Luonnonkivi

Valikoimastamme löydät kauniit, kotimaiset ja monimuotoiset luonnonkivet. Kivet ovat luonnossa muotoutuneita, hioutuneita pyöreähköjä kiviä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä; kenttäkivi, somero, mukulakivi ja seulanpääkivi. Luonnonkiveä voidaan käyttää monissa kohteissa, kuten rinneasetelmana, sokkelin ympärillä tai yksittäisinä kokonaisuuksina sekä korokkeissa ja pinnoissa, jossa ei ole liikennettä. Istutusten rajaaminen luonnonkivillä tuo vaihtelevan lisän puutarhaan.  


Luonnonkivet 30-50 mm sekaväri

Hinnat alkaen 75.00 €
Tutustu
 UUTUUS !

Luonnonkivi sopii hyvän myös kivetyspolkujen rakennusaineeksi. Kiveyksen alle tehdään rakennekerrokset, joissa kivien alapuolella voi olla joko asennushiekkaa tai betonia. Isokokoinen luonnonkivi sopii erinomaisesti myös pihamaalle tehtävien asetelmien valmistukseen. Muutamalla isolla kivellä voi rakentaa omannäköisen kukkapenkin tai maalata eläinaiheisia kiviä pihalle tervehtimään tulijaa!

Valikoimastamme löydät singelin koossa 6-16mm ja 16-32mm. Singelit soveltuvat salaojien ympärille, seinien vierustoille sekä terassin alustaksi. Erityisesti pienempi 6-16mm koko on hyvin kaunis ja siro materiaali myös pihan pintaan sekä pihapoluille, joissa kävellään myös paljasjaloin. Niitä voi käyttää myös kukkapenkkien istutuskatteena. Singelit on huuhdeltava asennuksen jälkeen, sillä ne sisältävät pienen määrän hiesua. Singelit ovat sekavärisiä.

Voit laskea tarvitsemasi määrän singeliä mittaamalla alueesi pinta-alan ja syvyyden. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: alueen koko on 2m x 2m = 4m2. Syvyydeltä singeliä tarvitaan (esimerkiksi) n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m3.

Luonnonkivien isompia kokoja ovat puolestaan 30-50mm kokoiset, kauniit ”kananmunakivet”. Suihkulähteiden ympärystä kauniisti koristavat, seinien vierustoille ja yksittäisiksi kiviasetelmiksikin sopivat ”pikkukivet” ovat persoonallinen vaihtoehto pihallesi. Muita isompia luonnonkivikokoja ovat 100-150mm, joka on hyvin suosittu koko pihan ja puutarhan laittamiseen. Lisäksi valikoimastamme löytyy koot 150-220mm, sekä kivimix 150-400mm, joka sisältää myös litteitä luonnonkiviä. Isoin luonnonkivituote, 250-500mm sisältää yhdessä suursäkissä noin 15-20 kappaletta käsin valikoituja, isoja luonnonkiviä.  

Kaikki luonnonkivituotteemme ovat sekavärisiä. Kivien käsittely ja säkitys on koneellista ja tästä syystä luonnonkivilajitelmissa/ ja suursäkeissä löytyy rikkinäisiä kiviä 5-10 % täyttömäärästä. Kivilajitelmissa saattaa olla pieniä määriä myös toisen kokoluokan luonnonkiviä.

700 litran suursäkin riittoisuus (1000kg) luonnonkivistä 100-150mm, 150-220mm sekä 150-400mm on ladontatavasta riippuen n. 5m2. Kananmunakivi koosta riittää limittäin aseteltuna n. 5-8m2. 

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä