Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Salaojasepeli pihaasi Ykkösmyynnistä

Tuotekoodi: 6430068190254

Monitoimituote sepeli 6-16 mm sekaväri - rakentamisen perustuote !

Sepeli läpäisee hyvin vettä ja pitää pihan siistinä. Sekaväri. 

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Sepeli 6-16mm sekavärinen on saatavissa

  • 400 L suursäkki (n. 500 kg)                    75 €/ kpl
  • 700 L suursäkki (n. 1000 kg)                   95 € / kpl

Tuotteen väri on sekaväri. Hintoihin lisätään alueellinen rahti.


75.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Sepeli syntyy kalliosta

Sepeliä saadaan kalliosta louhitusta raakakivestä murskauksen ja seulonnan tuloksena. Suomen kallio on tunnetusti maailman vanhinta ja paksua. Suomen kallio koostuu pääasiassa graniittisista kivilajeista. Graniitti on vahva rakennusmateriaali. Se ei roudi, ja se on hyvin kantava materiaali. Suomessa kalliota räjäytetään, louhitaan ja murskataan kun rakennetaan mm. moottoriteitä, erilaisia tunneleita ja luolia.

Rakennusteollisuus käyttää laaja-alaisesti kivilouheesta jatkojalostettuja materiaaleja. Tällaisia ovat mm. kivituhka, sepeli ja kalliomurske. Kalliosta saatavasta sepelistä nimitetään kalliosepeliksi. Sepeliä saadaan myös soraharjujen kiviä murskaamalla, tällöin käytetään nimitystä sorasepeli.

Sepelille tunnusomaista on sen irtonaisuus. Se pysyy irtonaisena, rakeisena ja elää. Sepelin on koneellisen murskauksen johdosta teräväreunainen. Erilaisista murskalaitteista saadaan hieman erinäköistä teräväreunaista kiviraetta. Kivirae seulotaan haluttuun raekokoon. Perussepelit ovat yleensä kokoa 6-16 mm ja 16-32mm. Näistä raekoosta puhutaan usein salaojasepelikokoina.

Hieman järeämpää raekokosepeliä 32-64 mm käytetään raideliikenteessä tukikerroksena sen kantavan ominaisuuden johdosta. Myös isojen teollisuushallien ja – rakennuksien alla on usein kalliomurskeen lisäksi karkea sepelipatja veden läpäisyn parantamiseksi.

Sepeli 6-16 mm sekaväri tarkoittaa sepeliä, joka on louhittu kalliosta, missä värisävy vaihtelee punaisesta harmaaseen. Sekavärisessä sepelissä on nähtävissä useaa eri sävyä punaisena, harmaata ja vaaleana. Sekavärinen sopii hyvin kohteisiin, missä värisävyllä ei ole väliä; perusmuurin viereen salaojaputkien ja sadevesiputkien ympärille sekä kaikkeen salaojitukseen. Sekavärinen on kaunis ja eläväinen ja se sopii pintamateriaaliksi hyvin perinteiseen maalaismaisemaan ja luonnollisen pihan ilmeeseen.

Sepelin käyttökohteet

  • sokkelin eli perusmuurin ympärille katkaisemaan kapillaari-ilmiö eli kosteuden eteneminen perustuksiin
  • terassien alla
  • salaojituksiin, kun tarvitaan veden läpäisevää materiaalia
  • pihan pinta materiaalina
  • parkkipaikkojen pintamateriaalina
  • kukkapenkkien istutuskatteena
  • kukkapenkkien koristekatteena
  • raskaan kaluston alueella hiekoitukseen, liukkauden torjuntaan

Sepelin tärkeimpiä käyttökohteita ovat mm. rintamamiestalojen sokkeleiden ympärille taloon siirtyvän kosteuden ehkäisemiksi, sekä usein taloon kiinni rakennettavan ulkoterassin alustustuotteena. Sepelin avulla saadaan katkaistua kosteuden siirtyminen rakenteisiin ja alapohjiin. Rakennus säilyy kuivana, eikä sisäilmaongelmia synny tältä osin. Sepeli siis toimii kapillaarikatkona. Sepelipatjan etäisyys talosta tulisi olla vähintään 40 cm leveydeltään.

Sepelin asennusohjeita

Pihan pintamateriaalina käytettäessä sepeliä levitetään 4-7 cm paksuudelta. Sepelin hyvän veden läpäisykyvyn johdosta se on tärkeä materiaali myös ojissa ja peltoteillä. Murskattua ja seulottua sepeliä käytetään myös betonin valmistuksessa.

Ykkösmyynnissä olevat sepelituotteet ovat kaikki kalliosepeliä. Teräväreunaisuuden vuoksi emme suosittele sepeliä pihan pintaan, jos alueella liikutaan paljain jaloin tai on lemmikkejä. Tällaiseen kohteeseen voi käyttää pienirakeista sepeliä, kuten sepeli 3-6 mm sekaväri tai sepeli 3-8 mm läyliäistenharmaa tai kivituhkaa.

Sepelipihaa voi huoltaa lisäämällä aika ajoin lisää tuotetta. Asennuksen yhteydessä suositeltavaa on asentaa sepelin alle suodatinkangas. Suodatinkangas auttaa ehkäisemään rikkakasveja. Sepelit ovat pölyisiä, pesemättömiä tuotteita toimitettaessa. Tuotteen oikea värisävy tulee esiin sen kastuessa tai itse huudellessa sitä vesisuihkulla.

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 ILMAKUIVA HIEKOITUSSEPELI!
Määrälaskuri

sepeliHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg