadukas hiekoitussepeli monessa eri pakkauskoossa

Voit tilata hiekoitussepeliä meiltä ympäri vuoden.

Taloyhtiön edustajat ja isännöitsijät huom!

Meiltä saat nopeasti hiekoitussepeliastioiden täytöt ja suurssäkkitoimitukset, Tilaukset kätevästi soittamalla 010 327 2220 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi. Laskutus onnistuu suoraan taloyhtiölle!

Näytetään kaikki 6 tulosta

Käyttöön otettaessa hiekoitussepelin tulee olla kuivaa, koska silloin se pysyy irtonaisena ja on helposti levitettävissä liukkaalle pinnalle. Suojakelin aikana hiekoitussepeliä ripotellaan sopivasti jääsohjon päälle, jolloin lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle sepeli jäätyy jään pinnalle ja antaa pitoa.
Hiekoitussepeliä voidaan levittää erillisellä laitteella, joka asennetaan lava-autoon, traktoriin tai pyöräkuormaajaan. Koneellinen levitys soveltuu hyvin isojen pihojen, kuten koulujen, tehtaiden, liikekeskuspihojen ja muiden laitosten sekä taloyhtiöiden pihapiirien käyttöön.

Hiekoitussepeli 4-8 mm on kalliosta murskattua ja erilleen seulottua teräväreunaista kiviainesta, jonka raekoko on halkaisijaltaan 4-8 mm. Se ei sisällä hienojakoista hiekkaa (jolle on ominaista kovettua ja tiivistyä) ja soveltuu hyvin hiekoituslaitteisiin, sillä se on ilmakuivattua ja irtonaista.

Hiekoitussepelin eli hiekoitussoran käyttö on helppoa: sirottele sitä vaikka ämpäristä pienen lapion kanssa. Voit sirotella hiekoitussepeliä pihan liukkauden ja kaltevuuden mukaisesti esimerkiksi 0,5cm-1,5cm paksuudelta.

Hiekoitussepeliastiat soveltuvat taloyhtiöiden, omakotitalojen ja yritysten käyttöön. Astian voi asettaa seinustalle tai sijoittaa roskakatokseen. Ykkösmyynnin hiekoitussepeliastioita voi liikutella sopivaan paikkaan haarukkavaunulla tai trukilla. Astioita on saatavana kolmessa koossa; 150 litraa, 300 litraa tai 500 litraa.

Talvikaudella tien ja pihojen pintojen liukkautta voidaan torjua useilla erilaisilla toimenpiteillä kuten hiekoittamalla hiekoitussepelillä, poistamalla lunta ja jäätä tien pinnasta sekä suolaamalla.
Hiekoitussepelin tulee täyttää liukkauden torjunnassa korkeat laatuvaatimukset. Sen tulee olla sopiva raekooltaan eikä saa sisältää hienojakoista maa-ainesta, pölyä tai epäpuhtauksia.

Tietoiskuja:

 • Hiekoitussepeliä saadaan, kun kalliosta räjäytetään kivilouhosta. Kivilouhos murskataan ja seulotaan erilaisiin raekokoihin.
 • Murskatusta kalliosta saatavia tuotteita ovat kivituhka, kalliomurske ja sepeli.
 • Tyypilliset raekoot hiekoitussepelille ovat 3-5 mm, 3-6 mm tai 3-8 mm.
 • Ilmakuivalla sepelillä tarkoitetaan sepeliä, joka on varastoitu kuivassa tilassa.
 • Hiekoitussepeliä kuivataan kuivaimella ennen sen pakkaamista esimerkiksi pienpakkauksiin.
 • Kuivattu hiekoitussepeli pysyy kuivana pakkauksessaan, kun se varastoidaan sateelta suojassa.

Hiekoitussepeliä eli hiekoitussoraa käytetään läpi talven liukkauden torjuntaan sääolosuhteiden vaihteluiden mukaan. Kun talvi on ohi ja kevätaurinko on alkanut lämmittämään, katukoneet harjaavat ja pesevät hiekoitussepeliä kaduilta.

Piha-alueilla hiekoitetaan yleensä:

 • yleiset parkkipaikat
 • sisääntuloalueet
 • roskakatoksien edustat

Yleisillä kulkuväylillä hiekoitetaan:

 • kävely- ja pyöräilytiet
 • teiden risteysalueet
 • Näissä kokeiluissa hiekoitussepeliä pestään erilaisilla pesulaitteilla.
 • Pestyllä hiekoitussepelillä saavutettaisiin säästöjä ja ehkäistäisiin terveyshaittoja.
 • Pesty ja uudelleen kierrätetty hiekoitussepeli säästää luonnonvaroja. Pois pesty hienojakoinen pöly ei aiheuttaisi hengityselimistön terveyshaittoja.
 • Hiekoitusmateriaalien jatkokäsittely ja kierrätys liittyvät koko talvikunnossapidon ja sen vastuiden uusiin ratkaisuvaihtoehtoihin.

Kierrätettävää hiekoitussepeliä uusiokäytetään erilaisissa täytöissä, kunnallisteknisessä rakentamisessa, ulkoilu- ja liikuntapaikkojen rakentamisessa sekä sorateiden kunnostamisessa.

Eri raekoossa olevia hiekoitussepeleitä voidaan käyttää pihan täyttö- ja pintamateriaalina myös sellaisissa kohteissa, joissa tarvitaan veden hyvää läpäisykykyä. Tällaisia kohteita ovat mm. salaojitukset ja sokkelinympärykset sekä pihapolut ja parkkipaikkojen pinnat.

Pienirakeinen sepeli 3-6 mm tai 3-8 mm soveltuu myös isompien laattojen asennukseen, kun laattojen ympärille halutaan näyttävä ja luonnollinen kivirae. Pienirakeinen sepeli sopii hyvin pienten yksityiskohtien koristeluun esimerkiksi suihkulähteen ympärille.
Hiekoitusepeliä voidaan käyttää myös askartelussa ja sisustamisessa, mm. lasikynttilälyhtyjen, pihalyhtyjen ja akvaarioiden täytöissä.
Hiekotussepelin väri on yleensä sekaväri. Sekaväri tarkoittaa sitä, että kivirakeessa on punaisen, harmaan, musta ja valkoisen erilaisia sävyeroja. Ykkösmyynnistä on saatavilla sekavärisen sepelin 3-6 mm lisäksi läyliäistenharmata sepeliä raekoossa 3-8 mm.

Voimmeko olla avuksi?

Ota yhteyttä asiantuntijaan tai asiakaspalveluumme!

Minna

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

010 327 2220

Tai ota yhteyttä asiakaspalveluun Whatsapin kautta!

Whatsapp: 0400 936 187

Asiakaspalvelumme on auki
arkisin klo 8-16

Copyright © 2023 Pohjolan Ykkösraivaus Oy