Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Luonnonkivi

Ykkösmyynnistä suomalainen luonnonkivi pienestä singelikivestä isoihin lohkareisiin asti!

Valikoimastamme löydät kauniit, kotimaiset ja monimuotoiset luonnonkivet. Kivet ovat luonnossa muotoutuneita, hioutuneita, joskus pyöreähköjä kiviä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä; kenttäkivi, somero, mukulakivi ja seulanpääkivi. Luonnonkiveä voidaan käyttää monissa kohteissa, kuten rinneasetelmana, sokkelin ympärillä tai yksittäisinä kokonaisuuksina sekä korokkeissa ja pinnoissa, jossa ei ole liikennettä. Istutusten rajaaminen luonnonkivillä tuo vaihtelevan lisän puutarhaan.  

Ykkösmyynnistä saat myös käsin valikoituja luonnonkiviä ajonestoon tai kukkapenkkiin! Meiltä saat erikokoisia luonnonkiviä tilaustyönä suursäkeissä. Kysy lisää myynnistä tai tule paikan päälle katsomaan.

Huomoithan, että irtotavara toimituksiin lisätään aina aluekohtainen rahti. (ei koske tarjouskuormia, jotka sisältävät alue 1 rahdin)


 KIVIMIX!
 VALITSE OMASI!
 UUTUUSTUOTE!
 IRTOTAVARA!
 IRTOTAVARA!
 IRTOTAVARA!
 KIVIMIX!

Luonnonkivien synty

Suomen soraharjut ovat syntyneet jääkauden lopulla yli 9000 vuotta sitten. Tunnetuin luonnonharju Suomessa on Salpausselän harju. Harjut sisältävät erirakeista luonnonhiekkaa ja luonnonkiviä.

Nykyisin soraharjut ovat hävinneet lähes kokonaan Uudeltamaalta soranoton johdosta. Eteläisimmät soraharjut ovat Pohjois-Uudellamaalla Mäntsälässä ja Kirkkonummi-Siuntio alueella. Soraharjuja suojellaan maisemamiljöön ja luonnon monimuotoisuuden takaamiseksi monilla alueilla. Harjujen suojelu on myös tärkeää pohjaveden läheisyyden johdosta.

Soraharjuista saatava luonnonkivi on todella monen muotoinen ja kokoinen. Luonnonkivi ei ole lainkaan muotona säännöllinen ja kahta samanlaista kiveä on vaikeata löytää. Luonnonkivet ovat pääasiassa graniittia ja gneissiä. Graniitti on Suomessa yleisin kivimateriaali. Se on magmakiviin kuuluva rakeinen syväkivilaji. Maasälpä antaa kivelle sen ominaisen värisävyn aina punaisesta harmaan eri sävyihin. Graniitti on kovaa ja kestävää materiaalia. Gneissi on karkearakeinen kivilaji, jossa ilmenee suuntautuneita raitoja. Gneissi nimeä käytetään tietyn tyyppisestä kivestä, kuten maasälpää ja kvartsia sisältävästä kivestä.

Luonnonkivet seulotaan hiekan seasta erilaisilla välpillä ja seuloilla sopivaksi lajitekooksi. Luonnonkivet ovat sekavärisiä, ne sisältävät monen sävyistä harmaata, vaaleasta tummaan sekä punasävyä.

Luonnonkiviä käytetään rinteissä, pihapolkujen reunustuksista, kukkapenkeissä ja erilaisissa kiviladontatöissä. Vain mielikuvitus on rajana!

Ykkösmyynnin valikoimista löydät varmasti sopivan kokoisia kiviä pihaasi!

Singeli 6-16 mm sekaväri

Kaunis ja siro kivirae sopii pihan pintaan ja pihapoluille. Voidaan käyttää myös salaojituksessa, sokkelin ympärillä kapillaarikatona ja terassirakentamisessa. Myös koiratarhoihin sopiva pintamateriaali.

Singeli 16-32 mm sekaväri

Hieman suurempikokoinen singeli on luonnollisen näköinen terassin reunoilla ja reunustamassa pihapolkuja. Singeliä voidaan käyttää salaojituksissa pelloilla, pihoilla ja sokkelin ympärillä samaan tapaan kuin sepeli 16-32 mm sekaväristä.

Luonnonkivi 30-50 mm sekaväri

Kutsumme tätä kivikokoa leikkisästi kanamunakiveksi. Kivet ovat kuin kulmikkaita kanamunia! Tätä kivikokoa asennetaan hieman kasalle, niin saat siitä näyttävän kokonaisuuden esimerkiksi sokkelin ympärille pintaan.

Luonnonkivi 100-150mm sekaväri

Tämä kivikoko on suosituin koko. Tee kaunis kivetys luonnonkivi 100-150 mm ja kivituhkasta, esimerkiksi raekoko 0-3mm sekavärisestä.

Luonnonkivi 150-350 mm sekaväri

Tämä kivimix on kivirakentajan unelma! Kivilajitelma sisältää erikokoisia kiviä, myös litteitä. Tuote sopii rinteisiin ja kaikkiin kiviasetelmiin.

Luonnonkivi 250-400 mm sekaväri

Isokokoisesta käsin valikoidusta kivisäkistä teet jo näyttävän kukkapenkin. Suursäkki sisältää 15-20 kpl kiviä.

Luonnonkivi 300-500mm sekaväri

Isompi kukkapenkkikivi. Säkissä on 15-20 kpl käsin valikoituja luonnonkiviä.

Ajonestokivi 500-700 mm

Meiltä löytyy erikokoisia ajonestokiviä. Ajonestokiviä tarvitaan usein taloyhtiöiden pihoissa ja yrityksien julkisivujen maisemoinnissa. Kysy suurempia ajonestokiviä asiakaspalvelustamme, p. 010 327 2220.

Kaikki luonnonkivituotteemme ovat sekavärisiä. Kivien käsittely ja säkitys on koneellista ja tästä syystä luonnonkivilajitelmissa/ ja suursäkeissä löytyy rikkinäisiä kiviä 5-10 % täyttömäärästä. Kivilajitelmissa saattaa olla pieniä määriä myös toisen kokoluokan luonnonkiviä.

700 litran suursäkin riittoisuus (1000kg) luonnonkivistä 100-150mm, 150-220mm sekä 150-400mm on ladontatavasta riippuen n. 5m2. Kananmunakivisäkistä (30-50 mm) riittää limittäin aseteltuna n. 5-8m2.

 

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg